האמן היפני מקוטו אזומה
חומרים וטכנולוגיות

האמן היפני מקוטו אזומה

בתערוכה העיצוב 'Senseware', המתקיימת בימים אלה במוזיאון העיצוב בחולון, מציג האמן היפני אזומה מקוטו את 'זמן האזוב'- עיצוב היברידי בין טכנולוגיה וטבע בדמות שטיח אורגני שמתפשט בחלל הביתי. ראיון עם יוצר המאמין שהתערבות יד האדם מרוממת את יופיו של הטבע ומייצרת טבע חדש

רוצים להיות הראשונים לדעת מה חדש בעולם העיצוב? הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של בית ונוי.

SHIKI 1, שנת 2005, עץ בונסאי תלוי באוויר; התאורה בחלל הסטרילי מאירה ממעל את צלילתו הדרמטית על הרצפה הלבנה. העץ מרחף בתוך קוביה שעשויה מקורות פלדה, וממסגרתה המתכתית נמתחים עשרים חוטים צנומים ולופתים בחיבוק מתכתי את גזעו, ענפיו ושורשיו. 

דרך ארוכה עברה אמנות הבונסאי משחר ההיסטוריה, עד שמצאה את גופתה המשורשת תלויה בין שמיים וארץ, בחלל הבוטיק של מעצב האופנה איסי מיאקי בטריבקה. מאז, שלא כמו העץ, מאקוטו אזומה, מי שעומד מאחורי המיצב הייחודי, מכה שורשים בסצנת האמנות והעיצוב העכשוויים, תחת הכותרת - 'אמן שמפסל בפרחים'. ברזומה הבזק שלו שתופי פעולה מרשימים שכוללים מלבד מיאקי, גם את מרטין מרג'יאלה, סוני, אדידס, קרטייר ועד תערוכת EXPO 2010; החודש, בגיל 34 הוא חותם 24 תערוכות  במוזיאון העיצוב חולון, בישראל.

מדוע החלטת לתלות את העץ באוויר?

א.מ: "חיפשתי את החיכוך בין היופי של הטבע והיופי של האנושיות, ואיך להציג אותו - ולכן הכנסתי צמח לתוך קוביה מלאכותית, מעשה ידי אדם.

הטבע כשלעצמו יפה, אבל התערבות יד האדם מרוממת את היופי שלו. -זה הטבע החדש בעיני - וזה מה שרציתי להוכיח".

הטבע ואני

אזומה הוא אמן יפני שמפסל את המודרניזם בצמחים ופרחים. בתהליך שמעבד את חומרי הגלם לאמנות בת זמננו, הוא מכנס את הערכים האסתטיים של המסורת החזותית ביפן, לתוך קומפוזיציה חדשה שרחוקה מסביבתו הטבעית של החומר: אוטם אותו ביריעות פלסטיק, מטביע במים, מקבע אותו בקרח, מלביש באמצעותו בובות, נועל אותו בכלובים מפלדה ומשמר אותו בצנצנות של זכוכית; התוצאה מתקפלת ליצירת פנטסיה ריאליסטית ומונוכרמטית, במפגש מרתק בין המסורת ועידן המכונה.

הוא נולד ב-Fukuma שביפן בשנת 1976, ובגיל 21 יצא לכבוש את העיר הגדולה, ניגן בלהקת רוק ועבד בשוק הפרחים המפורסם Ohta Market שבטוקיו. לאחר שנשבה בקסמם של הפרחים הקים עם השותף Shunsuke Shiinoki את בוטיק הפרחים Jardin des Fleurs . 

"התאהבתי בפרחים ורציתי שגם הלקוחות יתמסרו אליהם בצורה טוטאלית", הוא מסביר, "אבל מצאתי את עצמי מתוסכל מהתעשייה והמסורת שלה. הרגשתי שאני יכול לעשות אתם משהו  מקורי ואחר". בהמשך הקים גם גלריית אמנות משלו (Azuma Makoto Private Gallery) AMPG, אליה הביא את הווקאליות של מוזיקת הרוק. 

מעבודותו של האמן היפני מקוטו אזומה
 מעבודותו של האמן היפני מקוטו אזומה

איך הקשר שלך למוסיקה משפיע על היצירה?

מ.א.: "בתור מוסיקאי ואמן אני מנסה להעביר ליצירה את היצר הראשוני. החיים בנויים מרגעים, רגעים יפים, ואנחנו זקוקים לרגעים האלה כבני אדם. ללא סקס אני יכול לחיות, אבל אני לא יכול  לחיות  ללא מים, שמש, ירקות, פרחים וקול. 

אני מאמין שהתשוקה לטבע ולקול נמצאים מעבר למילים. בזמן האחרון אני גם משתמש ביצירות המוסיקאליות שלי בקולות של גשם ורעמים. התחושה של הופעה חיה בגשם, נותנת לי תחושה של צמח. זו הרגשה מדהימה".

את חנות הפרחים הוא מנהל בקונספט ייחודי של 'אטלייה' לעיצוב פרחים הוט-קוטור, בתהליך עבודה אישי מול הלקוח שמורכב מבניית קונספט, סקיצות וביצוע סופי עם הפרחים. "שלא כמו בחנות פרחים רגילה, בחנות שלי אין פרחים", הוא מפתיע. "אני קובע פגישה עם הלקוח, לאחר מכן הולך לקנות פרחים, ורק אז מרכיב מזה את היצירה המעוצבת".

למה אין פרחים בחנות?

מ.א.: "מעבר לכך שיש לי טכניקות סודיות שאני לא מעוניין לפרסם, הדבר שהכי חשוב לי כשאני יוצר אמנות, הוא להרגיש את כוח החיים של הצמחים בכל גופי. לכן, כשאני יוצר, אני צריך סביבת עבודה נקייה, שבה רק אני נמצא מול הצמחים. אפילו חדר העבודה שלי אטום לרעשים! עד כדי כך, אני רגיש, כשאני ניצב מול הפרחים".

מה ההבדל בין תהליך היצירה בחנות  לבין יצירת האמנות?

מ.א: "ההבדל ברור מאוד. העבודה בחנות לימדה אותי על משולש היחסים שבו נמצאים אני, הצמח והלקוח. המערכת הזו תמיד דורשת איזון - כמו בין צלעות של משולש, שאסור שצלעותיו לא יהיו שוות. בהיבט הזה, המחשבה היא לא על היצירה כאמנות - אלא כעל מוצר.

ביצירת האמנות יש רק את היחסים ביני לבין הצמחים. היחסים האלה הם מעבר לשיחה ומעבר לחיים ומוות. היחסים האלה הם הכל בשבילי. זה רק אני - מול הטבע.

SHIKI 2 - עץ בונסאי משותק מתנועה בתוך גביש קרח. הגוש הקפוא ממוסגר בזכוכית ומונח על בסיס מלבני מבטון, כאילו היה מוצג מוזיאוני בנאלי. ברקע מנגנת להקת רוק מוזיקה חיה. התיבה האקרילית ב-SHIKI 3 גדושה במים. במרכזה עץ הבונסאי צף, מוצף ומציף בי את זיכרונות ה-'סנסציה', תערוכת האמנות הפרובוקטיבית של האספן צ'ארלס סאצ'י, שהוצגה ב-97' בלונדון. מכל מלבני מזכוכית ריתק את הצופים אל דמותו של כריש, ששוחה אל שום מקום,  בתוך אקווריום שקוף של נוזל פורמלין. 

בעוד האמן הבריטי דמיאן הירסט מייצר שקיפות פורנוגראפית של חיים ושל מוות באמנות שמשליכה דלי מים קרים על ראשו של הצופה, הרי שאזומה, מצידה של האסתטיקה היפנית, מקפל את הטבע אל תוך הדלי ומשמיע את הרעש בשקט גדול.

מה שמרתק בעיני, הוא שבתוך מערכת היחסים ההדוקה עם הטבע, לפעמים דווקא מתקבל הרושם שהוא נפקד ממנה. הרושם הזה מתעצם לנוכח המתח הניגודי בין החומרים הטבעיים, לבין ההצגה התעשייתית והמאופקת שלהם.

מעבודותו של האמן היפני מקוטו אזומה

מהו מקומו של הטבע בתהליך היצירה שלך?

מ.א: "אני מרגיש שהנוכחות של הטבע מקבלת היום משמעות חדשה. האדם הרס את הטבע העשיר בשם החברה המודרנית, ואנחנו נולדים לתוך המציאות הזו, וחיים בה. לצערי אי אפשר לחזור 300 שנה אחורה בזמן, ולכן, אני מתמודד עם השאלה שנוגעת בדו קיום - איך לחיות ביחד עם הטבע, ואיך להתמודד עם מה שקיים. אני חושב שהפעילות של איכות הסביבה או שתילת שתילים היא שטחית, והצעד הראשון בעיני הוא להרגיש את הטבע".

אימפריית החושים

הצורניות המורכבת, מידותיו הזעירות ותחזוקתו השברירית של הבונסאי, משמשות כלי משחק ביד האמן והמעצב, על מנת לחשוף בפנינו את הטבע במלוא הדרו. וכך, אמנות הגידול העתיקה, שמחקה בפיתוחה האסתטי את פלאי הטבע, חוזרת ביצירותיו כדימוי נוסטלגי, לעיתים ביקורתי - "כדי שהמסר הזה יגיע לתוך הלב של הצופה" כדבריו, ויעורר מחדש את ההערכה שלו אל הטבע. בסדרת הפסלים Armored-Pine, עץ הבונסאי נשתל בתוך כלוב מחורר מפלדה ומאולץ להתפתח בסביבת מגורים מעשה ידי אדם. במאבק עיקש להגיע אל אור השמש, הוא מתגמש, מתפשט ומציג את כוח ההסתגלות הפלאי של הטבע. 

ההצגה, שחורגת לעתים מהרגלי הצפייה המוכרים לנו מן הפסל המסורתי, מערבת את הצופה מעבר להנאה הויזואלית, גם בחוויה חושית: "אני משנה את אופן ההצגה של הדברים ולוקח את הצופים אל התנסות חווייתית, שנמצאת מעבר לחומר". 

איך הסגנון המסורתי בא לידי ביטוי בעבודתך?   

מ.א: "אם להיות כנה, איני מתכוון להיעזר באסתטיקה היפנית המסורתית ביצירותיי, ועד היום גם לא רכשתי השכלה מקצועית בתחום סידור פרחים מסורתי.  

אבל, אני יפני. אני חי ביפן ואבותיי הם יפנים, לכן ברור שמשהו מזה משודר בעבודותיי. זהו קשר דם, ללא כוונה.

מעבודותו של האמן היפני מקוטו אזומה

במיצג Ume-chan נתת לצופים ללקק סוכרייה. למה?  

מ.א: "אני חושב שזה היה מאוד רגשי ורומנטי. הפרחים מייצרים סימבוליזם שמתקשר לזיכרונות, ולכן, השתמשתי בעצי אוּמֶה, שהם בעלי משמעות ודימוי נוסטלגי כמבשרי פריחת הדובדבן ביפן. רציתי לבחון את ההרגשה של ליקוק סוכרייה תוך כדי צפייה בפרח השזיף, שהצופה יריח את ניחוחות השזיף ויחוש את היצירה בכל גופו. 

אפשר ליהנות מאמנות גם עם ידיים שלובות מאחורי הגב, אבל אני, מאמין בהתנסות מסוג אחר.  

כחלק מהחוויה הזו הטוטאלית הוא גם מכניס את הצופה גם אל שגרת היומיום שלו: בסדרת Hand Vase השתמש בכפות ידיים כאגרטלים, עטף אותן בכפפות סטריליות, והניח בכל כף יד פרח המתאים לה.

מ.א: "אני עובד מדי יום עם פרחים ורציתי גם להעביר לצופים את ההרגשה של מישהו כשהוא מקבל זר פרחים. בשביל להעביר את המסר הזה ניסיתי ליצור אימא'ג שיעורר את הרגש אצל הצופה, והגעתי למסקנה שפרחים נראים הכי יפה בתוך כף היד שלי - יותר מאשר בכל כד יוקרתי, אולי בגלל שיש בה חיים. כפות הידיים דומות לכף ידו של בודהה והן בעלות משמעות חזקה שנמצאת מעבר למילים.

בסדרת ההמשך, שכפל את כפות ידיו בתבנית חרס, בתנועת אצבע משולשת ובאחת מהן הניח נרקיס: "בחלק הראשון רציתי לבטא את היופי שבהתרשמות, והחלק השני הוא המחאה שלי על הנרקיסיזם של החברה המודרנית. זו הייתה הדרך שלי - עם פרח וכד', לומר לאנשים האלו שאוהבים רק את עצמם, מה אני באמת חושב".   

ב-25 ליוני 2010, הגיעה מיפן לישראל תערוכת Senseware, שתציג עד ה-4 לספטמבר 2010, במוזיאון העיצוב בחולון. את התערוכה אוצר קניה הארה ומשתתפות בה שבע חברות מקומיות, העוסקות בפיתוח סיבים "אינטליגנטיים" מעשה ידי אדם. בין המעצבים שהוזמנו להפגין את יכולתיהם של הסיבים החכמים מציג אזומה את 'זמן האזוב', שטיח אורגני שמתפשט בחלל הביתי, בעיצוב היברידי בין הטכנולוגיה והטבע. 

מ.א: "בעבודה הזו אני משתמש בחומר חדש שנקרא Terramac, הוא עשוי משכבת סיבים מלאכותיים ומופק מעמילן סינתטי שמתכלה וחוזר להיות חלק מהטבע. אני מניח עליו כמה סוגי טחב ומשקה אותם, והטחב סופג את המים וממשיך לחיות בתוך הסביבה המלאכותית הזו. העוצמה של העבודה היא בחיבור בין הסיבים המלאכותיים והצמח,  שהם לכאורה הכי רחוקים אחד מהשני, אבל דווקא הם מחפשים ביחד דרך ואפשרויות לחיים חדשים, חיים בשקט, חיים יחד.

מדוע בחרת דווקא בטחב?

א.מ: "כי הוא נותן לי הרגשה של זמן. הוא  גדל לאט והוא מאוד עדין אבל גם מאוד חזק, והוא התאים להפליא לחומר שאני משתמש בו".

מהי עבורך נקודת המפגש בין הצמח והטכנולוגיה? 

מ.א :"השילוב של צמח וטכנולוגיה הוא בלתי נפרד. בעתיד הרחוק אני מדמיין את כדור הארץ כמקום יפה, ואני לא מתכוון לחיים ללא בני אדם, אלא לבני אדם שגרים וחיים בשיתוף עם הטבע ולשיתוף פעולה בין הטכנולוגיה והטבע. למדנו זאת מהעבר וזה כבר ידוע לכל, וזהו גם אחד הפתרונות לבעיית איכות הסביבה.אני מאמין שהטבע צריך לגעת בלבו של האדם ולכן העבודה שלי פונה לרגש - יצירה הנכנסת ישר ללבם של האנשים".

מתוך "בית ונוי" 113: "דבר אלי בפרחים - Makoto Azuma"

כתבות נוספות

עיצוב בירוק - מנימליזם ארוג - מיצב
חומרים וטכנולוגיות
עיצוב בירוק - מנימליזם ארוג - מיצב
חיבור בין שמיים לאדמה
עיצוב פנים
חיבור בין שמיים לאדמה
נקודת חיבור
שיפוץ בית פרטי
נקודת חיבור
סטיילינג כחלק מעיצוב הבית
אנשי מקצוע ומומחים
סטיילינג כחלק מעיצוב הבית
שיפוץ דירות – תחום הגבס
שיפוץ בית פרטי
שיפוץ דירות – תחום הגבס
חוברו להן יחדיו
עיצוב פנים
חוברו להן יחדיו
8 מ"ר שהם עולם ומלואו
אדריכלות
8 מ"ר שהם עולם ומלואו
איציק ביניונסקי- הקוסם של העדשה
עיצוב מבנים ציבוריים
איציק ביניונסקי- הקוסם של העדשה
עולם ומלואו של ידיות
עיצוב מטבחים
עולם ומלואו של ידיות
שיפוץ דירה- שדרוג קטן, הבדל גדול
שיפוץ בית פרטי
שיפוץ דירה- שדרוג קטן, הבדל גדול
אם אתם גרופים של צבע, ושואפים למעט אופטימיות, הגעתם למקום הנכון
עיצוב פנים
אם אתם גרופים של צבע, ושואפים למעט אופטימיות, הגעתם למקום הנכון
איך זה שמגדל אחד קורס?
מה חדש
איך זה שמגדל אחד קורס?
אסלות מעוצבות
עיצוב חדרי אמבטיה
אסלות מעוצבות
המותג היוקרתי Rolf Benz
עיצוב סלון
המותג היוקרתי Rolf Benz
Bosco Veticale של מילאנו, הוא באופן רשמי בניין המשרדים החדשני ביותר בעולם
אדריכלות
Bosco Veticale של מילאנו, הוא באופן רשמי בניין המשרדים החדשני ביותר בעולם
משרד שהוא בית, לבתים
עיצוב משרדים
משרד שהוא בית, לבתים
בית שהוא אנחנו
שיפוץ בית פרטי
בית שהוא אנחנו
עיצוב דירה בדאון טאון ניו יורק
עיצוב פנים
עיצוב דירה בדאון טאון ניו יורק
תערוכת קיץ בגלריה זימאק
מה חדש
תערוכת קיץ בגלריה זימאק
על ביטוח דירה ונזקי שריפה
שיפוץ בית פרטי
על ביטוח דירה ונזקי שריפה
עיצוב ספריה באהבה
עיצוב פנים
עיצוב ספריה באהבה
תחת שמי ים התיכון
אדריכלות
תחת שמי ים התיכון
פנינה תל-אביבית
שיפוץ בית פרטי
פנינה תל-אביבית
האחיות שירשו ארמון באמלפי והפכו אותו למלון ורוד
אדריכלות
האחיות שירשו ארמון באמלפי והפכו אותו למלון ורוד
משרדי חברת "NetApp"
עיצוב משרדים
משרדי חברת "NetApp"
תערוכת Maison & Objet ינואר 2011
עיצוב פנים
תערוכת Maison & Objet ינואר 2011
גינות קטנות, הנאות גדולות
עיצוב גינות
גינות קטנות, הנאות גדולות
להאיר את המטבח ולבשל באור חדש
עיצוב מטבחים
להאיר את המטבח ולבשל באור חדש
בית ישראלי עם לב בינלאומי
עיצוב פנים
בית ישראלי עם לב בינלאומי
דבר אלי בפרחים  (זרעים, פקעות ובצלים)
עיצוב גינות
דבר אלי בפרחים (זרעים, פקעות ובצלים)
הבית שאף אחד לא רצה היה בדיוק מה שהם חיפשו
עיצוב פנים
הבית שאף אחד לא רצה היה בדיוק מה שהם חיפשו
חסכון מתועש
חומרים וטכנולוגיות
חסכון מתועש
מה שקורה בכפר נשאר בכפר
עיצוב מסעדות ובתי קפה
מה שקורה בכפר נשאר בכפר
עיצוב ושיפוץ דירה בולנסיה
שיפוץ בית פרטי
עיצוב ושיפוץ דירה בולנסיה
עיצוב בית פרטי בקיסריה
שיפוץ בית פרטי
עיצוב בית פרטי בקיסריה
בית החלומות במזכרת בתיה – עיצוב עכשווי שופע
עיצוב פנים
בית החלומות במזכרת בתיה – עיצוב עכשווי שופע
כל דירה  צריכה  מרפסת...
עיצוב מרפסות
כל דירה צריכה מרפסת...
מקרים נפוצים בהם צריך לבצע פיצול נקודת גז
עיצוב מטבחים
מקרים נפוצים בהם צריך לבצע פיצול נקודת גז
Colunata - בית לבן בגיאומטריה מורכבת
אדריכלות
Colunata - בית לבן בגיאומטריה מורכבת
לא למעבר בלבד
אדריכלות
לא למעבר בלבד
תכנון חלל המטבח
עיצוב מטבחים
תכנון חלל המטבח
מפגשים מהסוג האותנטי
עיצוב משרדים
מפגשים מהסוג האותנטי
פחם משודרג
אדריכלות
פחם משודרג
טיפים לסידור ובחירת ארון
סטיילינג לבית
טיפים לסידור ובחירת ארון
הבניין שהולך לשנות את קו הרקיע של דובאי
אדריכלות
הבניין שהולך לשנות את קו הרקיע של דובאי
דיור בר קיימא - שכונת קיימא צומחת
אדריכלות
דיור בר קיימא - שכונת קיימא צומחת
לחיי המוזיקה!
אדריכלות
לחיי המוזיקה!
"דה ניידי" - תערוכת עיצוב
עיצוב פנים
"דה ניידי" - תערוכת עיצוב
ואפשר גם לכבות את המים
חומרים וטכנולוגיות
ואפשר גם לכבות את המים
האישה שהפכה את הסרטן שלה לאדריכלות שמסייעת בריפוי
מה חדש
האישה שהפכה את הסרטן שלה לאדריכלות שמסייעת בריפוי
"בית אמיתי" - שיפוץ מרכז שיקומי לנוער
שיפוץ בית פרטי
"בית אמיתי" - שיפוץ מרכז שיקומי לנוער
מלאכת מחשבת
עיצוב פנים
מלאכת מחשבת
מהיציע למגדל: האצטדיונים הוותיקים הופכים לעתודות הדיור של הערים
אדריכלות
מהיציע למגדל: האצטדיונים הוותיקים הופכים לעתודות הדיור של הערים
כל בית צריך שולחן כתיבה
עיצוב חדרי עבודה
כל בית צריך שולחן כתיבה
בנה ביתך
שיפוץ בית פרטי
בנה ביתך
מה יוצא מכביסה וכיסא? כביסא!
חומרים וטכנולוגיות
מה יוצא מכביסה וכיסא? כביסא!
מרכז מכירות של פרויקט "Eco"
אדריכלות פנים
מרכז מכירות של פרויקט "Eco"
מרחב העסקים המודרני
אדריכלות
מרחב העסקים המודרני
Relax, הצעה לעיצוב חדרים בבתי מלון: אלונה פרסלוב
עיצוב מסעדות ובתי קפה
Relax, הצעה לעיצוב חדרים בבתי מלון: אלונה פרסלוב
כחול בחוץ ובפנים
עיצוב פנים
כחול בחוץ ובפנים
עיצוב חדרי נוער- מגמות וחידושים
עיצוב חדרי ילדים
עיצוב חדרי נוער- מגמות וחידושים
תערוכת המשרדים בקלן אוקטובר 2008
עיצוב משרדים
תערוכת המשרדים בקלן אוקטובר 2008
Philip Fimmano , צרפת
מה חדש
Philip Fimmano , צרפת
מהי יצירת אמנות טובה - שאלה למחשבה
מה חדש
מהי יצירת אמנות טובה - שאלה למחשבה
הקיר העיוור הפך לקונספט העיצובי של הבית
אדריכלות
הקיר העיוור הפך לקונספט העיצובי של הבית
Lodz Plaza Center
אדריכלות
Lodz Plaza Center
בניית שידה מעוגלת? זה סטארטאפ! פוסט אורח מאת ניר ימיני
חומרים וטכנולוגיות
בניית שידה מעוגלת? זה סטארטאפ! פוסט אורח מאת ניר ימיני
המגורים המתוחכמים שמטשטשים את הגבול בין הפנימי לחיצוני
אדריכלות
המגורים המתוחכמים שמטשטשים את הגבול בין הפנימי לחיצוני
אילו טעויות עיצוב הופכות את הסלון שלכם לפחות מזמין?
טיפים לעיצוב
אילו טעויות עיצוב הופכות את הסלון שלכם לפחות מזמין?
האדריכל של משרדי פיוניר: "הנוף פה נורא משעמם, הוא כזה... כחול"
עיצוב פנים
האדריכל של משרדי פיוניר: "הנוף פה נורא משעמם, הוא כזה... כחול"
עיצוב של שקיפויות ואור
אדריכלות
עיצוב של שקיפויות ואור
ילדודס
עיצוב חדרי ילדים
ילדודס
לשבור את גל החום בבריכה
אדריכלות
לשבור את גל החום בבריכה
מבוא לעולם המטבחים
עיצוב מטבחים
מבוא לעולם המטבחים
לארח עם טום דיקסון, לחייך עם גו'נתן אדלר
עיצוב פנים
לארח עם טום דיקסון, לחייך עם גו'נתן אדלר
בין העבר להווה - שיפוץ בית באיטליה
עיצוב בתים
בין העבר להווה - שיפוץ בית באיטליה
כשהבקטריות מייצרות מלט ושבבי העץ משתלבים בו
חומרים וטכנולוגיות
כשהבקטריות מייצרות מלט ושבבי העץ משתלבים בו
גידי בר אוריין: "האדריכלות של המאה ה-21 צריכה לעסוק בשכונות, לא רק בבניינים"
אדריכלות
גידי בר אוריין: "האדריכלות של המאה ה-21 צריכה לעסוק בשכונות, לא רק בבניינים"
עיצוב באדום
עיצוב פנים
עיצוב באדום
עיצוב העתיד: כיצד בינה מלאכותית מובילה לרנסאנס בעיצוב פנים
עיצוב פנים
עיצוב העתיד: כיצד בינה מלאכותית מובילה לרנסאנס בעיצוב פנים
העיצוב שמגדיר מחדש את אולמות התצוגה
אדריכלות
העיצוב שמגדיר מחדש את אולמות התצוגה
כך תהפכו את הגינה לספא
עיצוב גינות
כך תהפכו את הגינה לספא
איך ייראה האצטדיון של מונדיאל 2030?
אדריכלות
איך ייראה האצטדיון של מונדיאל 2030?
עיצוב ממקום אחר - 103
חומרים וטכנולוגיות
עיצוב ממקום אחר - 103
עיצוב בבטון
חומרים וטכנולוגיות
עיצוב בבטון
"צעצוע" - תערוכה בנושא צעצועים
מה חדש
"צעצוע" - תערוכה בנושא צעצועים
וואבי-סאבי: למה כולם רוצים עכשיו עיצוב יפני?
עיצוב וואבי סאבי
וואבי-סאבי: למה כולם רוצים עכשיו עיצוב יפני?
MACEF - International Home Show 2010
עיצוב פנים
MACEF - International Home Show 2010
אורבניות היא שם המשחק
עיצוב פנים
אורבניות היא שם המשחק
רעיונות לעיצוב הבית עם עבודות גבס
שיפוץ בית פרטי
רעיונות לעיצוב הבית עם עבודות גבס
ירון טל - לראות ולהרגיש
עיצוב מסעדות ובתי קפה
ירון טל - לראות ולהרגיש
התאמת ריהוט ב- 360 מעלות
עיצוב משרדים
התאמת ריהוט ב- 360 מעלות
רוך ואינטימיות: השפה העיצובית בבתים שבהם גרות נשים
עיצוב פנים
רוך ואינטימיות: השפה העיצובית בבתים שבהם גרות נשים
לעצב את מרפסת הבית או החצר עם ריהוט גן מעוצב
עיצוב גינות
לעצב את מרפסת הבית או החצר עם ריהוט גן מעוצב
על הסיפון
אדריכלות
על הסיפון
"לא רציתי ליצור מלון שאפשר היה להציב בכל מקום בעולם"
חומרים וטכנולוגיות
"לא רציתי ליצור מלון שאפשר היה להציב בכל מקום בעולם"
מטמורפוזה
עיצוב פנים
מטמורפוזה
תערוכת BAU - המקום הכי חם בחורף הקרוב
אדריכלות
תערוכת BAU - המקום הכי חם בחורף הקרוב
מתכננים בית חדש? אל תשכחו להתקין משאבה טבולה
שיפוץ בית פרטי
מתכננים בית חדש? אל תשכחו להתקין משאבה טבולה
בנייה ירוקה: לבנות נכון במבט על הסביבה
אדריכלות
בנייה ירוקה: לבנות נכון במבט על הסביבה