הבית השרוף
אדריכלות

הבית השרוף

הבית הדו משפחתי של משפחת אטלני בכוכב יעקב, משפחה ברוכת ילדים, נשרף לפני חג  השבועות, 2019. גג הרעפים, הקומה השנייה, התכולה וציוד העסק שנוהל בבית ושימש כמקור פרנסה נשרפו, והמבנה ניזוק בצורה קשה. תהליך שיקום המבנה היה מרתק, יעיל וחדשני. חיזוק התקרה הקיימת בעזרת סיבי פחמן (CFRP) אפשרו לגשת לעבודות הפנים בזמן שיא ובמינימום פגיעה במבנה הקיים

מראה לאחר השיפוץ. הדמיה: דניאל תורג'מן סטודיו D מראה לאחר השיפוץ. הדמיה: דניאל תורג'מן סטודיו D      

בשריפה איבדה משפחת אטלני את כל רכושה. הסב, ניצול שואה, התגורר בחצי השני של המבנה ולמרבה המזל כולם נותרו בריאים ושלמים. הבית דו משפחתי, ירושלמי טיפוסי בעל שתי קומות, ממוקם בשכונה וותיקה, מטופחת ופסטורלית ביישוב הדתי- ציוני כוכב יעקב, עשר דקות צפונית לירושלים, על שטח של דונם ומשקיף אל הנוף המרשים של מדבר יהודה וירושלים. בעלי הבית, משפחה צרפתייה ותיקה וברוכת ילדים, היוו מקור השראה של אופטימיות ואמונה בחיים עבור האדריכל, אך על כך עוד בהמשך. המשפחה גילתה תושייה ותעצומות נפש על מנת לטפל בכל מסכת הבנייה וסיפורה ריתק אנשים שלא הכירו אשר תרמו כסף בעזרת גיוס מימון המונים להשלמת הפרויקט.

  מראה לאחר השיפוץ. הדמיה: דניאל תורג'מן סטודיו D לאחר השריפה ולפני תחילת השיקום מטרגדיה לשיקום לאחר השריפה

אדריכל הפרויקט, רפאל סזן (סזבון נתנסון ), מס.ז.ן אדריכלים, תיאר את תפקידו כמאתגר. היה עליו להיות קשוב לצרכי כל בני המשפחה – 12 במספר, לתכנן בית פונקציונלי, נעים וייחודי - בשיקום של מבנה לאחר שריפה ולטפל בנוסף על תפקידו האדריכלי בהיבטים רבים ומגוונים כגון שמאי, מהנדסים, ביטוח, בירוקרטיה ועוד.

על רקע אילוצים ובראשם הזמן המתקתק, התקציב וההיבטים ההנדסיים, לפני שמתחילים בפועל לבנות את המבנה למגורים, יש לאסוף, לטהר ולשקם את המקום שנותר, תהליך הגורר בחובו השקעה כלכלית משמעותית וזמן עבודה. 

סזן, המתמחה בתכנון בר קיימא, סביבה וטיפול בנתונים מורכבים, מתאר משוואה פשוטה: זמן, תקציב ויעילות עבור כל מטלה במינימום נעלמים, מכאן נבע אופן הבחירה באמצעים ובגורמים המעורבים.  דוגמה לכך היא הבחירה בפתרון טכנולוגי של סיבי פחמן CFRP לחיזוק תקרת הבטון הקיימת, פתרון המאפשר לגשת בזמן שיא לעבודות הפנים ולנצל את מינימום הפגיעה במבנה הקיים לטובת צמצום עבודות הנדסיות מיותרות. 

"התכנון והביצוע התנהלו במקביל. הוצאנו לביצוע את כל העבודות שהיו אפשריות ,ערכנו מכרזים  וניהלנו מו"מ טרם סיום התכנון עם תקציבים חלקיים", סיפר סזן, "התחלנו בביצוע לפני שהיה תקציב מלא  והשלמנו עבודות חיזוק ושיקום תוך כדי בניית גג המבנה". 

מבט מלמעלה, צלם: גבריאל סטרוק

שיקום הנזקים- כיצד מתחילים?

במטרה לשקם את הבית לאחר השרפה נכנס לתמונה מהנדס בדק שהתלווה לשמאי אשר נשכר מטעם המשפחה. בהנחייתו בוצעו בדיקת חוזק הבטון והתוצאות שהתקבלו לא היו גבוהות מ – ב -20 לעומת ב - 30 שהיא התוצאה הרצויה.  כל המבנה נבנה מבטון ב- 20 המקובל והתקני לשנת הביצוע, אך לאחר שריפה יוצאים מנקודת הנחה שאחוז מסוים מברזלי הזיון בבטון יכול היה להגיע למצב הנזילה ולהיפגע. עקב הרצון לשפר את עמידות הרצפה לפי התקנה העדכנית ולהגיע לחוזק בטון ב- 30  הוחלט לחזק את הרצפה.

  מראה מבחוץ

חיזוק המבנה באמצעים חדשניים

סזן, שמילא את תפקיד מנהל הפרויקט, החזיק בשני הכובעים והיה עליו להציג כיווני מחשבה שונים ולהתחשב בשיקולים החשובים ללקוח במגוון רחב של נושאים: עיצובית, פיזית, תפקודית, פיתוח עתידי, כלכלי והנדסי. הוא מעיד כי התייחס ברצינות לכל בקשה תוך העשרה של השיח בידע ובניסיון שצבר. הוא הביע הסתייגות מהצעה שכללה עיבוי כל הרצפה וביקש לבחון פתרון חלופי אשר לא ישפיע על גובה המבנה ולא יצריך עבודות בנייה משמעותיות ובכך יקצר את לוח הזמנים וכמובן יספק את אותה תוצאה הנדסית. הוא פנה למהנדסת פולה רוביצקי ולאחר חשיבה וחיפוש פתרון ישים לחיזוק התקרה, חסכון בזמן וללא פגיעה בגובה הקומה, הגישה רוביצקי את הרעיון  לחיזוק התקרה באמצעות  סיבי פחמן CFRP.

תהליך יישום סיבי הפחמן, צילום בנין הארץ

"בזמן השריפה החום עולה למעלה", הסבירה רוביצקי, "ניתן היה לראות בבירור שקירות הקומה השנייה כמעט לא נפגעו; ראו עליהם פיח שחור בחלק העליון וככל שמתקרבים לרצפה הגוון בהיר יותר. המבנה היה בנוי מעמודי בטון, קירות בטון – ללא זיון, ובלוקים. הבטון היה חזק ולא התפורר. כיסוי זיון לא נפגע וכך גם לא פלדת זיון. היה ניתן לראות זאת  במקומות שברזל זיון נחשף". 

בטון ב – 20 היה בטון תקין ליום בניית המבנה.

היום התקן מגדיר שימוש בבטון ב- 30

לצקת תקרה מעל הקיימת גם רוביצקי פסלה מיד כדי לא לגרום להעמסת יתר על התקרה הקיימת. לתלות אותה עם הקוצים לקירות – המפתח יחסית גדול, בנוסף לא כל קירות בטון עם ברזל זיון. בנוסף, מכיוון  שכל המבנה היה בנוי מב- 20 , לא היה היגיון לפרק תקרה. כן היה צורך לחזק את המבנה.

רוביצקי מפרטת את היתרונות בחיזוק התקרה ע"י היריעות :

• שיפור עמידות לכפף התקרה מב- 20  ל ב- 30 

• במקרה וכן יתגלה ברזל זיון בתוך התקרה שהגיע לנזילה, תהיה לו חלופה וחיזוק נוסף 

• שמרנו על גובה ראש בקומה התחתונה

• לא פגענו בסכמה סטטית של התקרה הקיימת

• עמודים לא היה צורך לחזק – הוספנו עמודי פלדה באזורים הנדרשים בהיקף המבנה לתמיכת הגג

• השימוש ביריעות סיבי פחמן CFRP מתאים לחיזוק אלמנטים במבנה ללא הגדלתם בצורה משמעותית, מתאים לחיזוק מבנים לשימור, חיזוק מבנים לרעידות אדמה, חיזוק לאחר שריפה ושיפור תסבולת האלמנטים במבנה.

היא הבינה שמשפחה ברוכת ילדים צריכה קורת גג בהקדם ולכן חיפשה את הפתרון המהיר והיעיל ביותר וכך הגיעה לחיזוק ע"י סיבי פחמן (CFRP). זה השימוש הראשון של רוביצקי בסיבי פחמן.  היא למדה במהירות את הנושא וביקשה מהאדריכל לבדוק עם קבלנים באיזה סוגי יריעות משתמשים כדי לכוון את החישובים. 

התכנון בוצע  לפי תקן אמריקאי - ACI 440.2R-08 כי אין עדיין תקן בארץ. היה חשוב לה לתת פתרון שלא ישנה הסכמה הסטטית של התקרה ולא ישפיע על התנהגות המבנה שאליו הוא כבר רגיל.  

סיבי פחמן (CFRP) - לא רק לאחר שריפה

"אנחנו רואים ששיטת החיזוק מאוד מעניינת מהנדסים ובעלי תפקידים בענף הבנייה וכקבלן מבצע אנחנו חווים עלייה בהיקף השימוש" מספרת ורד הלפרין, סמנכ"לית השיווק של חברת "בנין הארץ", והיא מוסיפה, "השימוש בסיבי פחמן (CFRP) לצורך חיזוק מבנים מתבצע במגוון רחב של מקרים". ורד מציגה את המקרים: חיזוק מבנים שעברו כשל מבני כתוצאה מבליית הזמן או כתוצאה מפגיעה של בעל מלאכה, הגדלת תסבולת עקב שינוי ייעוד כדוגמת חלל משרדים שהופך להיות חדר אוכל או חדר כושר, ורד מוסיפה כי לאחרונה נפוץ שינוי יעוד של מבנים לטובת הקמת מרלו"גים. במקרים אלו העומס נעשה גדול יותר וקיים צורך לחזק את הרצפה לעומס החדש. שימושים נוספים בסיבי הפחמן, היא מסבירה, הם חיזוק הגדלת עומסים  בגשרים ושיפור עמידות של מבנה על מנת שיהיה כשיר לעמוד בעומסים סיסמיים, עומסי רעידות אדמה.

תהליך יישום סיבי הפחמן, צילום בנין הארץ

תהליך יישום סיבי הפחמן, צילום בנין הארץ

התהליך ושלבי העבודה

הכנת התשתית הוא אחד השלבים החשובים ביותר לפני הדבקת CFRP. 

בשלב הראשון היה צורך להעלים את כל סימני השריפה. בוצע ניקוי של כל התקרה מהפיח השחור טרם תחילת עבודות הטפול בבטון בתקרה.

נדרש היה לבצע תיקונים בבטון בלא מעט מוקדים:

1.      במספר מקומות נמצא ברזל חשוף וחלוד. במוקדים האלו בוצע שיוף באמצעות מברשת פלדה, מריחה חומר אנטי קורוזיבי וסגירה באמצעות בטון צמנטי חד רכיבי ועמיד סולפטים.

2.      בחלק אחר, היה צורך ביישור ו /או סגירת חורים בבטון וזה בוצע באמצעות חומר אפוקסי.

השלב השני, לאחר התיקונים, כלל הדבקות של פסי למינטים ע"פ שלבים:

הכנת השטח, סימונים, הדבקה ע"פ תכנית הקונסטרוקטור וכל אלו בדיוק מרבי שלו חשיבות גבוהה.

"השימוש בסיבי פחמן לחיזוק אחרי שריפות נפוץ ביותר, הן במבני מגורים והן במבנים תעשייתיים", מסביר שרון אלבז, ראש תחום חיזוק מבנים ב"בנין הארץ". "מדובר על מקרי ביטוח וקיימת חשיבות גדולה הן לפתרון מהיר והן ליכולת לשמור על המבנה ללא הורדת ערך, לדוגמה כתוצאה מפגיעה בנפח החלל. המקרה של משפחת אטלני נגע ללב של כולנו וגם כאן היתרונות של ביצוע מהיר ללא הפרעה לבעלי מלאכה אחרים, לסיום מהיר ונקי של העבודה, היוו שיקול מרכזי עבור הבחירה בשיטה המדוברת ע"י האדריכל רפאל סזן מ ס.ז.ן אדריכלים והמהנדסת פולה רוביצקי". 

התוצאה

השימוש בשיטה היה נקי ומהיר. גובה הקומה נשמר, נראות החלל לא נפגעה ומהירות הביצוע הייתה גבוהה מאוד.

"הביצוע היה ממש קל ונקי – באמת הופתעתי מהזריזות ומקצועיות של הקבלן המבצע. בזמן קצר מאוד קיבלנו תקרה מחוזקת ובכך חסכנו זמן על פירוק, קשירת ברזל זיון, זמן ייבוש בטון – כל אלו יכלו לקחת לפחות שלושה שבועות", העידה המהנדסת פולה רוביצקי. 

סזן כינה את אנשי הביצוע של יריעות הפחמן כ"מנתחים". "הם מנתחים כירורגיים והייתי רוצה להתייחס תמיד לאתר בנייה כחדר ניתוח: הכול מדוד, מדויק ומתוזמן. צוות 'בנין הארץ' יישמו סיבי פחמן כחיזוק למבנה שניזוק לאחר שריפה. זוהי טכנולוגיה שנמצאת היום בחוד החנית בתחום המאפשרת חיזוק אלמנטים קיימים במבנה ללא פגיעה בחלל המבנה וזאת במינימום זמן ועבודה. המהנדסת -פולה רובינצקי ליוותה את הצוות והתוצאה במספרים: 341 מטר של סיבי פחמן, 40 שעות עבודה, 6 אנשים ושני עקרונות חשובים: להיות תמיד עדכני ולבחון נכון עבור הלקוח ביצועים מול תקציב"! סיכם סזן. 

"הייחודיות שלנו באה לידי ביטוי בהעסקת כוח אדם מקצועי ומיומן. הצוותים שלנו הנם צוותים קבועים המועסקים לאורך זמן וטכנולוגיה", ציין אליאל בלום, מנכ"ל "בנין הארץ". "ההיכרות שלנו עם צרכי המהנדס, מזמין העבודה והשטח מאפשרת לנו לייצר מכשירים מקדמת הטכנולוגיה, פרי פיתוחנו. השילוב של כוח אדם מיומן וטכנולוגיה גם יחד, מאפשר לנו לבצע בקרה תהליכית בביצוע ולהבטיח את איכות העבודה".

הסגנון ישראלי- ים תיכוני. מרחבים משותפים ואזורים פרטיים

הסגנון הנבחר היה ישראלי -ים תיכוני, שילוב של אבן ירושלמית וטיח. הקווים המודרניים באו לידי ביטוי באלמנטים של נגרות ותאורה. התכנון האדריכלי התמקד בהתאמת המבנה לצרכי המשפחה תוך ניצול התנאים הסביבתיים. התכנון התחשב רבות בצרכי המשפחה הגדולה והאתגר שנוצר מתוך מגוון הסיטואציות במרחב המוגבל : התלכדות למול עצמאות, מרחבים משותפים ואזורים של פרטיות ומרחב אישי לבני הבית. כך נוצרו סלון, מטבח פונקציונאלי ומודרני – מרכז עולמה של בעלת הבית וחדר אוכל רחב ידיים ליותר מ- 20 סועדים. חדרי הילדים תוכננו בהתאם לבקשות פרטניות, הורחבו ונפתחו ויטרינות היוצאות למרפסות השמש המשקיפות לנוף בראשית של הרי מדבר יהודה.

מראה לאחר השיפוץ. הדמיה: דניאל תורג'מן סטודיו D

בנימה אישית- מפי האדריכל

 "למדנו המון ומהר", העיד סזן, "נושאים הנדסיים שפוגשים רק בפרויקט מסוג זה – השימוש בטכנולוגיות מודרניות ומתקדמות הוא אחד העקרונות עבורי כאדריכל. חשוב לבחון תמיד את כלל ההיבטים לטובת הלקוח כאילו מדובר על מיזם או בית עבורנו", הוא מסכם. 

רפאל סזן מ ס.ז.ן. אדריכלים, אדריכל צעיר צרפתי- ישראלי, בוגר אוניברסיטת אריאל ובעל תואר שני בתכנון ערים בהתמחות בסביבה מאונ' ת"א , עלה לארץ מניס ( צרפת )לפני כ 15 שנים. סזן הקים את משרדו לאחר עיסוק של יותר מ- 10 שנים בבנייה למגזר הפרטי , הציבורי והעסקי במגוון נושאים : מגורים, תעשייה, משרדים, רפואה, בנייה פרטית וכן עבודה רחבה וייחודית בתכנון ערים הכוללת פתרונות מתקדמים בגיאואינפורמטיקה. הייחודיות בעבודתו כמתכנן היא הרגישות הגבוהה, האמונה שמעשה התכנון נשען על מחשבה פתוחה ללא גבולות וכן לווי וביצוע עם צוותים ובעלי מקצוע מיומנים המחויבים לפרויקט. כל אלו מעניקים אפשרויות תכנון וביצוע אידאליים עבור הפרויקט והלקוח כאחד. 

פולה רוביצקי, פ.ר.הנדסת מבנים, מהנדסת אזרחית, בוגרת אוניברסיטת אריאל עם ניסיון תכנון מעל 10 שנים בארץ ובחו"ל. בעלת ניסיון רב בתכנון מבני בטון, בנייה פרטית וציבורית' התמחות בפלדה -תכנון תעשייה כבדה כגון מבנים לציוד כבד ודינמי.  חיזוק לרעידות אדמה, תמ"א 38.

'בנין הארץ' הינה חברה קבלנית המתמחה בביצוע עבודות הנדסיות מיוחדות ובעלת יכולות ניתוח הנדסי, תכנון, גמישות ויצירתיות המקנות לה יכולת התמודדות עם בעיות סבוכות והצעת פתרונות מיוחדים המותאמים לבעיות הייחודיות של כל פרויקט. בנין הארץ מתמחה בחיזוק באמצעות סיבי פחמן (CFRP), מוצר המציע פתרון בעל יתרונות רבים לאדריכלים, מהנדסים, קבלנים ומפקחים.

ליצירת קשר: בנין הארץ / 08-9298992 / binyanar.co.il

כתבות נוספות

"היה לנו חשוב לייצר לא רק מערכת טכנולוגית, אלא חוויה אמיתית"
טכנולוגיה
"היה לנו חשוב לייצר לא רק מערכת טכנולוגית, אלא חוויה אמיתית"
המעצב אסא אשוח - מפגש העיצוב והטכנולוגיה
תכנון
המעצב אסא אשוח - מפגש העיצוב והטכנולוגיה
חומרים חדשים - 104
תכנון
חומרים חדשים - 104
חוברו להם יחדיו
אדריכלות
חוברו להם יחדיו
עיצוב מלון באקפולקו, שמשלב את חוויות היום וחוויות הלילה
חומרים
עיצוב מלון באקפולקו, שמשלב את חוויות היום וחוויות הלילה
"דה ניידי" - תערוכת עיצוב
אדריכלות
"דה ניידי" - תערוכת עיצוב
משלבים את הסביבה במשרד
חומרים
משלבים את הסביבה במשרד
פריז מדברת עיצוב
אדריכלות
פריז מדברת עיצוב
שימור וחידוש באסותא וילאג'
עיצוב
שימור וחידוש באסותא וילאג'
דלתות כיס: כניסה לעולם של תחכום אלגנטי
תכנון
דלתות כיס: כניסה לעולם של תחכום אלגנטי
הדבר הגדול הבא
אדריכלות
הדבר הגדול הבא
עשה לך דק
אדריכלות
עשה לך דק
להיכנס לאמבט - ולצאת לחופשה
אדריכלות
להיכנס לאמבט - ולצאת לחופשה
המדריך לבחירת מזרון שמתאים גם לעיצוב וגם לנוחות
חומרים
המדריך לבחירת מזרון שמתאים גם לעיצוב וגם לנוחות
אתגרים ופתרונות בעיצוב משרדי העתיד – סיכום כנס INNO 2024
חומרים
אתגרים ופתרונות בעיצוב משרדי העתיד – סיכום כנס INNO 2024
מטבח עכשיו - חידושים בתחום המטבחים
תכנון
מטבח עכשיו - חידושים בתחום המטבחים
החשיבות של ניקוי ספות וריפודים במעבר לדירה חדשה מעוצבת
מוצרים וחומרים חכמים
החשיבות של ניקוי ספות וריפודים במעבר לדירה חדשה מעוצבת
חומרים חדשים - 111
תכנון
חומרים חדשים - 111
בית שהוא סיפור
אדריכלות
בית שהוא סיפור
סגנון ופרקטיקה
תכנון
סגנון ופרקטיקה
דירה אורבנית בתל אביב: תכנון למשפחה בתנועה
אדריכלות
דירה אורבנית בתל אביב: תכנון למשפחה בתנועה
בית מודרני מדהים שנבנה באמצעות 4 מכולות
אדריכלות
בית מודרני מדהים שנבנה באמצעות 4 מכולות
עיצוב חדרי ילדים ונוער
עיצוב
עיצוב חדרי ילדים ונוער
בית  למשפחה
תכנון
בית למשפחה
כשהבקטריות מייצרות מלט ושבבי העץ משתלבים בו
תכנון
כשהבקטריות מייצרות מלט ושבבי העץ משתלבים בו
איש תחת גפנו ותחת תאנתו
אדריכלות
איש תחת גפנו ותחת תאנתו
באלאנס על הים, הצעה לעיצוב חדרים בבתי מלון: סטודיו 26
עיצוב
באלאנס על הים, הצעה לעיצוב חדרים בבתי מלון: סטודיו 26
משרדי חברת "ואוליה"
חומרים
משרדי חברת "ואוליה"
עיצוב בית פרטי בקיסריה
אדריכלות
עיצוב בית פרטי בקיסריה
כל מה שצריך לדעת על הקשר בין עיצוב פנים להתקנת מזגנים
אדריכלות
כל מה שצריך לדעת על הקשר בין עיצוב פנים להתקנת מזגנים
יוצרים מקום - פרויקט גמר
תכנון
יוצרים מקום - פרויקט גמר
דירת גן בוטיק אמיצה בשלושה צבעים בלבד
אדריכלות
דירת גן בוטיק אמיצה בשלושה צבעים בלבד
שיפוץ דירה: איך עושים את זה בהצלחה
תכנון
שיפוץ דירה: איך עושים את זה בהצלחה
על ראש הגבעה עומדת אצה
אדריכלות
על ראש הגבעה עומדת אצה
כל דירה  צריכה  מרפסת...
אדריכלות
כל דירה צריכה מרפסת...
אורבניות היא שם המשחק
תכנון
אורבניות היא שם המשחק
לא רק עיצוב: איך הופך תהליך אדריכלי לחלק ממסע העלייה לישראל
עיצוב בתים פרטיים ודירות
לא רק עיצוב: איך הופך תהליך אדריכלי לחלק ממסע העלייה לישראל
מיתוג וזהות תאגידית: עיצוב משרד עבור שטראוס
חומרים
מיתוג וזהות תאגידית: עיצוב משרד עבור שטראוס
כאן משחקים וחיים בכיף
אדריכלות
כאן משחקים וחיים בכיף
בית לגדולים שילדים אוהבים
אדריכלות
בית לגדולים שילדים אוהבים
מחושך לאור: יצירת אמנות בלב הבית
אדריכלות
מחושך לאור: יצירת אמנות בלב הבית
פיירו ליסוני - אסתטיקה טהורה.
עיצוב
פיירו ליסוני - אסתטיקה טהורה.
היכונו היכונו לחגיגה - תערוכת אמבינטה 2015 בפתח
אדריכלות
היכונו היכונו לחגיגה - תערוכת אמבינטה 2015 בפתח
האדריכלים כבר בחרו - אולם התצוגה החדש של ירדן קרמיקה
תכנון
האדריכלים כבר בחרו - אולם התצוגה החדש של ירדן קרמיקה
בפריז כמו בפריז, בריהוט כמו באופנה
אדריכלות
בפריז כמו בפריז, בריהוט כמו באופנה
Simply wood- ביד ברזל
עיצוב
Simply wood- ביד ברזל
טוויסטים מפתיעים בשחור ולבן
אדריכלות
טוויסטים מפתיעים בשחור ולבן
תערוכת Cevisama – כל היופי שבאריחים
אדריכלות
תערוכת Cevisama – כל היופי שבאריחים
המסעדה המשוגעת
אדריכלות
המסעדה המשוגעת
תערוכת המשרדים בקלן אוקטובר 2008
אדריכלות
תערוכת המשרדים בקלן אוקטובר 2008
בין הזמנים
אדריכלות
בין הזמנים
פנטהאוז ברעננה
תכנון
פנטהאוז ברעננה
ככה עובדים היום
תכנון
ככה עובדים היום
מה צופן העתיד בתחום קירות מסך?
עיצוב
מה צופן העתיד בתחום קירות מסך?
AUPING Essential - תתכווננו לישון נפלא!
עיצוב
AUPING Essential - תתכווננו לישון נפלא!
גלגלי הצלחה
חומרים
גלגלי הצלחה
טביעת רגל  ישראלית במילאנו
אדריכלות
טביעת רגל ישראלית במילאנו
משנים פנים לפנים
עיצוב
משנים פנים לפנים
מסעדת כרמלה סופרנו, גורמה פיצה בר
חומרים
מסעדת כרמלה סופרנו, גורמה פיצה בר
מהפך של בית
תכנון
מהפך של בית
"כשיש מגבלות - שם מתחילה היצירתיות האמיתית"
אדריכלות
"כשיש מגבלות - שם מתחילה היצירתיות האמיתית"
עיצוב חללים של בית מלון על ידי הבינה המלאכותית בהשראת המעצב שיגרו באן
אדריכלות
עיצוב חללים של בית מלון על ידי הבינה המלאכותית בהשראת המעצב שיגרו באן
הרמוניה של שילובים
תכנון
הרמוניה של שילובים
זה לא האיך, זה האיפה: כך תייצרו חלל עבודה יעיל במשרד
חומרים
זה לא האיך, זה האיפה: כך תייצרו חלל עבודה יעיל במשרד
עיצוב הבית בתערוכת Maison & Objet
תכנון
עיצוב הבית בתערוכת Maison & Objet
ה"קונטיינר"
אדריכלות
ה"קונטיינר"
"דייקתי עבורם בית ייחודי, הם לא רצו 'קופי פייסט'"
עיצוב
"דייקתי עבורם בית ייחודי, הם לא רצו 'קופי פייסט'"
eurocucina 2010 - תערוכת המטבחים במילאנו
תכנון
eurocucina 2010 - תערוכת המטבחים במילאנו
בין בטון לרוך: כך מעצבים ממ"ד שהוא גם בטוח וגם ביתי
עיצוב
בין בטון לרוך: כך מעצבים ממ"ד שהוא גם בטוח וגם ביתי
חיבורים: עיצובים כחיבורים לא צפויים בין חומרים ועולמות תוכן
אדריכלות
חיבורים: עיצובים כחיבורים לא צפויים בין חומרים ועולמות תוכן
בית עם הפנים אל הגן
אדריכלות
בית עם הפנים אל הגן
תוכו כברו
אדריכלות
תוכו כברו
בשם השיגעון
חומרים
בשם השיגעון
לא על הלחם לבדו
חומרים
לא על הלחם לבדו
שקוף שזה זכוכית
עיצוב
שקוף שזה זכוכית
נטו חלל
תכנון
נטו חלל
חלון לים התיכון
תכנון
חלון לים התיכון
עיצוב גינה המשלבת את נוף השומרון
אדריכלות
עיצוב גינה המשלבת את נוף השומרון
אלמנטים חזקים יוצרים דירה שלא תוכלו לשכוח, ולא בטוח שבמובן החיובי של המילה
אדריכלות
אלמנטים חזקים יוצרים דירה שלא תוכלו לשכוח, ולא בטוח שבמובן החיובי של המילה
סטודיו שהוא קו התפר בין אדריכלות, עיצוב פנים ואומנות
תכנון
סטודיו שהוא קו התפר בין אדריכלות, עיצוב פנים ואומנות
יותר ירושלמי מירושלמי
אדריכלות
יותר ירושלמי מירושלמי
עיצוב בית פרטי - הפוטנציאל שמומש
אדריכלות
עיצוב בית פרטי - הפוטנציאל שמומש
קירות שהם יצירות אמנות
עיצוב
קירות שהם יצירות אמנות
אולם תצוגה של חברת אינובייט
חומרים
אולם תצוגה של חברת אינובייט
מינימליזם אורבני
חומרים
מינימליזם אורבני
רוב ווגמאנס- מרצה בכנס הגדול של שנת 2018
עיצוב
רוב ווגמאנס- מרצה בכנס הגדול של שנת 2018
כשהמוזיקה היא הנשמה של המשפחה
אדריכלות
כשהמוזיקה היא הנשמה של המשפחה
INNOVATION
תכנון
INNOVATION
הטרנדים שכבר לא עובדים בחדר השינה ובמה נחליף אותם
עיצוב
הטרנדים שכבר לא עובדים בחדר השינה ובמה נחליף אותם
חורף וקררררר..
תכנון
חורף וקררררר..
תכנון ירוק בפרויקט עיצוב הבית
תכנון
תכנון ירוק בפרויקט עיצוב הבית
יחסי גומלין בין חוץ לפנים
אדריכלות
יחסי גומלין בין חוץ לפנים
חכמה על קטנים
תכנון
חכמה על קטנים
עיצוב אקולוגי ומקיים - חידושים והפתעות 121
תכנון
עיצוב אקולוגי ומקיים - חידושים והפתעות 121
אחרי מילאנו: הטרנדים שיגיעו אליכם הביתה
חומרים
אחרי מילאנו: הטרנדים שיגיעו אליכם הביתה
כך תעצבו את מטבח החלומות שלכם
תכנון
כך תעצבו את מטבח החלומות שלכם
בית שגדל עם הדיירים: עיצוב נכון לפי שלבי החיים
עיצוב
בית שגדל עם הדיירים: עיצוב נכון לפי שלבי החיים
כך דור Z משנה את כללי העיצוב של המשרד
טכנולוגיה
כך דור Z משנה את כללי העיצוב של המשרד
קמינים - עיצוב, טכנולוגיה ותכנון
תכנון
קמינים - עיצוב, טכנולוגיה ותכנון
פלסטיק בום
תכנון
פלסטיק בום