הלו זה משרד?
חומרים

הלו זה משרד?

רחוק מתדמית פורמאלית-מעונבת שמתקשרת לתחום עיסוקה בהשקעות ופיננסים, משרדה של קרן הון הסיכון האמריקאית בלמברג קפיטל ישראל, שעוצב על ידי ענת גפני-זנו ותפארת ליפשיץ, הוא חלל ביתי מזמין ספוג אווירה חמימה.

שלושה שבועות בלבד- זהו פרק הזמן הקצרצר שהוקצה למעצבות השותפות ענת גפני-זנו ותפארת ליפשיץ לצורך תכנון משרדה של קרן הון הסיכון האמריקאית- בלמברג קפיטל ישראל.  אחרי שכבר תכננו את משכנה הקודם של הקרן, הפרוגראמה שהוגדרה להן לא הייתה מפתיעה "כמו במשרד הקודם, גם כאן נתבקשנו לדבוק בתפיסת העולם של הבעלים וליצור חלל המשדר אווירה ביתית-חמימה, רחוק ממראה פורמאלי ומעונב שאולי מצופה למצוא בחללי משרדים שזהו תחום עיסוקם" הן אומרות "קהל הלקוחות המגיע למשרד הוא מגוון: מחד, משלחות מחו"ל ומשקיעים מקומיים ובינלאומיים, ומאידך "סטרטפיסטים" ובעלי חברות, כך שברובד האסתטי הרעיון היה "לדבר לכולם" ולייצר יוקרה מאופקת- כזו שאינה מנקרת עיניים, נגישה וחמימה". ברובד הפרקטי הגדירה הפרוגראמה בקשה לגמישות וקלילות: חלל שיאפשר למקם בו עמדות עבודה מסוגים שונים, ובכלל זה עמדות לאורחים- גורמים מזדמנים שאינם נמנים על צוותו הקבוע של המשרד, וכן שניתן יהיה לקיים בו פעילויות נוספות, דוגמת הרצאות, סדנאות, כנסים ואף מסיבות. 

בתוך חזות ביתית משתלבות עמדות עבודה לא סטנדרטיות. פינת ישיבה סלונית במראה אקלקטי נינוח: פריטי ריהוט ותאורה בעיצובים שונים, ובדי ריפוד בקשת מגוונת של גוונים וטקסטורות המייצרים שכבות, רכות ועומק. פריטי ריהוט: "קסטיאל As is" גופי תאורה: "טרנדלייט". בתוך חזות ביתית משתלבות עמדות עבודה לא סטנדרטיות. פינת ישיבה סלונית במראה אקלקטי נינוח: פריטי ריהוט ותאורה בעיצובים שונים, ובדי ריפוד בקשת מגוונת של גוונים וטקסטורות המייצרים שכבות, רכות ועומק. פריטי ריהוט: "קסטיאל As is" גופי תאורה: "טרנדלייט".

החלל, שבמקור כולו התנשא לגובה כפול, כבר עבר מספר גלגולי אכלוס ובתוך כך זימן נתונים שהיו בלתי ניתנים לשינוי. כמו, למשל, עמודים קונסטרוקטיביים התומכים רצפה תלויה של קומה עליונה שנוספה לו באחד הגלגולים, ריצוף בטון מוחלק, תקרת בטון חשופה על תשתיותיה (מיזוג אוויר, חשמל ותאורה) אזורים תחומים בזכוכית שקופה- אחד בקומת הכניסה והשני בעליונה, והיעדר מערכת אינסטלציה בקומת הכניסה. "המטרה שלנו הייתה לעבוד עם הקיים" מוסיפות השתיים, אך בעוד שריצוף הבטון, התקרה החשופה והחללים השקופים השתלבו בתוכניתן, וכך גם העמודים שנוצלו על ידן לטובת התכנון כאלמנטים המשמשים לסימון והפרדה בין חללי משנה, הבעיה המרכזית הייתה היעדר תשתית האינסטלציה. ענת ותפארת: "אחד האלמנטים המשמעותיים שרצינו ליצור היה מטבח בקומת הכניסה, אשר מעבר לפונקציה ה'מטבחית' יכלול בר ישיבה שיוכל לשמש גם כעוד עמדת עבודה, ונאלצנו להשתמש במערכת 'ניקוזית' כדי להתגבר על כך". 

עברו של החלל מנוצל לטובת העיצוב: עמודים קונסטרוקטיביים התומכים את רצפת הקומה העליונה שנוספה באחד מגלגוליו משמשים לסימון והפרדה בין אזורים. עברו של החלל מנוצל לטובת העיצוב: עמודים קונסטרוקטיביים התומכים את רצפת הקומה העליונה שנוספה באחד מגלגוליו משמשים לסימון והפרדה בין אזורים.

בחדר הישיבות: קיר צבוע שחור שעליו משתלבת טיפוגרפיה של ביטוי הסלנג "בלה, בלה, בלה" כקריצת הומור ואמצעי מרכך-מפחית מתח שנלווה לעתים לדיונים בנושאים פיננסיים. גרפיקה: שירי מן-חירובסקי, סטודיו פיק ארט.

הקונספט העיצובי הושתת על לופט ניו יורקי- הן בשל ה"אמריקאיות" של הקרן והן בשל הסגנון  הצעיר-קליל שהוגדר בפרוגראמה, מה גם שאף ריצוף הבטון, התקרה החשופה ושקיפות הזכוכית היוו נתוני מסגרת מתאימים לכך. הרעיון ליצור עמדות עבודה מסוגים שונים תורגם לחלל המאופיין בארגון לא סטנדרטי, חף מהיררכיה מוצקה: לצד שולחנות עבודה 'רגילים' ואישיים, שולבו בו גם פינות ישיבה לעבודה משותפת, דוגמת סלון רחב ידיים שיכול לשמש אף לאירוח של הרצאות וסדנאות, בר המטבח שיכול לשמש כעמדת עבודה למספר מצומצם של אנשים, וכן חדרי ישיבות עם דלתות זכוכית שמעניקות פתיחות ופרטיות אינטימית בעת ובעונה אחת. פתיחותו של החלל נטול המחיצות הקשיחות מאפשרת אגב כך לקיים קשרי עין ישירים בין העמדות השונות, לייצר דינאמיקה של עבודת צוות, כאשר בה בעת לכל עובד יש עמדת עבודה פרטית, נוחה ומרווחת. ענת ותפארת: "עמדות עבודה מגוונות, מאפשרות פתיחות ויצירתיות. לא חייבים רק לשבת מול שולחן עם מחשב, אפשר לשבת עם לפטופ על הבר במטבח ולשתות קפה תוך כדי, לנהל שיחת טלפון פרטית בחלל שבקומה העליונה, או לנהל ישיבת משקיעים סגורה בחדר הישיבות השקוף".

המטבח שנוסף לחלל במסגרת השיפוץ ודרש התקנת מערכת ניקוזית בשל היעדר תשתית אינסטלציה. עיצוב ביתי, דלפק שיכול לשמש גם כעמדת עבודה, וטאצ' חינני על הקיר בדמות מקבץ ספלי קפה המודבקים עליו. נגרות: גולן שמשי "גושנו של עץ" . גופי תאורה דקורטיביים, פרחים ופריטי נוי מדגישים את אווירת הביתיות. גופי תאורה: "טרנדלייט".

#fids434- 5#  

את מסגרתו החומרית-נתונה של החלל, אשר כללה גם תאורה כללית, ביקשו ענת ותפארת "לחמם" באמצעות שימושי חומרים כעץ למשל, צבעוניות, ושילוב טקסטילים נוסכי רכות לצד פריטי ריהוט תאורה ביתיים למראה. ואמנם, המתח הנוצר בין הממד התעשייתי לבין אווירת הביתיות, כמו גם בין עולם התוכן הרציני של החברה לבין החזות הלא פורמאלית של סביבת העבודה שלה, הם עיקר קסמו של החלל מסביר הפנים. אחד האזורים המגלם זאת היטב הוא, למשל, חדר הישיבות, בו נצבע אחד הקירות בשחור כשעליו משתלבת טיפוגרפיה של המינוח הסלנגי "בלה, בלה, בלה" כקריצת הומור שובבה המרככת מתח שמן הסתם מתלווה לכובד הראש של דיונים שעניינם השקעות ופיננסים. 

בקומה העליונה שנוספה לחלל באחד מגלגוליו הקודמים: סלון נוסף מסוגנן וביתי למראה, וחדר ישיבות תחום בזכוכית שקופה. בקומה העליונה שנוספה לחלל באחד מגלגוליו הקודמים: סלון נוסף מסוגנן וביתי למראה, וחדר ישיבות תחום בזכוכית שקופה.

הגון הירוק-רך בו נצבע הקיר נבחר בשל היותו נוסך רוגע ומעודד צמיחה בעת ובעונה אחת. וילונות: סמדר חי-גל. הגון הירוק-רך בו נצבע הקיר נבחר בשל היותו נוסך רוגע ומעודד צמיחה בעת ובעונה אחת. וילונות: סמדר חי-גל.

 המטבח שנוסף לחלל קומת הכניסה ומוקם בקדמתו, בוצע בעבודת נגרות המשלבת פורניר אלון שטרייף במשטחים ובחיפוי הקיר, וגם בשטחו ניכר חותמו של הרעיון שהנחה את העיצוב: תאורה ברוח ביתית, פרט חינני-שובב שמייצר מקבץ ספלי קפה שהודבקו על הקיר כאלמנט דקורטיבי מקורי, או זר פרחים הניצב על המשטח. פרחים טריים ככלל, מהווים חלק בלתי נפרד מאסתטיקת החלל ומשובצים בו כאלמנטים עיצוביים לכל דבר ועניין, בדיוק כמו גופי התאורה הרבים- שולחניים, עומדים או תלויי תקרה- שאין כמותם ליצירת אווירה חמימה. פריטי הריהוט שנבחרו חוברים למערך אקלקטי של בדי ריפוד בקשת מגוונת של גוונים וטקסטורות שנועדה ליצור שכבות ועומק של רכות וצבעוניות, תוך "גיבוי" המתקבל מכריות, שטיחים ווילונות.

גופי תאורה דקורטיביים, פרחים ופריטי נוי מדגישים את אווירת הביתיות. גופי תאורה: "טרנדלייט". המטבח שנוסף לחלל במסגרת השיפוץ ודרש התקנת מערכת ניקוזית בשל היעדר תשתית אינסטלציה. עיצוב ביתי, דלפק שיכול לשמש גם כעמדת עבודה, וטאצ' חינני על הקיר בדמות מקבץ ספלי קפה המודבקים עליו. נגרות: גולן שמשי "גושנו של עץ" .

המדרגות לקומה העליונה שודרגו ע"י חיפוי המדרכים בעץ, וקירותיה נצבעו בגון ירוק בהיר, שלו ורך, שאת בחירתו מסבירות ענת ותפארת ככזה שנועד להשרות שלווה ולעודד צמיחה במקביל. בדומה לקומת הכניסה, פריטי הריהוט ששולבו בשטחה "מדברים" באותה רוח ביתית, וכך גם חלל השירותים המסוגנן שהכניסה אליו מדמה כניסה לבית. במסגרת הירידה לפרטים שניכרת בכל פרט ואלמנט, בכלל המרחב, על שתי קומותיו, שזור ניחוח נעים ואחיד המגיע מאלמנטים שונים (דיפיוזרים גדולים, סבונים וכד'), ומפנק את אפם של הלקוחות/עובדים בו  כהשלמה ראויה לאווירה. ענת ותפארת: "מעל הכול, רצינו שמי שיכנס לחלל ירגיש עיצוב מחבק של בית, שקיפות ופתיחות, ולא תחושה משרדית. למעשה, לאחר אישור תכנית העמדת הריהוט, ניתנה לנו יד חופשית בכל בחירת החומרים והצבעוניות, הריהוט, התאורה והנגרות, וגם עמדנו באתגר הזמן. הלקוח בטח בנו ביטחון מלא וראה את התוצר המוגמר רק כשהסתיים, ולשביעות רצונו כמובן".

גרם המדרגות העולה לקומה העליונה ששודרג ע"י חיפוי מדרכיו בעץ. הדלת המדמה כניסה לבית אינה אלא דלתו של חלל השירותים. דלת: ״דלתות המושב".| חלל השירותים בקומה העליונה: מעוצב בשפה ביתית עם ריצוף בגווני תכלת ולבן ופיזור של מראות לעיטור הקיר.

תכנון ועיצוב:

ענת גפני-זנו www.abatdesign.co.il

תפארת ליפשיץ www.tiff.co.il


כתבות נוספות

החיים באדום
תכנון
החיים באדום
חוברו להן יחדיו
תכנון
חוברו להן יחדיו
לא בודד בכלל- כל אחד והאי שלו
תכנון
לא בודד בכלל- כל אחד והאי שלו
עיצוב בעיר האורות - תערוכת Maison & Objet
אדריכלות
עיצוב בעיר האורות - תערוכת Maison & Objet
שיפוץ דירה - אילוץ שהפך להזדמנות
תכנון
שיפוץ דירה - אילוץ שהפך להזדמנות
There’s no place like home
עיצוב
There’s no place like home
לשפץ בלי לבזבז: 9 טיפים לחידוש מראה הבית במחיר שפוי
עיצוב
לשפץ בלי לבזבז: 9 טיפים לחידוש מראה הבית במחיר שפוי
"תכננתי משרדים בתוך מפעל פעיל והתוצאה הייתה מפתיעה"
עיצוב
"תכננתי משרדים בתוך מפעל פעיל והתוצאה הייתה מפתיעה"
"כשיש מגבלות - שם מתחילה היצירתיות האמיתית"
אדריכלות
"כשיש מגבלות - שם מתחילה היצירתיות האמיתית"
מה משותף לדונלד דאק, ליווייס ולואי ויטון?
עיצוב
מה משותף לדונלד דאק, ליווייס ולואי ויטון?
משרדי חב' "אנגל אינווסטמנט" ומשרדי עו"ד "חת שריד גרובר ספיר-חן לברון"
חומרים
משרדי חב' "אנגל אינווסטמנט" ומשרדי עו"ד "חת שריד גרובר ספיר-חן לברון"
עיצוב חדש לדירה ישנה
תכנון
עיצוב חדש לדירה ישנה
"לפעמים דווקא הכרית הוורודה היא זו שהופכת בית ממעוצב לבית עם נשמה"
חומרים
"לפעמים דווקא הכרית הוורודה היא זו שהופכת בית ממעוצב לבית עם נשמה"
נהנים מכל העולמות
תכנון
נהנים מכל העולמות
חומרים חדשים - 117
תכנון
חומרים חדשים - 117
עיצוב גינות סינטטיות
אדריכלות
עיצוב גינות סינטטיות
חברת PoloStone פורצת לשוק עם מהפכה בתחום משטחי הפורצלן למטבחים
תכנון
חברת PoloStone פורצת לשוק עם מהפכה בתחום משטחי הפורצלן למטבחים
שיפוץ דירה- שדרוג קטן, הבדל גדול
תכנון
שיפוץ דירה- שדרוג קטן, הבדל גדול
בחירות מתגלגלות
אדריכלות
בחירות מתגלגלות
האתגר הגדול: לתכנן ולעצב בית לעצמך
אדריכלות
האתגר הגדול: לתכנן ולעצב בית לעצמך
כשירושלים פוגשת את תל-אביב
תכנון
כשירושלים פוגשת את תל-אביב
להאיר את הבית
אדריכלות
להאיר את הבית
דיאלוג בין שקוף לאטום בבית קרקע
אדריכלות
דיאלוג בין שקוף לאטום בבית קרקע
בית כסיפור בהמשכים
אדריכלות
בית כסיפור בהמשכים
סקירת כנס בנייה ירוקה פורצת גבולות 2
תכנון
סקירת כנס בנייה ירוקה פורצת גבולות 2
על קו התפר
אדריכלות
על קו התפר
עיצוב מערכות ריהוט – כיסאות
תכנון
עיצוב מערכות ריהוט – כיסאות
מקצה לקצה: מחיצות רצפה תקרה
חומרים
מקצה לקצה: מחיצות רצפה תקרה
שומר על קנה מידה
אדריכלות
שומר על קנה מידה
תערוכות בוגרים 2008
תכנון
תערוכות בוגרים 2008
פרטים קטנים תרומה גדולה
עיצוב
פרטים קטנים תרומה גדולה
לחוש את החום
אדריכלות
לחוש את החום
הכנס השנתי למנהלי פרוייקטים 2016
אדריכלות
הכנס השנתי למנהלי פרוייקטים 2016
מפשיטים ומלבישים מחדש
אדריכלות
מפשיטים ומלבישים מחדש
נילי פורטוגלי: תפיסה הוליסטית באדריכלות
תכנון
נילי פורטוגלי: תפיסה הוליסטית באדריכלות
חישוב מסלול מחדש – איך נחיה, נעבוד ונתקשר זה עם זה בעתיד? תערוכת DOMOTEX 2019
אדריכלות
חישוב מסלול מחדש – איך נחיה, נעבוד ונתקשר זה עם זה בעתיד? תערוכת DOMOTEX 2019
היא אוהבת מודרני, הוא אוהב כפרי – התוצאה נפלאה!
אדריכלות
היא אוהבת מודרני, הוא אוהב כפרי – התוצאה נפלאה!
דקים סינטטיים מעוצבים לגינה, למרפסת ולבריכה
אדריכלות
דקים סינטטיים מעוצבים לגינה, למרפסת ולבריכה
כל מה שרציתם לדעת על שולחנות קפה מעוצבים
תכנון
כל מה שרציתם לדעת על שולחנות קפה מעוצבים
בין קרנבל צבעוני לשקט לבן
עיצוב
בין קרנבל צבעוני לשקט לבן
אנלוגיה 003-  בין סקיצה לאובייקט, בין המופשט לממשי
אדריכלות
אנלוגיה 003- בין סקיצה לאובייקט, בין המופשט לממשי
תכנון שכונות ירוקות
תכנון
תכנון שכונות ירוקות
הנה הם באים: הטרנדים והמגמות לשנת תשפ"ה כבר כאן
תכנון
הנה הם באים: הטרנדים והמגמות לשנת תשפ"ה כבר כאן
הכוכבים הבלתי מעורערים בבית הישראלי: פתרונות האחסון
עיצוב
הכוכבים הבלתי מעורערים בבית הישראלי: פתרונות האחסון
מטפטף ומטופטף
תכנון
מטפטף ומטופטף
מה באמת לומדים בלימודי עיצוב פנים?
אדריכלות
מה באמת לומדים בלימודי עיצוב פנים?
עיצוב פנים בצבעים
תכנון
עיצוב פנים בצבעים
יעקב קאופמן - בין עיצוב ואמנות
אדריכלות
יעקב קאופמן - בין עיצוב ואמנות
בית השנטי - שיפוץ
עיצוב
בית השנטי - שיפוץ
חסכון מתועש
תכנון
חסכון מתועש
מהי יצירת אמנות טובה - שאלה למחשבה
אדריכלות
מהי יצירת אמנות טובה - שאלה למחשבה
נוחות בחדר השינה – מיטות מתכווננות
עיצוב
נוחות בחדר השינה – מיטות מתכווננות
גינה פורחת- מחלום למציאות
אדריכלות
גינה פורחת- מחלום למציאות
דירת גן בוטיק אמיצה בשלושה צבעים בלבד
אדריכלות
דירת גן בוטיק אמיצה בשלושה צבעים בלבד
מקלחונים מעוצבים לחדר הרחצה
אדריכלות
מקלחונים מעוצבים לחדר הרחצה
פריז מדברת עיצוב
אדריכלות
פריז מדברת עיצוב
עיצוב חם - הסטייל של רגע הקפה שלך
תכנון
עיצוב חם - הסטייל של רגע הקפה שלך
המלון החדש של זאהה חדיד ב"עיר החלומות"
אדריכלות
המלון החדש של זאהה חדיד ב"עיר החלומות"
מגמות העיצוב לשנת 2024 כבר כאן
אדריכלות
מגמות העיצוב לשנת 2024 כבר כאן
בונים ירוק: כך אדריכלות והנדסה יכולות להיאבק במשבר האקלים
אדריכלות
בונים ירוק: כך אדריכלות והנדסה יכולות להיאבק במשבר האקלים
בית קטן גדול
אדריכלות
בית קטן גדול
לעצב את מרפסת הבית או החצר עם ריהוט גן מעוצב
אדריכלות
לעצב את מרפסת הבית או החצר עם ריהוט גן מעוצב
חדר פרטי
עיצוב
חדר פרטי
ECO360
עיצוב
ECO360
עיצוב שנותן בחזרה
אדריכלות
עיצוב שנותן בחזרה
WELCOME TO THE MODERN FARM HOUSE
תכנון
WELCOME TO THE MODERN FARM HOUSE
עיצוב דלתות
תכנון
עיצוב דלתות
מלון בוטיק DUNE PLAZA, הצעה לעיצוב חדרים בבתי מלון: שומני דה לה זרדה – אדריכלים
עיצוב
מלון בוטיק DUNE PLAZA, הצעה לעיצוב חדרים בבתי מלון: שומני דה לה זרדה – אדריכלים
משרדי חברת "קריזמה"
חומרים
משרדי חברת "קריזמה"
חיפויים, משטחים וריצוף במטבח
תכנון
חיפויים, משטחים וריצוף במטבח
במעלה הזרם - ברזים איטלקיים בגימורים מרהיבים
אדריכלות
במעלה הזרם - ברזים איטלקיים בגימורים מרהיבים
עיצוב חדרי תינוקות בטפט
תכנון
עיצוב חדרי תינוקות בטפט
פיטר סחלין
עיצוב
פיטר סחלין
האבן הטבעית - חומר נחשק וראוי בעיצוב המטבח
תכנון
האבן הטבעית - חומר נחשק וראוי בעיצוב המטבח
מטמורפוזה
אדריכלות
מטמורפוזה
"כשעיצבנו את הבית הזה, לא יכולתי לתלות את האמנות שלו על הקיר. אז הנחתי אותה על הרצפה"
עיצוב
"כשעיצבנו את הבית הזה, לא יכולתי לתלות את האמנות שלו על הקיר. אז הנחתי אותה על הרצפה"
הבית החכם
תכנון
הבית החכם
המגדלור הענק בבת ים
תכנון
המגדלור הענק בבת ים
תכנון בית פרטי - מתלבש ומתפשט
אדריכלות
תכנון בית פרטי - מתלבש ומתפשט
תכנון בית פרטי באזור השרון
אדריכלות
תכנון בית פרטי באזור השרון
עיצוב ספריה באהבה
תכנון
עיצוב ספריה באהבה
סטיילינג בעיצוב חדרי הבית דוגמת עיצוב חדרי ילדים
תכנון
סטיילינג בעיצוב חדרי הבית דוגמת עיצוב חדרי ילדים
עיצוב חללים של בית מלון על ידי הבינה המלאכותית בהשראת המעצב קארים ראשיד
אדריכלות
עיצוב חללים של בית מלון על ידי הבינה המלאכותית בהשראת המעצב קארים ראשיד
מבטיח ומקיים
אדריכלות
מבטיח ומקיים
אדריכל: דני אייל
אדריכלות
אדריכל: דני אייל
כל דירה  צריכה  מרפסת...
אדריכלות
כל דירה צריכה מרפסת...
"עיצוב לא קיים רק בדברים שאנחנו עושים - הוא קיים במה שקורה בין אנשים"
אדריכלות מהעולם
"עיצוב לא קיים רק בדברים שאנחנו עושים - הוא קיים במה שקורה בין אנשים"
עיצוב חדר ילדים – הטיפים, העצות והרעיונות של המעצבים
עיצוב
עיצוב חדר ילדים – הטיפים, העצות והרעיונות של המעצבים
שקט, אור וקלילות: המהפכה בעיצוב חללי מגורים בעידן המודרניות המואצת
תכנון
שקט, אור וקלילות: המהפכה בעיצוב חללי מגורים בעידן המודרניות המואצת
עיצוב דירה בתל אביב - מן הכבד אל הקל
תכנון
עיצוב דירה בתל אביב - מן הכבד אל הקל
הסגנון הוא המתכון: איך באמת בוחרים נכון ריהוט גן?
אדריכלות
הסגנון הוא המתכון: איך באמת בוחרים נכון ריהוט גן?
משפחה בונה ירוק
תכנון
משפחה בונה ירוק
לעצב את השקט
אדריכלות
לעצב את השקט
מרחפים באוויר במלון פיצוויליאם בלפסט
אדריכלות
מרחפים באוויר במלון פיצוויליאם בלפסט
בעלת החלומות
אדריכלות
בעלת החלומות
עיצוב בתים ובניה טבעית
תכנון
עיצוב בתים ובניה טבעית
עיצוב בירוק , חלל משרד ובית קפה
חומרים
עיצוב בירוק , חלל משרד ובית קפה
משנים פנים לפנים
עיצוב
משנים פנים לפנים
ברוכים הבאים: איך מעצבים תחושת הזמנה במבואת כניסה
תכנון
ברוכים הבאים: איך מעצבים תחושת הזמנה במבואת כניסה
חיים חדשים, דירה חדשה
תכנון
חיים חדשים, דירה חדשה