עיצוב בריחוף
תכנון

עיצוב בריחוף

  אלמנטים מרחפים, במות, ותקרות צפות חוברים לעיצוב מהודק ואוורירי בדירה שתכננו מעצבות הפנים לוסי ויקנין וליטל רוזנשטיין בתל אביב, ו"על הדרך" גם מספקים פתרונות מקוריים לאילוצים ולצרכים

למעשה, הדירה כבר הייתה מוכנה לכניסה, אבל הדיירים רצו לבצע מספר שינויים כדי להפוך אותה לפרקטית יותר עבורם" מספרות מעצבות הפנים השותפות לוסי ויקנין וליטל רוזנשטיין על פרויקט עיצובה של הדירה, השוכנת בבניין בוטיק חדש במרכז תל אביב.

מבט מהכניסה: מבואת כניסה כהה מוגדרת באמצעות ארונות שתוחמים אותה ומנוצלים גם בשטחה לאחסון זמין. מימין נראית פינת הישיבה בסלון. ריהוט סלון: "פיטרו הכט", כריות: 'רנבי'.

מלאכת העיצוב הופקדה בידן במסגרת פרויקט "מנטורינג" הנהוג עם תום לימודי עיצוב פנים בסטודיו 6B, שבמסגרתו זוכים בוגרים נבחרים לעבור את "טבילת האש" בשטח עם ליווי של מוריהם, אשר במקרה זה היה אדריכל אמיר נבון. כך או אחרת, גם אם מדובר בפרויקט המוגדר כמנטורינג, פרויקט "רציני" ראשון הוא תמיד פרויקט ראשון "ההזדמנות שמחכים לה- לעשות את המיטב ולהוכיח את היכולות.." אומרות השתיים. ואמנם, התכנית שגיבשו עבור הדירה, האלמנטים שעיצבו עבורה- כולל כל עבודות הנגרות, והפתרונות שהגו לניצול מיטבי של שטחה וכמענה לבקשות שהוגדרו, זכו לגיבוי מלא והתקבלו ע"י הדיירים ש"סמכו עלינו לחלוטין, וזה ממש לא מובן מאליו" הן מוסיפות.

מול המבואה, במעבר חד מהדרמה הכהה: ספרייה בצהוב עז ושתי יחידות נגרות המרחפות מעל משטח בטון תחתון. לריצוף החלל משמש פרקט בהיר. פרקט:

מול המבואה, במעבר חד מהדרמה הכהה: ספרייה בצהוב עז ושתי יחידות נגרות המרחפות מעל משטח בטון תחתון. לריצוף החלל משמש פרקט בהיר. פרקט: "אלוני". (צילום: גדעון לוין)

הדירה, ששטחה משתרע על 120 מ"ר+ מרפסת גדולה, שייכת למשפחה צעירה עם שני ילדים קטנים, שהגדירו את רצונם בחלל מודרני, אך חם ולא מינימליסטי, ובעיקר פונקציונאלי עם דגש רב על אחסון. על מנת לממש את בקשות הדיירים טוו לוסי ולירון תכנית חדשה לחלוקת שטחה, כאשר בתוך כך הוסרו כל מחיצות הפנים שהיו בה, למעט הממ"ד.

חלל המגורים כציר אורכי רציף. הספרייה הצהובה מהווה סוג של

חלל המגורים כציר אורכי רציף. הספרייה הצהובה מהווה סוג של "נקודת אמצע" המגדירה את אזורי המטבח והסלון משני עבריה.

במסגרת זו נוספו לחלל חדר ושירותי אורחים, מיקומי חדרים "הוחלפו" תוך הרחבת/צמצום שטחים, וזרימתו הנוכחית מאופיינת כשלושה צירים אורכיים: ציר חלל ציבורי שמכיל מטבח+פינת אוכל כאזור רציף וסלון עם פתח יציאה למרפסת; ציר חדרים שמקביל אליו ומכיל את יחידת ההורים ואת הממ"ד, וציר שמחבר ביניהם וזורם כחלל מעבר שלאורכו ממוקמים חדר הרחצה של הילדים, שירותי האורחים והחדר החדש שנוספו לחלל, ובסופו, כמו בנקודת המפגש עם ציר החדרים, שוכן חדר הילדים.

אזור המטבח: יחידת כיור בעבודת נגרות מרחפת מחופה משטח בטון המתכתב עם משטח הבטון התחתון, כשמתחתיו מופץ אור. במרכז החלל יחידת אי גדולה ושולחן אוכל צמוד אליה מדגישים את הציר האורכי, וכך גם חמישה גופי תאורה המשתלשלים ממעל. תאורה: "דורי קמחי".

במופעו החדש של החלל, הכניסה אליו "עוברת" דרך מעין מבואה קטנטנה שהתקבלה כתוצר של עומק עבודות נגרות התוחמות אותה, כאשר בגונה הכהה, אפילו דרמטי משהו, היא מייצרת סוג של ציפייה לבאות.

צדו השני של המטבח: יחידת קיר לבנה בתוכה משתלבים מכשירי החשמל, כשמיקום היחידות כולן מייצר בחללו שתי שדרות נוחות לתנועה. כיסא יחיד בורוד עז משתלב עם כיסאות שחורים כקריצת הפתעה. יחידות האי והקיר:

צדו השני של המטבח: יחידת קיר לבנה בתוכה משתלבים מכשירי החשמל, כשמיקום היחידות כולן מייצר בחללו שתי שדרות נוחות לתנועה. כיסא יחיד בורוד עז משתלב עם כיסאות שחורים כקריצת הפתעה. יחידות האי והקיר: "מטבחי דאדא".

ואכן, החלל הנפרש נכחה מפתיע במעבר החד שהוא מספק: הישר מול המבואה ניצבת ספרייה בצהוב עז, והמרחב כולו עוטה תחושה אוורירית-מרחפת "הקונספט הרעיוני הושתת על רעיון של ריחוף, כדי לשוות לחלל מקצב קליל ואוורירי שהודגש גם באמצעות תקרות צפות- מנותקות" אומרות ליטל ולוסי על מה שתורגם על ידן למוטיב של במות החוזר ומופיע בגרסאות שונות- אם במישור אסתטי של עניין צורני, ואם כשהוא מנוצל יצירתית לצרכים פונקציונאליים.

פנים הקובייה: ההפתעה הכחולה נמשכת בתוך חללו

פנים הקובייה: ההפתעה הכחולה נמשכת בתוך חללו

כך, למשל, שירותי האורחים שתכנונם כקובייה מרחפת הוא תוצר של חיבור בין הקונספט העיצובי לאילוץ. לוסי וליטל: "אחת הבקשות של הדיירים הייתה לשלב שירותי אורחים שלא נכללו בדירה כפי שהייתה במקור, ולצורך יצירתם "נגסנו" מעט משטח פתוח של המרחב הציבורי. אבל היות ובאזור זה לא הייתה תשתית אינסטלציה נאלצנו להתקינה ו"למשוך" לשם צינור 4 צול, כך שהריחוף היה פתרון שחבר מצוין גם לקונספט".

מבט אל עבר חלל המגורים מעומק המעבר שקירותיו מנוצלים למטרות אחסון. חזיתות בגון אפור בדיגום המדמה משחק טטריס, מונע תחושת מסה ומייצר עניין ויזואלי.

מבט אל עבר חלל המגורים מעומק המעבר שקירותיו מנוצלים למטרות אחסון. חזיתות בגון אפור בדיגום המדמה משחק טטריס, מונע תחושת מסה ומייצר עניין ויזואלי.

הקובייה המקורית הודגשה ע"י צביעה בגון כחול כהה (הן בחוץ והן בפנים), ושילוב תאורה נסתרת המופצת ממרווחי הניתוק בינה לבין הרצפה והתקרה. מרווח הניתוק נמשך פנימה אל תוך ציר המעבר והופך גם את החדר הצמוד אליה (החלל החדש שנוסף לדירה ועתה משמש כחדר משחקים) למרחף, תוך העצמת הרעיון העיצובי והעשרת חזותו של החלל האורכי.

מבט אל עבר חלל המגורים מעומק המעבר שקירותיו מנוצלים למטרות אחסון. חזיתות בגון אפור בדיגום המדמה משחק טטריס, מונע תחושת מסה ומייצר עניין ויזואלי.

מבט אל עבר חלל המגורים מעומק המעבר שקירותיו מנוצלים למטרות אחסון. חזיתות בגון אפור בדיגום המדמה משחק טטריס, מונע תחושת מסה ומייצר עניין ויזואלי.

לריצוף החלל משמש פרקט עץ טבעי, וממד הקלילות מגובה במופע בהיר בעיקרו, אשר בה בעת שזור במוקדי צבע המעניקים לו חמימות. פלטת החומרים משלבת עץ ובטון, ו"נבחרת" הגוונים כוללת גווני לבן ואפור בהיר לצד גווני גרפיט וכחול כהה, עם שיבוץ מינימאלי של צבעוניות עזה, דוגמת הספרייה הצהובה, כיסא מטבח בורוד עז כקריצה יחידה בין כיסאות שחורים, או כריות ססגוניות על הספה הכהה שעוצבו עבור חדר הילדים.

יחידת אחסון גדולה מפרידה בין חדר הילדים והחדר הצמוד אליו, שהתקבל עם חלוקת החלל החדשה. אחת מחזיתות הארון משמשת כפתח מעבר בין שני החללים, שהותאם במידתו לילדים ומזמין אותם לשחק ולתת לדמיון לעוף.

יחידת אחסון גדולה מפרידה בין חדר הילדים והחדר הצמוד אליו, שהתקבל עם חלוקת החלל החדשה. אחת מחזיתות הארון משמשת כפתח מעבר בין שני החללים, שהותאם במידתו לילדים ומזמין אותם לשחק ולתת לדמיון לעוף.

ציר החלל הציבורי מהווה את לב הבית, כאשר במת בטון תחתונה ומרחפת הנמשכת לכל אורכו קושרת את אזוריו לכדי מרחב רציף. הבמה "מתחילה" במטבח, שם היא נקראת כעין מדף פתוח מתחת ליחידת כיור ארוכה ומרחפת; ממשיכה כבסיס עליו ניצבת הספרייה הצהובה; ומסתיימת בסוף הסלון, כשמעליה מרחפת יחידת נגרות המשמשת לאחסון מערך הבידור. יחידת הנגרות, כמו גם יחידת הכיור, עוטות גון אפור גרפיט ולחיפוי יחידת הכיור משמש משטח בטון אפור המחפה גם את חזית מדיח הכלים הצמוד ומתכתב עם הבמה התחתונה.

בעברו השני של המטבח מכסה את פני שטחו של הקיר יחידת אחסון לבנה שבתוכה משתלבים מכשירי החשמל, ובתווך, כשהיא מייצרת שתי שדרות נוחות לתנועה משני עבריה, ניצבת יחידת אי גדולה שחופתה בקוריאן לבן. שולחן שהוצמד אליה מהווה פינת אוכל לא "מוצהרת", ובגונו הזהה הוא חובר אליה כהמשך ישיר, המדגיש אגב כך את ממד האורך שזוכה ל"תגבור" גם ממעל- שישה גופי תאורה המשתלשלים מעל יחידת האי ומלווים אותה, ושתי תעלות תאורה שחורות הזורמות לכל אורכו של המרחב הציבורי.

בצדו השני של מרחב זה ממוקם הסלון המשמר את החזות האוורירית עם פינת הישיבה ה"מסתפקת" בספה פינתית כהה עליה פזורות כריות צבעוניות, בשני שולחנות קפה מסוגננים, ובמנורת עמידה גדולה שכמו מתכופפת לעברם.

יחידת ההורים: יחידת אחסון שהוטמעה במרכז הקיר מתיישרת בקו אפס עמו בשטח החדר כדי לא ליטול מנפחו, ומגיחה החוצה בחדר הילדים כאלמנט עיצובי. במת בטון שמגביהה חלק זה של החלל מאפשרת גישה נוחה אליה, מנוצלת אף היא למטרות אחסון, ומשמשת כסוג של שידות צד למיטה. פריטי טקסטיל: "רנבי".

פונקצית האחסון שהוגדרה כמרכזית בפרוגראמה, טופלה ברוב שימת לב, ולמעשה, כמעט כל קירות החלל מגויסים לטובתה, ובתוך כך גם קירות המבואה (שנוצרה, כאמור, הודות ליחידות נגרות סמוכות של המטבח ושל חלל המעבר) המנוצלים לאחסון זמין גם בשטחה.

גב יחידת האחסון ש"חודרת" לחדר הילדים משמש אותם כמשטח לתליית ציוריהם.

הארונות תוכננו בקפידה ייעודית שחושבה "עד אחרון הסנטימטרים", וחזיתותיהם עוצבו בדיגום המזכיר משחק טטריס שמרכך את חזותם, מונע תחושת מסה כבדה, ויותר מכל מייצר עניין ויזואלי שונה. בציר המעבר הם עוצבו בגון אפור, ובחדר הילדים והמשחקים בגון לבן עם פרט חינני במיוחד המשתלב בתוכם: דלת סתרים מותאמת במידתה לגילם הרך שמוטמעת בתוך החזיתות כחלק בלתי נפרד מהן, אך, למעשה, מצניעה מאחוריה פתח מעבר מחדר לחדר שמזמין למשחק כיד הדמיון הטובה.

חדר הרחצה ביחידת ההורים: ריצוף באריחים המדמים בטון, משטח כיור מרחף מקוריאן, ומקלחון מרוצף דק בו משתלב ספסל תואם. אריחי חיפוי ואביזרים סניטאריים: "ויה ארקדיה".

עיצובה של יחידת ההורים, שמיקומה בדירה "הוחלף" עם זה של חדר הילדים, מגלם פתרונות יצירתיים לצרכים וניצול שטח מיטבי. היות והחלל אינו גדול והארון שניצב בו לא סיפק את כל צרכי האחסון, תוכננה יחידת אחסון נוספת שמשתלבת באורח מקורי במרכז הקיר המפריד בינו לבין חדר הילדים: בחלל החדר היא כמעט ומתיישרת בקו אפס עם הקיר ואינה נוטלת מנפחו היקר, ובחדר הילדים היא "מגיחה" כאלמנט עיצובי בלבד המשמש אותם לתליית ציוריהם. פתרון מקורי נוסף שננקט בחלל מפגיש את הצרכים עם קונספט הבמות: חלקו האחורי של החדר הוגבה באמצעות במת בטון שמקלה את הגישה לקוביית האחסון כשבתוכה משתלבות מגירות נוחות והיא משמשת גם כ"שולחנות" צד משני עברי המיטה. חלל הרחצה של היחידה עוצב ברוח מינימליסטית כשהוא משלב חיפוי שמדמה מראה בטון, יחידת כיור מרחפת מחופה קוריאן ומקלחון שקוף מרוצף במדרך עץ איפאה וספסל תואם. התקרה הצפה משלימה את עיצוב חלל הרחצה, ולמעשה, "מהדקת" את קונספט הריחוף של הדירה כולה עד אחרון פרטיו.

כתבות נוספות

ליהנות מהסתיו באמצעות עיצוב גינה מושכל
אדריכלות
ליהנות מהסתיו באמצעות עיצוב גינה מושכל
גרין פוינט: ClimateCoating הציפוי הדק עם יעילות אנרגטית "עבה" במיוחד
תכנון
גרין פוינט: ClimateCoating הציפוי הדק עם יעילות אנרגטית "עבה" במיוחד
טפטים - עיצוב, צבע וחומר
תכנון
טפטים - עיצוב, צבע וחומר
מה ה- MOLET שלך?
אדריכלות
מה ה- MOLET שלך?
בית דו מפלסי ברמת אביב: פרנץ' שיק ותעשייתיות מול חורשה ירוקה
עיצוב חללי הבית
בית דו מפלסי ברמת אביב: פרנץ' שיק ותעשייתיות מול חורשה ירוקה
בין עבודה ידנית לתחכום טכנולוגי
אדריכלות
בין עבודה ידנית לתחכום טכנולוגי
הסבת רבי קומות לידידותיים לקהילה ולסביבה
תכנון
הסבת רבי קומות לידידותיים לקהילה ולסביבה
עיצוב מחודש של מרפאה פסיכיאטרית לילד
חומרים
עיצוב מחודש של מרפאה פסיכיאטרית לילד
דירה ברמת אביב הירוקה
תכנון
דירה ברמת אביב הירוקה
שיפוץ דירת גג באמירה אישית
תכנון
שיפוץ דירת גג באמירה אישית
עיצוב מקלחת
אדריכלות
עיצוב מקלחת
אמנות לנשמה
אדריכלות
אמנות לנשמה
האדריכל: צבי מוססקו
אדריכלות
האדריכל: צבי מוססקו
משרד אדריכלים Sanaa - ראיון
תכנון
משרד אדריכלים Sanaa - ראיון
תקועים בחופשה - גרסת המציאות
עיצוב
תקועים בחופשה - גרסת המציאות
מדרגות מחוללות חלל
אדריכלות
מדרגות מחוללות חלל
שקט מתקדמים
תכנון
שקט מתקדמים
עם סוסים שמדברים אדריכלית
אדריכלות
עם סוסים שמדברים אדריכלית
מטמורפוזה
אדריכלות
מטמורפוזה
הצעה לעיצוב חדרים בבתי מלון: גיא וולפמן, נדב סוויסה
עיצוב
הצעה לעיצוב חדרים בבתי מלון: גיא וולפמן, נדב סוויסה
הבית שחושף את קסמו בהדרגה
אדריכלות
הבית שחושף את קסמו בהדרגה
עיצוב חדר עם פריטי ריהוט חכמים
תכנון
עיצוב חדר עם פריטי ריהוט חכמים
מעצבת הפנים: רוני באריל
תכנון
מעצבת הפנים: רוני באריל
הכי רחוקה מהסטנדרט
תכנון
הכי רחוקה מהסטנדרט
ניגודים יוצרים הרמוניה
אדריכלות
ניגודים יוצרים הרמוניה
עיצוב דירה ישנה ברוח עברה
תכנון
עיצוב דירה ישנה ברוח עברה
HOME SWEET HOME
תכנון
HOME SWEET HOME
ריג'נט תאורה: האור שבקצה שולחן העבודה
חומרים
ריג'נט תאורה: האור שבקצה שולחן העבודה
החלום ופשרו
עיצוב
החלום ופשרו
רמז לבית
אדריכלות
רמז לבית
ככה עובדים היום
תכנון
ככה עובדים היום
תחרות עיצוב מטבחים
תכנון
תחרות עיצוב מטבחים
דירה חדשה – להשקיע בעיצוב פנים או לא?
תכנון
דירה חדשה – להשקיע בעיצוב פנים או לא?
בית קטן גדול
אדריכלות
בית קטן גדול
מסעדת כרמלה סופרנו, גורמה פיצה בר
חומרים
מסעדת כרמלה סופרנו, גורמה פיצה בר
עירנמל - מתחם הנמל המערבי, חיפה
חומרים
עירנמל - מתחם הנמל המערבי, חיפה
מהי יצירת אמנות טובה - שאלה למחשבה
אדריכלות
מהי יצירת אמנות טובה - שאלה למחשבה
לא רק בטוסקנה: בית העץ בשרון שמאתגר את האדריכלות המקומית
עיצוב בתים פרטיים ודירות
לא רק בטוסקנה: בית העץ בשרון שמאתגר את האדריכלות המקומית
כך תוכלו להתחיל לשלב בינה מלאכותית בעבודת העיצוב שלכם
אדריכלות
כך תוכלו להתחיל לשלב בינה מלאכותית בעבודת העיצוב שלכם
מסמל סטטוס לאלמנט (כמעט) חובה
אדריכלות
מסמל סטטוס לאלמנט (כמעט) חובה
עיצוב חללים של בית מלון על ידי הבינה המלאכותית בהשראת המעצבת פטריסיה אורקילה
אדריכלות
עיצוב חללים של בית מלון על ידי הבינה המלאכותית בהשראת המעצבת פטריסיה אורקילה
ספריית גן לוינסקי - תל אביב
חומרים
ספריית גן לוינסקי - תל אביב
על קולינריה ועל פנטזיה
חומרים
על קולינריה ועל פנטזיה
הרמוניה ססגונית
אדריכלות
הרמוניה ססגונית
החנות של ד"ר מאנזנה - עיצוב פנים ככלי לחיזוק מותג
אדריכלות
החנות של ד"ר מאנזנה - עיצוב פנים ככלי לחיזוק מותג
עיצוב מטבחים ידידותיים לסביבה
תכנון
עיצוב מטבחים ידידותיים לסביבה
נינוחות וחמימות לאחר שיפוץ דירת גג
תכנון
נינוחות וחמימות לאחר שיפוץ דירת גג
משחק ילדים
אדריכלות
משחק ילדים
שיפוץ בית באוסטרליה
אדריכלות
שיפוץ בית באוסטרליה
חנות ספורט Sektor town
חומרים
חנות ספורט Sektor town
העולם החדש של עיצוב חדרי נוער
עיצוב
העולם החדש של עיצוב חדרי נוער
עיצוב מסעדת The Cube - על גג  העולם
חומרים
עיצוב מסעדת The Cube - על גג העולם
עיצוב ממקום אחר - 102
חומרים
עיצוב ממקום אחר - 102
עיצוב ותכנון דירה קטנה השוכנת בנוה שאנן, בחיפה
תכנון
עיצוב ותכנון דירה קטנה השוכנת בנוה שאנן, בחיפה
הכל תלוי (והרשות נתונה): עיצוב חדר גמיש במלון אורבאני. שרון נוימן אדריכלים
עיצוב
הכל תלוי (והרשות נתונה): עיצוב חדר גמיש במלון אורבאני. שרון נוימן אדריכלים
אימוץ הסמליות של מי שהמקום נלקח ממנו
אדריכלות
אימוץ הסמליות של מי שהמקום נלקח ממנו
תכנון ועיצוב בית ברשפון
אדריכלות
תכנון ועיצוב בית ברשפון
יש הרבה דגים בים...
עיצוב
יש הרבה דגים בים...
מעצב העל אבישי מרציאנו
אדריכלות
מעצב העל אבישי מרציאנו
האמן היפני מקוטו אזומה
תכנון
האמן היפני מקוטו אזומה
תכנון ירוק בפרויקט עיצוב הבית
תכנון
תכנון ירוק בפרויקט עיצוב הבית
זה מה שקורה כשההורים אוהבים לשחק פקמן וטטריס
אדריכלות
זה מה שקורה כשההורים אוהבים לשחק פקמן וטטריס
בין צרפת לתל אביב
אדריכלות
בין צרפת לתל אביב
מלון בוטיק DUNE PLAZA, הצעה לעיצוב חדרים בבתי מלון: שומני דה לה זרדה – אדריכלים
עיצוב
מלון בוטיק DUNE PLAZA, הצעה לעיצוב חדרים בבתי מלון: שומני דה לה זרדה – אדריכלים
עיצוב דירה - גבוה מעל הנוף
תכנון
עיצוב דירה - גבוה מעל הנוף
בית האופנה L'etranger
חומרים
בית האופנה L'etranger
עיצוב ותכנון מלונות בעולם
חומרים
עיצוב ותכנון מלונות בעולם
הכירו את המלונאי צ'יפ קונלי
עיצוב
הכירו את המלונאי צ'יפ קונלי
קלאסיקה אורבנית בשרון
תכנון
קלאסיקה אורבנית בשרון
25hours hotels - vienna
עיצוב
25hours hotels - vienna
יש הרבה פסטל לאהוב בדירת 45 מ"ר
תכנון
יש הרבה פסטל לאהוב בדירת 45 מ"ר
תערוכת Batimat 2009
אדריכלות
תערוכת Batimat 2009
הכל נשאר במשפחה
אדריכלות
הכל נשאר במשפחה
אולם תצוגה של חברת אינובייט
חומרים
אולם תצוגה של חברת אינובייט
סגנון חופשי
חומרים
סגנון חופשי
עיצוב ישראלי במילאנו 2010
אדריכלות
עיצוב ישראלי במילאנו 2010
חלל שפר הופעתך
עיצוב
חלל שפר הופעתך
עיצוב בבטון
תכנון
עיצוב בבטון
שיפוץ דירה: איך עושים את זה בהצלחה
תכנון
שיפוץ דירה: איך עושים את זה בהצלחה
המלבישה
תכנון
המלבישה
הדירה שמחכה לאחת שתגיע
תכנון
הדירה שמחכה לאחת שתגיע
אלוטון: מהר יותר, גבוה יותר, איכותי יותר
עיצוב
אלוטון: מהר יותר, גבוה יותר, איכותי יותר
5 טכנולוגיות מתקדמות לבית חוסך אנרגיה (וכסף)
תכנון
5 טכנולוגיות מתקדמות לבית חוסך אנרגיה (וכסף)
סיקה גילאר: יותר ערך לאנשים, פחות השפעה על הסביבה
תכנון
סיקה גילאר: יותר ערך לאנשים, פחות השפעה על הסביבה
תערוכת Cevisama – כל היופי שבאריחים
אדריכלות
תערוכת Cevisama – כל היופי שבאריחים
הסוד הוא בתשוקה
עיצוב
הסוד הוא בתשוקה
בית גמיש
אדריכלות
בית גמיש
"לייק" זה לא מספיק! כך המעצבים הפכו למשפיענים עם השפעה של מיליונים
עיצוב
"לייק" זה לא מספיק! כך המעצבים הפכו למשפיענים עם השפעה של מיליונים
בטיחות בבית עם ילדים בצעדים פשוטים (בלי לוותר על העיצוב)
אדריכלות
בטיחות בבית עם ילדים בצעדים פשוטים (בלי לוותר על העיצוב)
רב הנסתר על הגלוי
אדריכלות
רב הנסתר על הגלוי
חיים את החלום! בני זוג חלמו לחיות בבית שירגיש להם בית מלון והתוצאה בדיוק כזו.
אדריכלות
חיים את החלום! בני זוג חלמו לחיות בבית שירגיש להם בית מלון והתוצאה בדיוק כזו.
שימוש בספריות בתחום של עיצוב דירות
תכנון
שימוש בספריות בתחום של עיצוב דירות
עיצוב מודרני, כמיטב המסורת
תכנון
עיצוב מודרני, כמיטב המסורת
זן ואמנות עיצוב השטיח
חומרים
זן ואמנות עיצוב השטיח
חומרים חדשים - 104
תכנון
חומרים חדשים - 104
החומר שמשגע את האדריכלים- קוריאן גרסת 2016
תכנון
החומר שמשגע את האדריכלים- קוריאן גרסת 2016
ילדים ואמבטיות
תכנון
ילדים ואמבטיות
שיפוץ דירה שהגדיל את שטחה
תכנון
שיפוץ דירה שהגדיל את שטחה
תל אביב, באוהאוס ואופנה
תכנון
תל אביב, באוהאוס ואופנה
בית שהוא חופשה מתמשכת
אדריכלות
בית שהוא חופשה מתמשכת