עיצוב פנים
פנטהאוז בלב תל אביב שמוכיח שנועזות היא לא רק עניין של צבע
פנטהאוז תל אביבי של 320 מ"ר, שתי קומות ושלוש מרפסות עם בריכה פרטית, הפך לפרויקט ראווה של אדריכלית דנה אוברזון. השילוב שלה בין בטון חשוף, פשתן רך, ברזל שחור ומנסרות זכוכית צבעוניות יוצר חלל שמרגיש גם עירוני וגם מנותק לגמרי מהרחוב
דנה אוברזון מתארת את הפנטהאוז שתכננה בבניין תל אביבי ששופץ מהיסוד כ"דירה משוגעת לאנשים מאוד מיוחדים". הפנטהאוז מתפרש על פני 320 מ"ר בשתי קומות ועוד 200 מ"ר בשלוש מרפסות, והכניסה אליו מובילה היישר אל המטבח והסלון. "יש בו אבן סוערת, בטון חשוף, עץ וראטן והכל משתלב יחד בהרמוניה נהדרת", היא אומרת, "הוא מתמצת במדויק את כל מה שמאפיין את הפנטהאוז".
עיצוב: דנה אוברזון, צילום: עמית גירון, באדיבות ELLA DECOR המטבח הארוך והצר מסדר את כל תכולתו בקווים מקבילים: קיר פונקציונלי, אי ופינת אוכל עצומים, וקיר שמחביא מאחוריו מספר חדרים. אי העבודה, שאורכו שמונה מטרים, עשוי שלל חומרים כשחלקו העליון אבן אפורה המזכירה מדרגות. בסופו פינת ישיבה לשישה סועדים, ולידו שולחן אוכל עשוי משני שולחנות עם פלטת אבן ירוקה שסביבם כסאות עץ סקנדינביים קלאסיים.
עיצוב: דנה אוברזון, צילום: עמית גירון, באדיבות ELLA DECOR מעל הכל תאורה שנחלקת בין צמודי תקרה חשופים למקבץ מרחף של גופי תאורה פיסוליים הבנויים ממנסרות זכוכית צבעוניות.
עיצוב: דנה אוברזון, צילום: עמית גירון, באדיבות ELLA DECOR ברזל שחור, בטון חשוף ופרקט
תקרת הבטון החשופה והגסה מתקפלת אל קירות אפורים מכוסי מריחת בטון. ברזל שחור ממשיך את קיר המטבח העורפי כמשרבייה, מסתיר וחושף את גרם המדרגות ומוביל אל הקומה העליונה. ועל הרצפה, דווקא בחלל הצר והארוך, הניחה אוברזון פרקט עץ אלון בפלנקים ענקיים באורך שמונה מטרים שנמשך מהמטבח ועד הסלון.
עיצוב: דנה אוברזון, צילום: עמית גירון, באדיבות ELLA DECOR בסלון, תנוחת הספה אינה שגרתית: חלק אחד ממנה פונה עם הגב לטלוויזיה ולאח. כורסאות מרופדות בוקלה בגוונים שונים, שני שולחנות עגולים שמשלבים אבן אדומה וירקרקה, עץ וזכוכית על שטיח עם הדפס גיאומטרי בשני גבהים.
עיצוב: דנה אוברזון, צילום: עמית גירון, באדיבות ELLA DECOR "אני אוהבת לתכנן סלון אקלקטי ולייצר מעין ישיבה שבטית כמו סביב מדורה שבה אפשר לייצר שיח נוח בין אנשים", אומרת אוברזון.
עיצוב: דנה אוברזון, צילום: עמית גירון, באדיבות ELLA DECOR הווילונות הם מי שמאזנים את הכל. אלה שלומוב מ"אלה דקור" מספרת שמכיוון שמדובר במסילות שקועות בבטון, כל תכנון ווילונות ההסטה החשמליים נעשה כבר בשלבים הראשונים של העיצוב.
עיצוב: דנה אוברזון, צילום: עמית גירון, באדיבות ELLA DECOR "במקרה כזה", היא אומרת, "של מעטפת בטון בשתי קומות הפנטהאוז, אפיון כיוון הפתיחה של הווילונות וההכנות לנקודות החשמל חייב היה להיעשות בקפידה רבה בשלב מאוד ראשוני על מנת למקם במדויק את המנועים והמפסקים".
עיצוב: דנה אוברזון, צילום: עמית גירון, באדיבות ELLA DECOR היא מוסיפה: "מכיוון שרצינו לייצר מראה מרוכך שייתן קונטרה לבטון הקר, בחרנו בבד פשתן טבעי ויוקרתי מאוד באריגה רכה, בגוון אפרפר בהיר ובמראה קלאסי צרפתי מאוד חמים שנשפך מעט וכמו מלטף את הרצפה. בחדר המאסטר שבקומה העליונה רצינו להשיג אווירה מאוד מלונאית ולכן בחרנו מצעי סאטן כותנה וכריות עם ריפודי בדים שונים כמו קטיפה, פשתן וכותנה. הגוונים החומים והאפורים לצד הטקסטורות השונות נבחרו במטרה להעניק למראה עומק, עושר ורב שכבתיות".
עיצוב: דנה אוברזון, צילום: עמית גירון, באדיבות ELLA DECOR קומה שלמה לחדר שינה אחד
הקומה הפרטית שייכת כולה לחדר המאסטר. שני קירות זכוכית שתוכננו כרפפה מפרידים בין המבואה לחדר השינה ובין חדר הארונות לאמבטיה, ויודעים להיות שקופים ואטומים כאחד.
עיצוב: דנה אוברזון, צילום: עמית גירון, באדיבות ELLA DECOR "בחרתי בחומריות רכה יותר שבאה לידי ביטוי בצבעוניות ובנגרות קוטור מאוד מדויקת", אומרת אוברזון. חדר הרחצה מחופה בטון שמותאם למשטח אבן בשני גבהים, ושלומוב בחרה עבורו מצעי סאטן כותנה וכריות עם ריפודי בדים שונים. "הגוונים החומים והאפורים לצד הטקסטורות השונות נבחרו במטרה להעניק למראה עומק, עושר ורב שכבתיות", היא מסבירה.
עיצוב: דנה אוברזון, צילום: עמית גירון, באדיבות ELLA DECOR מהקומה יוצאים למרפסת שבה בריכת נירוסטה עם אלמנט זכוכית שמייצרת שקיפות אל מול הנוף הפתוח. המרפסת, נמוכה יחסית לבניינים הגבוהים שסביבה, מרגישה כמו אי היסטורי בתוך ים עירוני. התחושה האורבנית הרועשת נעצרת שם לרגע.
עיצוב: דנה אוברזון, צילום: עמית גירון, באדיבות ELLA DECOR חכמת האמבטיה - כשחדר הרחצה מתחיל לשמור על הסביבה
מלון מיראמאלפי - המלון שנולד מתוך געגוע לחוף הים
לחיות בתוך גלריה
כך תהפכו את הגינה לספא
התערוכה החדשה ששולפת יצירות מהבוידעם
צבע טרי 2026 - מה שווה לראות ואיפה כדאי להתחיל?
כתבות נוספות
5 טכנולוגיות מתקדמות לבית חוסך אנרגיה (וכסף)
קיר אמיר: חיפוי חזיתות באריחי פורצלן גדולים
מגע כפרי בעיצוב עכשווי
בית למשפחה
לגור בעיר ולהרגיש בכפר
זה הזמן לעיצוב בלבן
להגשים חלומות של אנשים
מהמזרקה בכיכר דיזנגוף ועד ארמון האליזה: יעקב אגם הלך לעולמו בגיל 98
גן ציור
חמים ונעים - וילונות ושטיחים
פסטורליה מכל זוית
חיפוי הבית באמצעות אבן כורכר
בנייה ירוקה - דיור בר קיימא
מימד אישי במרחב הביתי
אדריכלית: טובה דויד ממשרד אדריכלים טובה דוד & צילה רייזר
עיצוב בלבן - שיפוץ דירה מול הים
Hotel Plastimum - קונספט עיצוב מלון מפלסטיק ממוחזר. רן ומוריס
בבית Sharifi-ha יש תיבות מהפכניות שמותאמות לשינויי האקלים בטהרן
לעצב את מרפסת הבית או החצר עם ריהוט גן מעוצב
לחיות בתוך גלריה
יוקרה משתלמת
חג שמח – טיפים והמלצות לעיצוב שולחן החג
עיצוב דירה - לגור בפיסת היסטוריה
כיכר ציון תל אביב
מהפך של בית
מדורת השבט
חלום בתל אביב
Fabio Novembre מילאנו 2009
גליה כהן: הנוחות מעולם לא הייתה יפה כל כך!
פתרונות עיצוב - 110
רוצים לדעת מה חדש?
עשה לך דק
אור ואהבה
נכנסת למרוץ: הצעדים שהופכים דירה רגילה לנכס מבוקש
קירות מדברים
עיצוב בנייר
עושים סדר חכם במטבח - יעד פרזול
המותג היוקרתי Rolf Benz
פעם והיום
מפעל חיים
תכנון גינה של חופש
ניחוח של אירופה בגליל
בעלת החלומות
איך להתכונן לשיפוץ דירה – 4 טיפים ישימים
"החדר שתמיד התעלמנו ממנו" - המרפסת הופכת למרכז הבית
התאמת ריהוט ב- 360 מעלות
עיצוב צימרים בסגנון יפני
בתוך ים של חיפויים
פויליון כניסה מהרחוב לתחנה תת-קרקעית הצעה לעיצוב הרכבת הקלה. ולדימיר מרקובסקי
ברזים וכיורי מטבח
מסדרון שיתופי הפעולה
עיצוב "סנדוויץ בר"
יוצאים לשטח - עבודות בוגרים לארכיטקטורה ועיצוב פנים
האם בקיץ הזה הבית ילבש לבן?
אופטימיות נצחית בראש צלול
עיצוב ותכנון בית בקיבוץ
עיצוב בית פרטי בקיסריה
השיטה העתיקה לבניית מבנים חזקים ועמידים ללא שימוש במלט
סטודיו / בית של רוברטו ולודויקה פלומבה
כנס בנייה ירוקה 2013
עורף חזק זה גם לקוחות תומכים
סיקור תערוכת Maison & Objet - 2011
כיצד נבחר את הכיור הנכון?
Ambiente
הרמוניה בתנועה, הצעה לעיצוב הרכבת הקלה של מטרופולין תל אביב. מתי חרותי
החצר הבולגרית
אפור & פודרה, יופי & סטייל
אחרי מילאנו: הטרנדים שיגיעו אליכם הביתה
בית כנסת קהילת ידידה ע"ש יונה מנחם רעננערט - ירושלים
מערכות ישיבה - ספות
שלבים חשובים לפני ריצוף וחיפויים
מרחב מעוצב INNO 2018 - כנס בנ"ל לעיצוב ותכנון משרד ומרחב העבודה
אלמנטים חזקים יוצרים דירה שלא תוכלו לשכוח, ולא בטוח שבמובן החיובי של המילה
עיצוב בתים במרכיבים וגישות של בנייה ירוקה
בית כפרי־תעשייתי עם ניחוח של ריזורט
סיבוב פרסה: חוזרים אל המדבר.
אדריכלות בימי הביניים
טיפים על טפטים
תמורות בחיפוי מבנים: זהות מקומית ועמידות לאורך שנים
שינוי קטן הבדל גדול - נפלאות המודולאריות
חלום ליל קיץ: הבית שכולנו רוצים לגור בו
קלתאה: דיווה טרופית בסלון
Studio Loop
למה כולם מוותרים על הספה הגדולה?
האדריכל והמעצב מיקלה דה לוקי - ראיון
חמימות יוקרתית מול נוף השדות
לישון בבית מלון
עיצוב מלון עסקים הרצליה - קונספט. אדריכל אלכס מייטליס
נגיעה קטנה של עיצוב, שינוי עצמתי בחלל
האתגר הגדול: לתכנן ולעצב בית לעצמך
כך הפך משרד אחד בשרון לחלל שכולם רוצים לשבת בו
סדר פתוח
מוצרים מחומרים חדשים
הכלי שחוסך ליזמי נדל"ן עשרות שעות בחודש
מסדרים נכון - המדריך לחג הפסח
במו ידיהם: שיפוץ לבית ישן במושב יד רמב"ם עם טאץ' של DIY
עיצוב מטבחים: איזה סגנון הכי מתאים לכם?
פינות עבודה בבית
חיים את החלום! בני זוג חלמו לחיות בבית שירגיש להם בית מלון והתוצאה בדיוק כזו.
שילוב שולחנות קקל כחלק מעיצוב הבית והחצר