חיפויים קשיחים
חומרים וטכנולוגיות

חיפויים קשיחים

גלילי בטון אדריכלי גמיש המיושם על הקיר כטפט, לוחות בעלי פני שטח במראה חלוד המותקנים  לקיר ללא צורך בתשתית או אריחי גרניט פורצלן שמדמים את הדבר האמיתי – החיפויים הקשיחים יוצרים מעטפות פנימיות וחיצוניות בעלות מאפיינים אסתטיים ופונקציונליים, המעניקים למבנה ערך מוסף חשוב ברמה הוויזואלית או הקונסטרוקטיבית, ובמקרים רבים בשתיהן יחד.

חדשים בשכונה

כשמדובר בתחום החיפויים הקשיחים לחללי הפנים, בולטים לאחרונה כמה מוצרים חדשים יחסית בשוק המקומי, שגורמים לחישוב מסלול מחדש בכל הקשור ליישום חומרי גלם בעלי משקל גבוה. המוצר הראשון הוא לוחות פיברגלאס המגיעים במידות של 3 * 1.3 מטר, במנעד רחב ביותר של טקסטורות המדמות בטון חשוף, חלודה, ברזל, עץ ורבים נוספים. הלוחות מיועדים לחיפוי קירות פנים הבית, לרבות חללים רטובים.

Estilo. חדש בשכונה. לוחות לחיפוי קירות פנים המדמים מגוון רחב של חומרים, שאינם דורשים כל הכנה מוקדמת. בתמונות: קירות מחופים לוחות במראה חלוד ובמראה ראף Estilo. חדש בשכונה. לוחות לחיפוי קירות פנים המדמים מגוון רחב של חומרים, שאינם דורשים כל הכנה מוקדמת. בתמונות: קירות מחופים לוחות במראה חלוד ובמראה ראף

אורן תורג'מן, מבעלי Estilo המשווקת את החומר, מסביר שהחלופה הזאת חוסכת זמן ועלויות, ומאפשרת לשנות בקלות רבה את פני החלל, ללא צורך בשבירת קירות או בכניסה למהלך מורכב של שיפוץ.


קיימות 120 דוגמאות וכל דוגמה מגיעה ב-6-5 גוונים שונים. משקל הלוחות נע בין 7-4 קילוגרם למ"ר. החיבור לקיר נעשה באמצעות ברגים. כשמחליטים להסיר את הלוח, יישארו בקיר ארבעה חורים בלבד. החיפוי הזה אינו מצריך הכנת תשתית מוקדמת, ואפשר ליישמו על גבי כל תשתית.

Estilo. חלל פנים מחופה לוחות במראה לבנים וטיח מתקלף


פני השטח נראים כמו החומר האמתי הודות לצביעה המיוחדת שמשולבת בה סגסוגת של אבן הנותנת התחושה של חומר גלם טבעי. החומר נשטף ומתנקה בקלות.

הלוחות מגיעים בעובי מינימלי של 4 מ"מ, המאפשר להם להיות כמעט צמודים אל הקיר. כך אפשר לתלות עליהם כל דבר, היות שהתלייה היא על הקיר שמאחורי הלוח. מעבר לפונקציונליות, מהירות היישום והמראה המרהיב, הלוחות נושאים תקן אש 755 של מכון התקנים הישראלי ועומדים בכל התקנים האירופיים הבין-לאומיים הנדרשים.

     מחיצת ברקוד עשויה עץ ברוחב משתנה. חוצצת בין חלל המגורים לגרם המדרגות המוביל לקומה השנייה ומהווה אלמנט דקורטיבי. תכנון: רונה לוין, רות פקר - לוין פקר אדריכלים. צילום: עמית גרון Estilo. קיר בחלל משרדי, מחופה לוחות המראה מבטון חשוף

החומר השני הוא רול בטון של חברת B קונספט, שלקחה את הבטון ובדקה את גבולותיו.

מדובר ביריעת בטון גמיש, במידות של 1 * 3 מטרים, היושב על תשתית של סיבי זכוכית ומשולבים בו חומרי לטקס וחומרים מגמישים נוספים. בניגוד לקיר בטון שבו לא ידוע מה תהיה התוצאה, במקרה הזה התוצאה ידועה מראש. עובי החומר הוא מילימטר עד מילימטר וחצי, והוא מגיע בגליל שאפשר לחתוך בקלות, כפי שחותכים טפט. המוצר פותח ומיוצר בגרמניה, נושא תקן אש גרמני, ופותח אופציות לחיפוי שלא קיימות בחומרי הגלם במצבם הטבעי. מיקי קוכמייסטר בעל המותג מסביר שאפשר להשתמש בחיפוי יריעת הבטון במקומות שבהם אין שום סיכוי ליישם בטון אדריכלי כבד, כמו קירות גבס. הפתרון הזה משמש את הבנייה הפרטית וכן חנויות ומסעדות מהמגזר העסקי.

   מתחם שוק האוכל בפרויקט ״אושי לנד״ כפר סבא, תקרת רשת וחיפוי קיר עליון מרשתות אקספנדד צבועות של גולמט. צילום: עמית גושר Estilo. חלל פנים מחופה לוחות במראה לבנים וטיח מתקלף


כשמדובר על חיפוי חיצוני, בולטים לוחות חומר מאבן טבעית, לוחות חומר סינטטיים וזכוכית.

ה-Dekton הוא חומר חדש בשוק המקומי, המיועד לחיפוי בתים ובניינים, ומאופיין בתכונות של עמידות בטמפרטורות קיצוניות של חום, קור וקרינת שמש ישירה. עמידותו בפני שריטות ושחיקה מאפשרת להשתמש בו כחומר חיפוי וריצוף לאזורים שבהם רמת השחיקה גבוהה, כמו משרדים, קניונים ושדות תעופה. בזכות טכנולוגיות מתקדמות, לוחות ה-Dekton מוצעים בשלושה עוביים שונים 8, 12, 20 מ"מ. תכונותיו המכניות של החומר ומראהו המגוון ה-Dekton מגיע במנעד כמעט אין-סופי של גוונים, טקסטורות, גימורים והדפסים – מאפשרים ליצור באמצעותו חזיתות מרהיבות לבניינים. היישום שלו בשיטה היבשה, מותיר מרווח בין לוחות החומר למעטפת הבניין. המרווח שנוצר מאפשר אוורור המסייע להעצמת הבידוד התרמי, ותורם לחיסכון ניכר באנרגיה.


מחיצות

מחיצות הן אלמנט דקורטיבי המייצר חציצה ומגדיר תתי חללים בתוך החלל השלם. מחיצות ברקוד הן מחיצות קבועות שעשויות לרוב מעמודי עץ מלא, בעוביים ובמרווחים שונים, כך שאפשר להבין ברמיזה מה קורה בצד השני. עוביו של העץ והמסיביות של המחיצה הכוללת מייצרים בולם הד, ובכך משפרים את האקוסטיקה בחלל כולו. ישנן מחיצות של דלתות פיווט, הזזות על צירן, כך שאפשר לחשוף חלקים מסוימים של החלל הנמצא בגבן. מחיצות אלו יכולות להיות שקופות לחלוטין או אטומות. אפשר לייצרן מברזל, מעץ, מזכוכית ועוד.

אדריכלות: שרה ונירית פרנקל. צילום: גלעד רדט מחיצת ברקוד עשויה עץ ברוחב משתנה. חוצצת בין חלל המגורים לגרם המדרגות המוביל לקומה השנייה ומהווה אלמנט דקורטיבי. תכנון: רונה לוין, רות פקר - לוין פקר אדריכלים. צילום: עמית גרון

הפיווט נחשב אלמנט אדריכלי דקורטיבי, ואם מקפידים ליצור את המחיצות מהרכב נכון של חומרי גלם הן גם מבודדות רעש. סוג נוסף של מחיצות הן מחיצות זכוכית עם פרופיל ברזל או אלומיניום דק, המזכיר את הפרופיל הבלגי. מדובר במחיצות הקבועות בצדן האחד אל הקיר, שמתקפלות ונפתחות עד כדי חציצה מוחלטת. מחיצות אלו מתאימות לשילוב בחללים גדולים כמו חללי לופט רחבים או חללי סטודיו שבהם מבקשים לחלק את החלל, ובה בעת לשמור על תחושת מרחב מקסימלית.

הספיידרים מעניקים חוזק רב ומעצימים את הקו המינימליסטי המתקבל במראה הסופי. בתמונה: ספיידר 4 זרועות, 4 ראשים ומחבר. פיין מטאל טרנד מתחם שוק האוכל בפרויקט ״אושי לנד״ כפר סבא, תקרת רשת וחיפוי קיר עליון מרשתות אקספנדד צבועות של גולמט. צילום: עמית גושר


בסטודיו לפילאטיס של קרן לייבוביץ', שתכננו האדריכלים תמר יעקבס ואושרי יניב, יצרו "מפעל" לתנועה ולהעצמה באמצעות מסגרות פלדה שמייצגות בראש ובראשונה עוצמה וחוזק, כמשל לשרירי הליבה המחזיקים את הגוף. המקום תוכנן כך שיתאים לאימוני פילאטיס וגם להרצאות. לכן רצו לנצל את החלל הגדול גם כחלל אחד וגם כשני חללים נפרדים. את האלמנט המפריד יצרו האדריכלים ממחיצת פלדה שאורכה שבעה מטרים, במשקל טון, שיכולה לנוע ולשנות את החלל השלם בהזזה קלה בלבד. המחיצה התלויה עשויה מקונסטרוקצית ברזל ומצופה במראות שתורמות למוטיבציה של המתאמנים בחלל וכן מקלה על מסת הברזל השחורה שתלויה באוויר, מסבירה תמר יעקבס.

   Estilo. קיר בחלל משרדי, מחופה לוחות המראה מבטון חשוף סטודיו לפילאטיס שתוכנן כך שיתאים לאימונים וגם להרצאות כשני חללים נפרדים. את האלמנט המפריד יצרו האדריכלים ממחיצת פלדה שאורכה שבעה מטרים, במשקל טון, שיכולה לנוע ולשנות את החלל השלם בהזזה קלה בלבד. תכנון: תמר יעקבס ואושרי יניב. צילום: יואב גורין


בחברת פרביטל יצרו מחיצה שנראית כקיר מצופה אבן שיש טבעית, אלא שבנגיעה קלה, הקיר זז על מסילות נסתרות וחושף את החלל כולו. המחיצה עשויה מאבן טבעית במסה גדולה מאוד של חומר, מה שיוצר בידוד אקוסטי מוחלט בין שני החללים.



מתקפת הספיידרים

בימים אלה מתחיל פרויקט ייחודי ורחב היקף עבור הרכבת הקלה בירושלים, שליבתו בניית חופה עצומת ממדים מזכוכית, בביצוע חברת ד"ר זכוכית. בשל הקונסטרוקציה המורכבת והמיוחדת נדרש יישום באמצעות אלפי ספיידרים שיוצרו במיוחד על פי מפרט ייעודי, באמצעות חברת 'פיין מטאל טרייד'. הספיידרים, מסביר בעל החברה רונן יערי, עשויים משני סוגי נירוסטה – נירוסטה 304 ונירוסטה 316, והגימור של פני השטח יכול להיות מט או מבריק (גימור מראה). ההבדל בין שני סוגי הנירוסטה, מסביר יערי, הוא ברמת העמידות שלהן בפני קורוזיה בלבד. לרוב משתמשים בנירוסטה מסוג 304 במקומות פנימיים ואילו בנירוסטה 316 בחוץ, או במקומות שבהם תנאי האקלים מאתגרים יותר, כמו רצועת חמשת הקילומטרים מקו החוף, שם נהוג להשתמש בנירוסטה 316 גם בתוך מבנה. יערי מחדד כי נירוסטה 316 עמידה יותר בפני קורוזיה כיוון שבנירוסטה מסוג זה משולבים יותר אלמנטים אנטי קורוזיים. קיימים מגוון ספיידרים בזרועות, גדלים ומשקלים שונים.

קוסנטינו. חיפויי חוץ תליה יבשה Dekton. אדריכל: פיבקו. צילום: מלנית גל הספיידרים מעניקים חוזק רב ומעצימים את הקו המינימליסטי המתקבל במראה הסופי. בתמונה: ספיידר 4 זרועות, 4 ראשים ומחבר. פיין מטאל טרנד

הספיידר המוכר ביותר המשמש ברוב קונסטרוקציות הזכוכית הכבדות הוא בעל ארבע זרועות, ומשקל הגוף שלו הוא כ-1.3 עד 1.6 קילוגרם (ללא הראשים והמחבר). ישנם ספיידרים בני שלוש זרועות, שתי זרועות וזרוע אחת, והבחירה ביניהם היא נגזרת של משקל הזכוכית שעל הספיידר לתמוך. הראש שמותקן בקצה כל זרוע של הספיידר הוא זה שמחזיק את הזכוכית. ראשי הספיידרים מיועדים להחזיק זכוכיות בעוביים שונים ובמשקלים שונים, ולכן הם מוצעים בקטרים שונים.


יישום ראש הספיידר יכול להתבצע בשני אופנים – בנעילה מבפנים, ואז המתקין עובד בחלק הפנימי של מבנה הזכוכית, או על ידי נעילה של ראש הספיידר מבחוץ (נוח יותר) ואז המתקין עומד מחוץ למבנה.

ראשי הספיידר מתחברים לגוף הספיידר באמצעות ברגי נירוסטה מיוחדים בקוטר M14/M12 ואת הראש אפשר לכוון לפי הצורך. את גוף הספיידר מחברים ברוב המקרים לעמוד פלדה או לקיר (בהתאם לתכניות), באמצעות מחבר מיוחד שעשוי לרוב משלושה חלקים. המראה שמעניק הספיידר אסתטי מאוד ובה בעת הוא מעניק תמיכה מעולה לעומסים גבוהים במיוחד.

יבש VS רטוב

חיפוי אריחי הגרניט פורצלן וחומרים נוספים דוגמת אריחי שיש, גרניט ו-Dekton נעשה בשיטת התלייה היבשה. לדברי האדריכל נתי זיו, כשמדובר בהתקנת אריחי בטון כחיפוי קיר בשיטה היבשה, האריחים אינם מחוברים ישירות לקיר אלא מותקנים על גבי סרגלי ברזל או אלומיניום שמותקנים על הקיר במאונך מרצפה עד תקרה, ואת האריחים מבריגים לסרגלים עצמם. את אותה השיטה מיישמים גם כחיפוי חוץ. הברגים נראים לעין אך הם חלק מתפיסת העיצוב. קיימים גם אריחים שבחלקם האחורי יש מגרעת שמתיישבת על הבורג שהוברג לקיר ואז חזית האריח חלקה לגמרי. סוג הברגים תלוי במשקל האריח. במרבית המקרים מגיע עם האריחים מפרט מדויק שמכיל פרטים לגבי סוג הברגים והוראות התקנה מדויקות. משקל האריחים נע לרוב בין 15 ל-30 קילו לאריח (תלוי בגודלם) ועוביים הוא בין 2 ל-3 ס"מ.

סטודיו לפילאטיס שתוכנן כך שיתאים לאימונים וגם להרצאות כשני חללים נפרדים. את האלמנט המפריד יצרו האדריכלים ממחיצת פלדה שאורכה שבעה מטרים, במשקל טון, שיכולה לנוע ולשנות את החלל השלם בהזזה קלה בלבד. תכנון: תמר יעקבס ואושרי יניב. צילום: יואב גורין אדריכלות: שרה ונירית פרנקל. צילום: גלעד רדט


יוספה זהבי, מנהלת תחום אדריכלים בחברת אלוני, מסבירה שהאריחים משמשים שכבת מעטפת נוספת למבנה, ותולים אותם באמצעות מחברים מנירוסטה שמקבעים לקירות הבטון או הבלוקים. התלייה יוצרת מרווח של 10-5 ס"מ בין הקיר הפנימי לחיצוני, וכך מייצרת בידוד לקור ולחום. אפשר לנצל מרווחים אלו גם לניתוב מי המזגנים להשקיית הגינה. שיטת התלייה היבשה מאפשרת גם טיפול נקודתי במקרה שבו החומר ניזוק במהלך השנים. חסכוני לאין שיעור להחליף פלטה אחת של חומר מאשר מעטפת בניין שלמה, מחדדים בקוסנטינו, יבואנית Dekton. זהבי מסבירה שהתלייה היבשה מאפשרת ביצוע מהיר ונקי, והיא מייתרת את עבודת השיוף והחלקת המעטפת החיצונית. ההימנעות משימוש בדבקים הופכת את התלייה היבשה לידידותית לסביבה ומייצרת עמידות בפני פגעי מזג האוויר כמו חום כבד ואפילו שריפה. זאת הסיבה שאת חיפוי הקיר התומך של הקמין בבית מיישמים בתלייה יבשה ומבטיחים בכך עמידות בפני פליטת חום.


כשמדובר בחיפוי חללי הפנים, בשימוש בחומרים קשיחים מקובל להשתמש בדבקים על קיר מפולס או על קיר גבס. כשמשתמשים בדבק חשוב לוודא שבעל המקצוע מיישמו במרית ובמריחה בכיוון אחד, למניעת בועות אוויר שבהמשך עלולות לגרום לסדיקת האריח. כשמדובר על יישום רטוב בהדבקה, יש מגוון של אלטרנטיבות. לדברי האדריכלית נירית פרנקל, גם חיפוי חיצוני עדיין מקובל לבצע בחומרים רטובים. יישום הלבנים במקרה של הבית הפרטי המחופה לבנים אפורות מבחוץ, בוצע אחרי פעולת הרבצה שכללה שתי שכבות טיח שחור. תפקיד שכבת הטיח השנייה הוא לפלס את הקיר למישור אחיד שמאפשר את יישום הלבנים באחידות ובהקפדה. בשלב הבא מיושמת הכוחלה – חומר מילוי בטוני שאליו מוצמדות הלבנים, והוא משמש מילוי לפוגות. אחרי מריחת החומר והדבקת האריחים, הכוחלה נוזלת אל מחוץ למישור הלבנים ומהודקת פנימה למישור המבוקש על פי דרישת האדריכל. גוון הכוחלה נקבע גם הוא בהתאם לצורכי הפרויקט ודרישת האדריכל.


פורניר ומתכות

תחום הברזל והמתכת הוא תחום פופולרי מאוד בעת האחרונה. החיפוי בלוחות נחושת, אבץ, ברזל, טיטניום ופח הוא חיפוי שמעניק תוספת ויזואלית חשובה למבנה, מסביר המתכנן ומפקח הבנייה ניב בצלאל. המראה החלוד והמתכתי מתיישב היטב עם הסגנון האדריכלי המודרניסטי והקונטרסט עם קירות צחורים ומפתחים רחבים. החיפויים המתכתיים עוברים עיבודים המקנים להם עמידות נגד קורוזיה. נראה אותם כחיפוי לדלתות כניסה, כמחיצות בין חללי הפנים, כחיפוי קירות המטבח, הקיר האחורי של אזור הקמין ועוד.


אלו הם חומרים דקורטיביים. חלקם יקרים מאוד בהשוואה לחומרים אחרים. האלומיניום והטיטניום עמידים בתנאי מזג אוויר קשים ולכן יתאימו גם לחלקו החיצוני של המבנה. אחת הדוגמאות הבולטות לשימוש החיצוני בטיטניום, הוא הגוגנהיים, המוזיאון לאמנות מודרנית בבילבאו, ספרד, פרי תכנונו של האדריכל פרנק גרי, המחופה ברובו בחומר היוקרתי.

     החיפוי בפורניר מעץ אגוז (שמחפה את הקיר הבנוי מכל צדדיו משמש כ-Focal Point של קומת הכניסה. אדריכליות שרה ונירית פרנקל. צילום: גלעד רדט קוסנטינו. חיפויי חוץ תליה יבשה Dekton. אדריכל: פיבקו. צילום: מלנית גל


השימוש בפורניר מעניק מראה של עץ קלאסי. אפשר לבחור פורניר מתוך מנעד רחב ביותר של מראות, טקסטורות וגוונים. לדברי האדריכלית נירית פרנקל, הפורניר אינו מיושם ישירות על הקיר עצמו. כדי להדביקו יש להכין תשתית מחומר תעשייתי בשם OSD. החומר מגיע כפלטות מוכנות והוא עשוי מסגסוגת הכוללת שאריות נסורת ואבק שיוף. הפלטות משמשות בסיס לחיפוי עץ, ותפקידו של הפורניר הוא ליצור חזית אחידה וישרה. בפרויקטים רבים אפשר לראות את פלטות ה-OSD מיושמת כחיפוי קיר כשלעצמו בזכות המראה התעשייתי שהן מספקות.

     החיפוי בפורניר מעץ אגוז (שמחפה את הקיר הבנוי מכל צדדיו משמש כ-Focal Point של קומת הכניסה. אדריכליות שרה ונירית פרנקל. צילום: גלעד רדט

כתבות נוספות

גלגלי הצלחה
אדריכלות
גלגלי הצלחה
עיצוב מתפרץ
עיצוב מטבחים
עיצוב מתפרץ
"זה אירוע העיצוב הכי גדול בישראל"
עיצוב פנים
"זה אירוע העיצוב הכי גדול בישראל"
מתחת לפני השטח
עיצוב מרתף
מתחת לפני השטח
בית עם הפנים אל הגן
שיפוץ בית פרטי
בית עם הפנים אל הגן
שני בתים וסטודיו
אדריכלות
שני בתים וסטודיו
אדריכלות הנגשה ונגישות
אדריכלות
אדריכלות הנגשה ונגישות
ריקוד המכונה
עיצוב פנים
ריקוד המכונה
קלאסיקה עכשווית
עיצוב פנים
קלאסיקה עכשווית
חומרים מפעילים חושים
חומרים וטכנולוגיות
חומרים מפעילים חושים
מתחברים מחדש
עיצוב משרדים
מתחברים מחדש
שבי ציון - מתנוסס באוויר
אדריכלות
שבי ציון - מתנוסס באוויר
מערכות ישיבה - ספות
עיצוב סלון
מערכות ישיבה - ספות
חסכון מתועש
חומרים וטכנולוגיות
חסכון מתועש
קמינים - עיצוב, טכנולוגיה ותכנון
חומרים וטכנולוגיות
קמינים - עיצוב, טכנולוגיה ותכנון
קולקצית אריחי גרניט פורצלן , ויה ארקדיה
חומרים וטכנולוגיות
קולקצית אריחי גרניט פורצלן , ויה ארקדיה
"על המילימטר"
שיפוץ בית פרטי
"על המילימטר"
ביום בהיר אפשר לראות לנצח
עיצוב פנים
ביום בהיר אפשר לראות לנצח
הדופלקס שלא תרצו לצאת ממנו.. והגג וואו
עיצוב פנים
הדופלקס שלא תרצו לצאת ממנו.. והגג וואו
הבית הלבן
שיפוץ בית פרטי
הבית הלבן
גינה טרופית
עיצוב גינות
גינה טרופית
מי באמת רוצה לעבוד מול ארבעה מסכים? המחקר שמשנה את כללי המשחק בעיצוב משרדים
עיצוב משרדים
מי באמת רוצה לעבוד מול ארבעה מסכים? המחקר שמשנה את כללי המשחק בעיצוב משרדים
בית כפרי־תעשייתי עם ניחוח של ריזורט
עיצוב פנים
בית כפרי־תעשייתי עם ניחוח של ריזורט
עיצוב בית פרטי, מינימליזם לבן
שיפוץ בית פרטי
עיצוב בית פרטי, מינימליזם לבן
"כשהשקט נכנס פנימה, אני יודעת שהגענו הביתה"
עיצוב פנים
"כשהשקט נכנס פנימה, אני יודעת שהגענו הביתה"
רעיונות חדשניים בשירות הבנייה הירוקה: סיקור הכנס הבינלאומי ה-4 לתכנון ועיצוב מעטפת המבנה.
חומרים וטכנולוגיות
רעיונות חדשניים בשירות הבנייה הירוקה: סיקור הכנס הבינלאומי ה-4 לתכנון ועיצוב מעטפת המבנה.
לשפץ או לעבור דירה? הדילמה שחוזרת בכל צומת דרכים
שיפוץ בית פרטי
לשפץ או לעבור דירה? הדילמה שחוזרת בכל צומת דרכים
עושים סדר חכם במטבח - יעד פרזול
עיצוב מטבחים
עושים סדר חכם במטבח - יעד פרזול
Fabio Novembre מילאנו 2009
אדריכלות
Fabio Novembre מילאנו 2009
הכי רחוק מהסטנדרט
עיצוב פנים
הכי רחוק מהסטנדרט
חיפוי הבית באמצעות אבן כורכר
שיפוץ בית פרטי
חיפוי הבית באמצעות אבן כורכר
לגור בעיר, להרגיש בכפר - האם זה אפשרי?
אדריכלות
לגור בעיר, להרגיש בכפר - האם זה אפשרי?
מוצרים מחומרים חדשים
חומרים וטכנולוגיות
מוצרים מחומרים חדשים
פרויקט מילאנו: מה צפוי בשבוע העיצוב הגדול בעולם?
עיצוב פנים
פרויקט מילאנו: מה צפוי בשבוע העיצוב הגדול בעולם?
יש הרבה דגים בים...
עיצוב פנים
יש הרבה דגים בים...
אהבה ממבט ראשון
עיצוב פנים
אהבה ממבט ראשון
עיצוב דירה עם תקציב מצומצם בהר הדר
שיפוץ בית פרטי
עיצוב דירה עם תקציב מצומצם בהר הדר
5 מקומות מסביב לעולם, שנחשבים לפורצי דרך בדיור מוגן
אדריכלות
5 מקומות מסביב לעולם, שנחשבים לפורצי דרך בדיור מוגן
לעצב את חלל הבית בסטייל
עיצוב פנים
לעצב את חלל הבית בסטייל
אנלוגיה 003-  בין סקיצה לאובייקט, בין המופשט לממשי
אדריכלות
אנלוגיה 003- בין סקיצה לאובייקט, בין המופשט לממשי
בחירת צבעים למעטפת הפנימית של הבית
עיצוב פנים
בחירת צבעים למעטפת הפנימית של הבית
חשמל זורם בכפות ידיה
מעצבי פנים
חשמל זורם בכפות ידיה
ווילרוי&בוך מותג בתחום עיצוב חדרי רחצה
עיצוב חדרי אמבטיה
ווילרוי&בוך מותג בתחום עיצוב חדרי רחצה
מדובר באנשים - נעמה אהרונסון
עיצוב פנים
מדובר באנשים - נעמה אהרונסון
יפה בשחור
עיצוב פנים
יפה בשחור
מווילה לחווית המגורים הכי נוצצת בתל אביב
עיצוב פנים
מווילה לחווית המגורים הכי נוצצת בתל אביב
רוח חדשה מנשבת: פתרונות עיצוב בהתאמה אישית
עיצוב פנים
רוח חדשה מנשבת: פתרונות עיצוב בהתאמה אישית
כשהקלאסי פוגש את הכפר
אדריכלות
כשהקלאסי פוגש את הכפר
מעצבת אושרי גונן: כך עיצבתי את בית החלומות שלי
עיצוב פנים
מעצבת אושרי גונן: כך עיצבתי את בית החלומות שלי
תכנון ירוק בפרויקט עיצוב הבית
שיפוץ בית פרטי
תכנון ירוק בפרויקט עיצוב הבית
קליל: למקסם את מלוא אורך רצפה-תקרה
עיצוב פנים
קליל: למקסם את מלוא אורך רצפה-תקרה
כשאירופה פוגשת כפר ישראלי
אדריכלות
כשאירופה פוגשת כפר ישראלי
דיאלוג הודי בין האדמה, הרוח והשמש
אדריכלות
דיאלוג הודי בין האדמה, הרוח והשמש
איציק ביניונסקי- הקוסם של העדשה
עיצוב מבנים ציבוריים
איציק ביניונסקי- הקוסם של העדשה
להחיות את פנים הבית שלך: 6 סיבות מדוע שטיחים חיוניים בעיצוב
עיצוב פנים
להחיות את פנים הבית שלך: 6 סיבות מדוע שטיחים חיוניים בעיצוב
הצורך הוא אבי ההמצאה
שיפוץ בית פרטי
הצורך הוא אבי ההמצאה
תכנון ועיצוב בית באחד מישובי גדרות
שיפוץ בית פרטי
תכנון ועיצוב בית באחד מישובי גדרות
בית החלומות במזכרת בתיה – עיצוב עכשווי שופע
עיצוב פנים
בית החלומות במזכרת בתיה – עיצוב עכשווי שופע
מתאבנים מתערוכת הריהוט במילאנו 2011
עיצוב פנים
מתאבנים מתערוכת הריהוט במילאנו 2011
האם הקורונה החזירה את השפיות העיצובית למשרדים?
עיצוב משרדים
האם הקורונה החזירה את השפיות העיצובית למשרדים?
הצצה למלון "קליק קלאק" בקולומביה
עיצוב פנים
הצצה למלון "קליק קלאק" בקולומביה
תערוכת קיץ בגלריה זימאק
מה חדש
תערוכת קיץ בגלריה זימאק
מסודרים
עיצוב פנים
מסודרים
מדריך מטבחים 2012
עיצוב מטבחים
מדריך מטבחים 2012
קלאסיקה מודרנית - עיצוב ותכנון בית פרטי
שיפוץ בית פרטי
קלאסיקה מודרנית - עיצוב ותכנון בית פרטי
עיצוב בהשראת ה'פרובנס'
שיפוץ בית פרטי
עיצוב בהשראת ה'פרובנס'
משנים פנים לפנים
שיפוץ בית פרטי
משנים פנים לפנים
בית החלונות
אדריכלות
בית החלונות
לגור בקובה - עיצוב בית פרטי
שיפוץ בית פרטי
לגור בקובה - עיצוב בית פרטי
ראיתם פעם מקרר עם פרס?
עיצוב מטבחים
ראיתם פעם מקרר עם פרס?
טעויות נפוצות בשיפוצים: בחירה לא נכונה של פרופילי גמר והשלכותיה
עיצוב בתים
טעויות נפוצות בשיפוצים: בחירה לא נכונה של פרופילי גמר והשלכותיה
"ה'וואו' הראשוני הוא קריטי": הפסיכולוגיה מאחורי דירות לדוגמא
עיצוב פנים
"ה'וואו' הראשוני הוא קריטי": הפסיכולוגיה מאחורי דירות לדוגמא
כיכר חברתית אקולוגית
אדריכלות
כיכר חברתית אקולוגית
עיצוב מחודש של מרפאה פסיכיאטרית לילד
עיצוב מבנים ציבוריים
עיצוב מחודש של מרפאה פסיכיאטרית לילד
גדעון לוין - צילום אדריכלות
אדריכלות
גדעון לוין - צילום אדריכלות
אווירת פנטזיה בעיצוב חדרי ילדים
עיצוב חדרי ילדים
אווירת פנטזיה בעיצוב חדרי ילדים
רואה את הנולד: מעצבת הפנים שמשלבת ישן וחדש
עיצוב פנים
רואה את הנולד: מעצבת הפנים שמשלבת ישן וחדש
איך משדרגים דירה באמצעות עיצוב פנים נכון
עיצוב פנים
איך משדרגים דירה באמצעות עיצוב פנים נכון
חברת PoloStone פורצת לשוק עם מהפכה בתחום משטחי הפורצלן למטבחים
עיצוב מטבחים
חברת PoloStone פורצת לשוק עם מהפכה בתחום משטחי הפורצלן למטבחים
עיצוב גינות המותיר את העולם הסואן בחוץ
עיצוב גינות
עיצוב גינות המותיר את העולם הסואן בחוץ
השפעת התכנון הפרמטרי על האייקוניות של מעטפת המבנה
אדריכלות
השפעת התכנון הפרמטרי על האייקוניות של מעטפת המבנה
בית חכם - טכנולוגיות מתקדמות יתרונות ועיצובים
חומרים וטכנולוגיות
בית חכם - טכנולוגיות מתקדמות יתרונות ועיצובים
טוסקנה בגרסה עכשווית
עיצוב פנים
טוסקנה בגרסה עכשווית
הכן ביתך לסתיו
עיצוב פנים
הכן ביתך לסתיו
קרטון, נייר ומספריים
חומרים וטכנולוגיות
קרטון, נייר ומספריים
Lodz Plaza Center
אדריכלות
Lodz Plaza Center
לבן, נקי, מואר: איך חלון אחד שינה דירת גן בתל אביב
שיפוץ בית פרטי
לבן, נקי, מואר: איך חלון אחד שינה דירת גן בתל אביב
משלבים את הסביבה במשרד
עיצוב משרדים
משלבים את הסביבה במשרד
שיפוץ דירה - אילוץ שהפך להזדמנות
שיפוץ בית פרטי
שיפוץ דירה - אילוץ שהפך להזדמנות
מהו המטבח האינטגרלי?
עיצוב מטבחים
מהו המטבח האינטגרלי?
10 דרכים להתארגן למעבר דירה בקיץ
שיפוץ בית פרטי
10 דרכים להתארגן למעבר דירה בקיץ
בעיצוב כמו במוסיקה
עיצוב מסעדות ובתי קפה
בעיצוב כמו במוסיקה
גאונות אדריכלית של 3 דונם
אדריכלות
גאונות אדריכלית של 3 דונם
מגמות וסגנונות בעיצוב פינת האוכל 2020 – יש למה לצפות!
עיצוב פינות אוכל
מגמות וסגנונות בעיצוב פינת האוכל 2020 – יש למה לצפות!
להרגיש הכי בבית, במשרד
עיצוב משרדים
להרגיש הכי בבית, במשרד
"נייקי" דיזינגוף
עיצוב חנויות
"נייקי" דיזינגוף
מתאקלמים
אדריכלות
מתאקלמים
באלאנס על הים, הצעה לעיצוב חדרים בבתי מלון: סטודיו 26
עיצוב מטבחים
באלאנס על הים, הצעה לעיצוב חדרים בבתי מלון: סטודיו 26
למה המרלו"ג של היום נראה כמו בניין משרדים?
אדריכלות
למה המרלו"ג של היום נראה כמו בניין משרדים?
מעלית ביתית- יש דבר כזה
שיפוץ בית פרטי
מעלית ביתית- יש דבר כזה