עיצוב פנים
עשתה לביתה: כך הפכה המעצבת דירה סטנדרטית בפתח תקווה לממלכה צבעונית
זיוה קוריץ, הנדסאית אדריכלות ומעצבת פנים, שיפצה דירת ארבעה חדרים ישנה והפכה אותה לבית משפחתי מלא חיים וצבע, בו לכל ילד חדר בעיצוב אישי וכל פינה מספרת סיפור
באזור שקט ומרכזי בפתח תקווה התגלגלה דירה ישנה לידי זוג בני 40 עם שלושה ילדים. זו לא הייתה אהבה ממבט ראשון: חדר השינה היה מול פינת האוכל, המטבח היה רחוק מהסלון, ומדרגות ספירלה צרות הובילו לחדרון בודד בגג. אבל בני הזוג זיהו את הפוטנציאל. זיוה קוריץ, הנדסאית אדריכלות ומעצבת פנים, ובעלה ידעו בדיוק מה הם רוצים: בית כיפי, שמח וצבעוני, שישקף את הטעם האישי שלהם ויתאים לצרכים של משפחה עם שלושה ילדים בגילאים שונים. הם רצו שלכל ילד תהיה ממלכה משלו לפי טעמו האישי, ושיוכלו לארח בשמחה וכיף. הגג, במיוחד, היה חשוב להם, והם השקיעו בו מחשבה רבה בניסיון להפוך אותו לפינת טבע שקטה ונעימה.
צילום: סימי יעקבסון, מעצבת: זיוה קוריץ, הנדסאית אדריכלות ומעצבת פניםהדירה משתרעת על פני כ־140 מטר רבוע, ומרפסת הגג מוסיפה עוד 60 מטר רבוע. השיפוץ החל מהחלטה חד משמעית: להחליף את המיקומים. המטבח והסלון עברו לאותו חלל, וחדר השינה עבר לכניסה. ההורים רצו להיות מופרדים מחדרי הילדים אבל עדיין קרובים אליהם, ולכן נבחרה דלת קו אפס שמוטמעת בקיר ולא בולטת. בקומה העליונה מצאו מקום לחדר הבת הגדולה, חדר אורחים, פינת עבודה, שירותי אורחים ומרפסת הגג הגדולה עם מטבח חוץ.
צילום: סימי יעקבסון, מעצבת: זיוה קוריץ, הנדסאית אדריכלות ומעצבת פנים"לא לפחד מצבע"
"כיון שאנחנו אוהבים צבע ולא מפחדים ממנו, לחלל הציבורי בחרתי בפלטת צבעים של בורדו, ורוד וחמרה בשילוב כחול, טורקיז וירקרק", אומרת קוריץ. החלל הציבורי קיבל טיפול מיוחד. הדבר הראשון שהיה צריך לעשות הוא להרחיב את המדרגות ולתכנן אותן בצורה נוחה במקום המדרגות הלולייניות שהיו במקור. קורה שהתגלתה בקיר הסמוך למדרגות אילצה אותם להרחיק את המדרגות מהקיר, וכך נוצרה אדנית בקומה העליונה וספרייה מתחתיה. המדרגות בנויות מברזל דקיק עם עץ, ומתחתן סגירת נגרות עם שפע אחסון: ספריית קודש, ויטרינה ליודאיקה, מקומות אחסון סגורים למפות ומפיות וכלי שבת, ואפילו מחסן לערימת כיסאות, מזוודות ושואב שוטף.
צילום: סימי יעקבסון, מעצבת: זיוה קוריץ, הנדסאית אדריכלות ומעצבת פניםקיר המדרגות חופה בטפט ציפורים שקושר את כל הגוונים בחלל בצורה הרמונית, עם נוכחות שאי אפשר להתעלם ממנה. בעקבות שינוי המדרגות הוזז פתח המסדרון ותוכנן פתח מעוגל. הצורניות הזו חוזרת על עצמה בקשתות שעשויות מקרניז גמיש עם טפט פרחוני, שנותן רקע חי לקיר הספה.
המטבח מרווח ונעים ומשלב שלושה גוונים: בז', תכלת מעושן וורוד-חמרה עדין. הפינות המעוגלות מתכתבות עם הקשתות בתקרה ובקירות, בריהוט ובנגרות. המנורה מעל האי, שקוריץ מכנה "מנורת ארטישוק", הגיעה מחוץ לארץ. "זו הייתה אהבה ממבט ראשון", היא מספרת.
צילום: סימי יעקבסון, מעצבת: זיוה קוריץ, הנדסאית אדריכלות ומעצבת פניםממלכת הילדים
חדר ההורים מלא באחסון, מפנק ואינטימי. החדר עטוף כולו בגוון טורקיז עמוק שמתחיל בנגרות ועובר לטפט. לטפט יש בד תואם שממנו הוכן ראנר למיטה. במקלחת ההורים יש נישה בצורת קשת, וכל הקיר מחופה בפסיפס כחול עמוק. שאר הקירות והרצפה חופו באריחי טרצו בהירים וגדולים. הארון חופה באריחי הריצוף במקום שיש, ועליו מונח כיור גבוה.
צילום: סימי יעקבסון, מעצבת: זיוה קוריץ, הנדסאית אדריכלות ומעצבת פניםהבת הצעירה בחרה טפט וממנו נבנה לה חדר ורוד של נסיכות, בדיוק כפי שרצתה. חדר הבן עוצב בקונספט חלל, שאותו הוא אוהב. את התמונה שבטפט יצרה קוריץ בעזרת בינה מלאכותית, כי לא מצאה טפט שהעביר את התחושה שאליה כיוונה. "צבענו את הקירות והתקרה בכחול כהה למרות כל הצקצוקים שזה מחשיך, כי יש הרבה תאורה כדי לפצות על זה. בתקרה יש סיבים אופטיים, וכשהם דולקים התקרה נראית כמו שמיים זרועי כוכבים", היא מספרת.
צילום: סימי יעקבסון, מעצבת: זיוה קוריץ, הנדסאית אדריכלות ומעצבת פניםלחדרי הילדים נבחרו ארונות פשוטים יחסית מפורמייקה, והטוויסט הוטמע בידיות: ורודות מחורצות אצל הבת, וחתוכות ב-CNC בצורת רקטה אצל הבן. מקלחת הילדים עוצבה בגוונים רגועים של לבן וירוק עם אריח טרצו בהיר בשילוב אריחים ריבועיים ירוקים. בין המקלחון לאסלה נבנה קיר עם נישות לשני הצדדים: שתיים לכיוון המקלחון ואחת לכיוון האסלה.
צילום: סימי יעקבסון, מעצבת: זיוה קוריץ, הנדסאית אדריכלות ומעצבת פניםאי ירוק בעיר
גם הקומה העליונה נצבעה בגוון ורוד-חמרה של המטבח. לפינת העבודה נבחר טפט משובץ בגוונים אלה. שירותי האורחים ממשיכים את הצבעוניות של הבית עם אריח טרצו ירוק טורקיז, שילוב של ארון בורדו ואריחי ופל בהירים בקיר. החירוץ על הארון חוזר על הצורניות של האריחים, בדיוק כפי שבמקלחת הילדים החירוץ על הארון נעשה לפי גריד האריחים בקיר.
הבת הגדולה ביקשה תקרת עץ, ולכן התקרה חופתה בקרשי עץ צפופים, מהם משתלשלים שני גופי תאורה מראטן. הקירות והמיטה בגוון תכלת מעושן.
צילום: סימי יעקבסון, מעצבת: זיוה קוריץ, הנדסאית אדריכלות ומעצבת פניםהשטח העיקרי של הגג מקורה בפרגולה ויש בו מטבח חוץ חסכוני, שבנוי מגבס כחול המיועד לתנאים קיצוניים של רטיבות ולחות גבוהה, בציפוי אריחים. בנישות שבתוכו תוכננו ארונות. החזיתות עשויות מפורצלן דקיק, כך שהן עמידות במים. בכל ההיקף נבנו אדניות עם צמחייה מגוונת שמספקת פרטיות מוחלטת מהבניינים הסמוכים ומעניקה אווירה של אי ירוק בתוך העיר.
צילום: סימי יעקבסון, מעצבת: זיוה קוריץ, הנדסאית אדריכלות ומעצבת פניםפרטי הפרויקט - מעצבת: זיוה קוריץ, הנדסאית אדריכלות ומעצבת פנים, צילום: סימי יעקבסון
מה מתרחש? כל מה שחדש בענף העיצוב והאדריכלות
פעם אחת ולתמיד: ההבדל בין אדריכל למעצב פנים
מגדלים באוויר: הבניין שישנה את רובע העסקים של מיאמי
מפרנק סינטרה ועד לעניי העיר: מי האדריכל שבנה את לוס אנג'לס?
המטבח שלך מקצועי? אין לך על מה להתנצל
המעצב של דיור זכה בפרס בשבוע העיצוב בלונדון
כתבות נוספות
5 טיפים לריהוט חכם של חדר השינה שלכם
עיצוב חללים של בית מלון על ידי הבינה המלאכותית בהשראת המעצב מרסל וונדרס
בדר אלומיניום: קווי יצור חדישים ומגוונים ומענה לכל פרויקט
המעטפת שיודעת למצמץ מול השמש
זה הדבר שחבל שרוכשי דירות לא מבקשים
עיצוב דירה ישנה ברוח עברה
חוצה באדום - שיפוץ בית
סטיילינג בעיצוב חדרי הבית דוגמת עיצוב חדרי ילדים
זום אין – כל הפרטים שצריך לאבזור הבית ב"לוז דיזיין"
עיצוב משרד באווירה ביתית
עיצוב של שקיפויות ואור
הקיץ בפתח: תתפלאו עד כמה החלון יכול לחסוך לכם כסף
אוכל, קדימה אוכל
DOMOTEX 2026: נקודת המפגש של עולם החיפויים והעיצוב
בית פרטי בשרון - חיים בצבע
יוצאים לשטח - עבודות בוגרים לארכיטקטורה ועיצוב פנים
פתרונות אחסון בעיצוב הבית
בלי להריח את הפרחים: האריח שמשמר את הטבע
עולם ומלואו – פרזול
תערוכת תכשיטים המבטאים את ה"אלטר-אגו" במוזיאון ארץ-ישראל
מתחמי דיור מוגן: השקעה, פינוק וחיבור לקהילה
חזות חדשה לבית
בית עם לב פתוח
בית של אור: עיצוב שמח ומלכד למשפחה ישראלית
עיצוב סביבתי מצמיגים ממוחזרים
חיפוי הבית באמצעות אבן כורכר
מחושך לאור: יצירת אמנות בלב הבית
המאבק הפוליטי סביב הקמת המוזיאון הלאומי של אקוודור
"לזכור ולא לשכוח" - תכנון מוזיאון השואה לילד בלוחמי הגטאות
תכנון אדריכלי משלב ביחד ולחוד
טרנדים וחדשנות בעולם הקרמיקה: מבט מקרוב
הטבע: החמצן והמקור להצלחת הפרוייקט
פתרונות עיצוב - 113
"ARCHAGGELOS"- קפריסין
הדברת חולדות בבית פרטי למה זה חשוב ומה הסכנות?
עיצוב עם ערכים
תכנון ושיפוץ בית ביפו
דיאלוג הודי בין האדמה, הרוח והשמש
שלל היתרונות הגלומים בגבס
הפרק הבא של הספרייה הביתית
מתחת לפני השטח
דווקא עכשיו! כך תהפכו את הגינה למקום המפלט האולטימטיבי בימי הקורונה
הבית שנבנה מסביב לפרארי האדומה
בסוף זה עולם של אדריכלות, עיצוב ושיווק, ונשים יודעות לעשות את זה נכון
"CASA HERRERO" בית ים תיכוני מודרני, לבן, חכם... "מבריק"
עם הפנים לים
חמישה ימים ויש חנות...
ספריית גן לוינסקי - תל אביב
Silent rooms – הדרך לאיכות חיים בחלל המשרד המודרני
Hotel Plastimum - קונספט עיצוב מלון מפלסטיק ממוחזר. רן ומוריס
יוצרים ומעצבים - קריאת הגבר
"שקט עוצמתי" - מה לומדים מ-3 Days of Design בקופנהגן?
סדנה למלונאים בנושא: הדרך ליצור חווית לקוח ייחודית, רווחית ובלתי נשכחת
שתיקת הכרישים
מוטיב מרכזי זורם ואמורפי בעיצוב בנק בשוויץ
עולם המחר של המשרדים
עד כמה היטשטש הגבול בין פנים לחוץ?
משרדי חברת "ביג-בנד"
18 טרנדים לשנת 2014, שכדאי מאוד לשים לב אליהם!
חוויה מתקנת
עיצוב בית כהרמוניה בין ניגודים
בית מודרני מדהים שנבנה באמצעות 4 מכולות
אקוסטיקה ואסתטיקה
עיצוב ותכנון חאן ראש פינה
60 תערוכות, 50 מעצבים וגלויה סודית ב-190 שקל: יריד צבע טרי חוזר
בחירת צבעים למעטפת הפנימית של הבית
עיצוב אדריכלי ספרותי
אהבה ממבט ראשון
טכנולוגיה מתקדמת בראש המגדל
זה ריזורט. ובמקרה גם הבית שלהם
הסלון לאנין הטעם הישראלי
קיימות עירונית - רשמים מביקור בניו יורק
השיפוץ ששינה את חייה של משפחה שלמה
גינה חסכנית במים
מלאכות היד המסורתיות
עיצוב בירוק , חלל משרד ובית קפה
כך דור Z משנה את כללי העיצוב של המשרד
זהירות! חרקים מורידים לכם את ערך הנכס
לעצב את חלל הבית בסטייל
משיפוץ קוסמטי למהפך של הבית
"לפעמים, כדי שמשהו אחד ייבנה, משהו אחר צריך להתפרק"
מקובייה לאייקון בר קיימא
חצי עבודה
מודלים עסקיים למלונות "מאושרים"
איך חוזרים ליצור אחרי שהעולם התהפך? הביאנלה שמחזירה את הקראפט למרכז
ג'רמי מיירסון - מרצה בכנס inno 2017 לתכנון ועיצוב מרחב העבודה
להתאהב מחדש
חדשות וחידושים - 109
הולכים אל הלא נודע: עיצוב הבית המושלם ללקוח עתידי
הכל התחיל משטיח
קניית ריהוט משרדי משומש
על קולינריה ועל פנטזיה
שתי חצרות בעיצוב בית בטורונטו, קנדה
רונית רחבי
שטיחים כאלמנט משלים לעיצוב הבית
האמבטיה מראה סימני חלודה? כך תתקנו אותה
ראיתם פעם מקרר עם פרס?
קמינים - עיצוב, טכנולוגיה ותכנון
אדריכלית: טובה דויד ממשרד אדריכלים טובה דוד & צילה רייזר
להרגיש בבית מהיום הראשון

