עיצוב לכולם - ריאיון עם המעצב אוקי סאטו
אדריכלות

עיצוב לכולם - ריאיון עם המעצב אוקי סאטו

למעצב אוקי סאטו, ממקימיו בעליו של סטודיו "ננדו", אין עניין ליצור איקונות. הגישה שלו הרבה יותר ארצית "אני רוצה שגם הסבתא וגם הנכד שלה יבינו את העיצוב שלי ויוכלו לדבר עליו בטלפון" הוא אומר בריאיון שנערך עמו במילאנו, עשר שנים בדיוק אחרי שביקר לראשונה בתערוכת הרהיטים המתקיימת בעיר ונשבה בקסמו של עולם העיצוב

מילאנו, אפריל 2012. אין ספק שאוקי סאטו, מי שבדיוק לפני עשור הקים את סטודיו ננדו ומשמש כמעצב הראשי שלו, הוא מהאושיות הכי מבוקשת כאן בקרב העיתונות, אם לא המבוקשת ביותר, ולא בכדי.

עשר שנות פעילותו בשדה העיצוב הניבו עד היום רשימה ארוכה ומגוונת של עבודות, בין אם עיצובי חללים ובין אם אובייקטים, ידו עוד נטויה עם למעלה מ-200  עבודות בתהליך שמונחות, לדבריו, על שולחנו, וחתימתו של הסטודיו שזורה בגדול בכל רחבי העיר- פריטים שיצר עבור קולקציות של חברות מובילות, חללים וחלונות ראווה שעיצב, ותערוכות שמציגות את עבודותיו. למרות גילו הצעיר, 35, ולצד עיצוביו הרבים, הרזומה שלו עשיר גם בתערוכות יחיד והשתתפות בתערוכות קבוצתיות שהתקיימו ברחבי העולם, הוא זוקף לזכותו זכייה בפרסים ובציוני הוקרה, ועיצוביו נכללים באוספים קבועים של מוזיאונים נחשבים, וביניהם ה"מומה" ו"קופר יואיט" בניו יורק, "ויקטוריה ואלברט" בלונדון, מרכז פומפידו בפריז ועוד.

אנחנו יושבים ב"לאונג'" של חברת מורוסו שבמתחם התערוכה עם אקיהירו איטו, שהקים יחד איתו את הסטודיו ומשמש כמנכ"ל שלו, וסביבנו רוחשת המולה עסקית. אבל זו אינה מסיחה את דעתו של סאטו הנערי למראה ונעים ההליכות. רהוט, מקרין חום אנושי וחף מכל יומרה או גינוני כוכבות, נראה שסאטו, יליד קנדה, אינו נלאה משיחות על עיצוב, התחום בו בחר לעסוק אחרי שסיים תואר שני באדריכלות באוניברסיטת WASEDA ביפן. 

DEW, רצועות עור במידות רוחב משתנות ארוגות זו בזו תוך יצירת נפח ואפקט תלת ממדי למשטחו העליון של פוף. עוצב עבור חברת MOROSO.  

באחד מאינספור הראיונות שהעניק, אמר סאטו כי כדי להיות מעצב צריך להכיר את איטליה  ואת העיצוב האיטלקי, ואמירה זו, מסתבר, היא גם הסיפור האישי שלו "ב-2002, במסגרת טיול של סוף הלימודים, הגענו (אוקי, אקיהירו וחברים נוספים מ.א.), לאיטליה ולתערוכת הרהיטים במילאנו והאנרגיה של העיצוב שבתה אותי. הכול היה שמח וגמיש כל כך, משוחרר, ושונה מאד מהחוקים, המגבלות והנוקשות של לימודי האדריכלות. הרגשתי שזה, בעצם, מה שאני רוצה לעשות, ליצור בחופשיות" הוא מספר על מה שכבר באותה שנה התממש והפך לסטודיו ננדו שהקים עם איטו בטוקיו, אשר אף השם שהעניקו לו  נגזר מרעיון הגמישות וחופש היצירה שביקשו לעצמם "ננדו ביפנית זה פלסטלינה, והשם התאים בדיוק למה שרצינו- לשחק עם חומרים כאוות נפשנו, ליצור צורות, לפרק ולשנות אותן, לנסות שוב, לפרק שוב וכן הלאה- פשוט לעצב". 

6. BLOCK VASE, מערכת מכלים/אגרטלים קטנים דמויי בלוקים, הניתנים לקיבוץ וצירופים בתצורות שונות. צילום: HIROSHI IWASAKI

אחרי לימודים ארוכים ותובעניים וסיום שני תארים החלטת כך בפשטות לעזוב את תחום הארכיטקטורה?  "לא עזבתי את תחום הארכיטקטורה, אבל אני מרגיש שיש עוד הרבה דברים שאני רוצה לעשות ונכון לעכשיו עושה אותם. בעצם, התהליך בשני התחומים דומה- מתחיל ברעיון ורק התוצר הוא שונה. אפשר גם לומר שהתפיסה שלי של מתן משמעות לעיצוב וחיפוש אחר פתרון בעיות באמצעותו הם ערכים שאני מביא איתי מארכיטקטורה". 

סאטו, שנבחר כמעצב השנה לשנת 2012 ע"י המגזינים "וולפייפר" ו"אל דקו", אמנם מתגורר רשמית ביפן, אך בפועל נמצא בה רק עשרה ימים בחודש. יתר הזמן הוא מבלה במטוסים, נע ונד בין הסטודיו הנוסף שהקים במילאנו בשנת 2005, לבין תערוכות בהן הוא משתתף ברחבי העולם ולפגישות עבודה עם חברות עבורן הוא מעצב, וכשהוא נשאל על זהותו הוא צוחק "ביפן אני מרגיש מערבי, ובאירופה מרגיש יפני".  עיצוביו מאופיינים באסתטיקה תמציתית בדומה לשיר הייקו שמנציח רגע או סיטואציה, מהולים לא פעם בממד מחויך, ומעוגנים בחזונו המוצהר של הסטודיו- "ליצור רגעים של " ! " - .. ישנם כל כך הרבה רגעים מפתיעים ששזורים בחיי היומיום, אבל לא תמיד מבחינים בהם. אנחנו מאמינים שרגעים אלה הם שמעשירים את החיים והופכים אותם למעניינים"  וסאטו מרחיב " הכוונה היא לגרום לאנשים להבחין ברגעים האלה. ההשראה שלי מגיעה מהם ומסיטואציות "פשוטות" שמושכות את תשומת לבי, כמו צל שאני רואה, המשקפיים האלה כאן או אפילו פירורי הלחם" הוא אומר ומצביע על משקפי השמש שלי שמונחים על השולחן ועל הפירורים שנותרו עליו בעבודת ניקיון רשלנית  "זה אולי לא נשמע פואטי, אבל דברים מסוג זה הם שמספקים לי השראה והופכים לסיפורים/עיצובים".

POND, שולחן נמוך בעל משטח מראה שצדו האחורי מעוטר בדיגום גראפי. עוצב עבור חברת MOROSO בגבהים שונים.

-זה נכון, הטבע הוא במידה רבה החיים, אבל מה שמעניין אותי זה לאו דווקא תופעת הטבע עצמה, אלא מה שהיא מחוללת וההשפעה שלה על אנשים. כמו ילד קטן שרואה משהו, נפעם ממנו, ורץ לספר את הסיפור הלאה, הכוונה היא לגרום לכך שגם ילד וגם סבתא שלו ירצו לראות את מה שאני ראיתי. זה מה שמעניין אותי וזהו, לדעתי, עיצוב טוב- לא רק משחק עם חומרים וצורות, אלא משהו בעל משמעות עמוקה יותר. כזה שאפשר לדבר עליו בטלפון, ושכולם מבינים אותו, ילדים ומבוגרים כאחד".-לצד רגעי ההפתעה והשראות מחיי יומיום, חומרים וחקר חומרי הם ממד נוסף ומשמעותי ביותר שמאפיין את סטודיו ננדו ומניע אצל סאטו את גלגלי היצירה. כך, למשל, תערוכת STILL SPARKLING שהתקיימה בסופר סטודיו באזור טורטונה והציגה חמישה קונספטים שכל אחד מהם מגלם פן אחר של איכויות הזכוכית, היא תוצר של חקר החומר ומפגשו הראשון עם מלאכת הניפוח "במסגרת עבודה לחברת LASVIT הצ'כית, נסעתי כל חודש למפעל שלה בנוביבור, מרחק שעתיים מפראג, וביליתי שעות בסטודיו בהתבוננות בעבודת המנפחים. זו הייתה הפעם הראשונה שראיתי ניפוח זכוכית, והחומר עצמו היה מלא השראה, כמו דבש או מים. משהו זורם שמקפיאים אותו בנקודה מסוימת, וממנו גם נגזר השם של התערוכה. בד"כ כל אמן עובד עם צינור אחד ותבנית אחת, ואני שאלתי מה יקרה אם שני אנשים ינפחו בו זמנית תבנית אחת. הם צחקו, ובטח חשבו איזה רעיונות יש ליפני המוזר הזה, אבל שמחו לעשות זאת, וכך המשכנו הלאה עם הניסיונות והצלחנו ליצור שולחן עם שתיים ושלוש בועות, ואפילו ספסל עם שמונה מנפחים".  -          תערוכה אחרת שהתקיימה אף היא באזור טורטונה במילאנו, THE BLACK & BLACK COLLECTION"" שמה את הדגש דווקא על סטרוקטורה וצורה והציגה קולקציה ראשונה שיצר סאטו כארט דירקטור של חברת k% מסינגפור, במסגרת שיתוף פעולה שנרקם בינה לבין סטודיו ננדו. כל פריטי הקולקציה (פריטי ריהוט, אביזרים וגופי תאורה) נוצרו תוך שימוש בעץ ובמתכת בלבד, על מנת להתמקד בערכי המבניות והצורה נטו, ללא כל התערבות של אלמנטים וחומרים נוספים, והבחירה בגון השחור, נאמר בטקסט שהתייחס אליה, נועדה לייצר האחדה ולחדד את תוכן הצורה. לגבי גווני שחור ולבן ככלל,  ובעולם העיצוב היפני בפרט, מספק סאטו הסבר מעניין "שחור ולבן הם, למעשה, אור וצל, הזקוקים זה לזה על מנת להיווצר/להתקיים-  השחור סופג את האור, והלבן מפיץ ומשקף אותו, בשונה ממעצבים אירופאים העושים שימוש בהרבה צבעים ומבחינים בגוונים שונים שלהם, אצל מעצבים יפנים ההתייחסות היא לא לצבע אלא לאור ולצל שמודגשים באמצעות גווני שחור ולבן.  הם מתייחסים יותר לטקסטורות ולמרכיבי החומר וככה הם יוצרים צורות- אם בקווים חדים מאד שמדגישים את הקונטרסט, ואם בצורות רכות"  

ואם הזכרת פואטיקה ומקורות השראה- מעצבים יפנים מדברים רבות על הטבע, אשר כמרכיב חזק מאד בתרבות ממנה צמחו מהווה עבורם מקור השראה משמעותי.

עיצוב חלון ראווה עבור סניפי המותג HERMES בטוקיו ויוקוהמה. צילום: KEI TAKASHIMA , באדיבות HERMES JAPON
כיסא MELT, מתוך BLACK & BLACK, סדרת פריטי ריהוט שעוצבה עבור חברת K% מסינגפור, על טהרת הגון השחור ובדגש על צורה ומבניות. צילום: HIROSHI IWASAKI  

ההיבט המחקרי של עבודת הסטודיו הוצג במילאנו בתערוכה נוספת TRIAL  ERROR"" שהתקיימה בארמון ויסקונטי, ובה הוצגו פריטים מחמש תערוכות יחיד שהתקיימו בגלריות שונות ברחבי העולם, וכן אובייקטים מקולקציית   1%  שמציע הסטודיו- קולקציות שמוגבלות ל- 100 פריטים בלבד, כך שאדם הרוכש לעצמו פריט מקולקציה כזו הינו בעליו של אחוז ממנה. המוצגים השונים חשפו את תהליכי הניסוי והתהייה בדרך להיווצרות מוצר סופי, אשר לדברי סאטו הינם חלק דומיננטי ובלתי נפרד מעבודת הסטודיו "לצד עבודת העיצוב השוטפת עבור לקוחות, אנחנו משקיעים הרבה מאד זמן והרבה מאד תקציב בתחום האקספרימנטאלי- בשאלות "מה יקרה אם נעשה כך וכך" ובניסיונות למצוא חומרים חדשים, טכניקות חדשות, שילובים לא שגרתיים וכד'. מטבע הדברים, בדרך אנחנו עושים הרבה טעויות אבל גם מזהים רעיונות מעניינים, ולכן שמחים מאד לשתף פעולה עם גלריות ומוזיאונים שנכונים להציג את התהליכים ואת הרעיונות הגולמיים. הרעיונות האלה, אגב, יכולים להפוך א"כ לאובייקטים מוגמרים בפני עצמם, גם אם אחרים לגמרי ממה שהתכוונו אליו בתחילת התהליך".  

בתערוכה האחרונה במילאנו, הציג הסטודיו עיצובים חדשים בין היתר עבור חברת מורוסו, לסביט, KWE. וקולקציית אמבט מרשימה במיוחד לחברת ביזצה, שהוצגה באזור טורטונה בחלל רחב ידיים שאף אותו עיצב הסטודיו "זה היה תהליך מעניין של עירוב הסגנון היפני עם המערבי, ועם ממד ניסויי גדול מאד, בעיקר במישור החומרי: שימוש לא קונבנציונאלי בעץ, הרבה אקספרימנטים עם מוזאיקה ועם צורות הנחה שונות של זכוכית, ושילובי חומרים, כמו, למשל, הדבקת אריחי זכוכית על ספסל משיש קררה".

VISIBLE STRUCTURE , מתוךTRIAL & ERROR . התנסות בסיבי פחם, חוקרת אפשרויות ביטוי חדשות תוך שימוש בחומר כאלמנט תומך בהדגשת חומר/מבנה אחר.

עיצוב חללה של חנות האופנה BEIGE בטוקיו. נשען על שלושה אלמנטים: קונסטרוקציית מתכת כמסגרת הניצבת עצמאית בחלל, וילונות, וקירות לבנים המספקים רקע מאיר

כמו עיצוביו הנקראים בבהירות ידידותית לעין, כך גם גישתו לסוגיות שונות הנמצאות על סדר היום העכשווי של עולם העיצוב, מבטאת יחס מאוזן, שאינו "נסחף" לשום כיוון קיצוני: הוא מחייב עיצוב אקולוגי אך אינו יוצא מגדרו בהצהרות גורפות, וככלל נמנע מאימוץ הלכי רוח אופנתיים. "כאלה, נולדים כל הזמן, ובהתייחסות אליהם צריך לשמור על פוקוס ומינון נכון". בהמשך לכך, גם גישתו לגבי קו התפר הדק בין עיצוב ואמנות גורסת שאין צורך להבחין בין התחומים בדרך לעיצוב נכון "כשעושים הבחנות ומנסים להגדיר הגדרות זה סוגר דלתות בפני אפשרויות. עדיף לא לשפוט ולא להגדיר, כי רק ככה שומרים על גמישות".  המראיינת הבאה כבר נושפת בעורף. אין ברירה אלא לסיים את הריאיון, ו"להגניב" לסאטו שאלה אחרונה לגבי תפקידו של המעצב כפי שהוא נתפס היום, כמהות שנועדה לשנות את הדרך בה מתייחסים לעיצוב וצורכים אותו. תשובתו אינה מפתיעה. נאמן לעצמו הוא חוזר ומדגיש את גישת הרגעים הקטנים שלו "אין לי שום יומרה ליצור איקונות. הסיפור הוא שמעניין אותי, ואני רוצה שהוא יהיה מובן לכולם, בין אם זה עיצוב מוצר, עיצוב תעשייתי או עיצוב חלל".

מתוך 'רגעים של!'. גליון 125 יולי - אוגוסט 2012.

כתבות נוספות

חיפויים לסביבת החוץ
חומרים
חיפויים לסביבת החוץ
האלומיניום שמעצב את עתיד העיצוב התעשייתי
תכנון
האלומיניום שמעצב את עתיד העיצוב התעשייתי
שטיחים כאלמנט משלים לעיצוב הבית
חומרים
שטיחים כאלמנט משלים לעיצוב הבית
עשה לך דק
אדריכלות
עשה לך דק
טאץ׳ אחרון לעיצוב: ארבעת כללי הזהב בבחירת וילונות לבית
עיצוב
טאץ׳ אחרון לעיצוב: ארבעת כללי הזהב בבחירת וילונות לבית
מדוע פרחים הם השדרוג האולטימטיבי לעיצוב הפנים של הבית שלכם
עיצוב
מדוע פרחים הם השדרוג האולטימטיבי לעיצוב הפנים של הבית שלכם
המדריך האולטימטיבי לאביזרים לסלון: הוספת הקישוטים האחרונים
תכנון
המדריך האולטימטיבי לאביזרים לסלון: הוספת הקישוטים האחרונים
בין HOME  ל- HOUSE
אדריכלות
בין HOME ל- HOUSE
מגמות בתחום עיצוב הבית
תכנון
מגמות בתחום עיצוב הבית
סגנון ה-FUSION מרתק אותנו
אדריכלות
סגנון ה-FUSION מרתק אותנו
עיצוב בית פרטי בפוקוקה, יפן
חומרים
עיצוב בית פרטי בפוקוקה, יפן
בחזרה לעתיד - מגדל אייפל בתכנון אלטרנטיבי
אדריכלות
בחזרה לעתיד - מגדל אייפל בתכנון אלטרנטיבי
ולמרות הכל - עשוי רק משני מרכיבים
חומרים
ולמרות הכל - עשוי רק משני מרכיבים
עיצוב דירה שונה ומקורי בתל אביב
תכנון
עיצוב דירה שונה ומקורי בתל אביב
סיפורו של מלון "ביי קלאב"
עיצוב
סיפורו של מלון "ביי קלאב"
על קוצו של ברז
אדריכלות
על קוצו של ברז
מגשימי החלומות
עיצוב
מגשימי החלומות
עיצוב ספריה באהבה
תכנון
עיצוב ספריה באהבה
הילד שבך- חדרי ילדים מעוצבים
עיצוב
הילד שבך- חדרי ילדים מעוצבים
פשטות מנסחת  עוצמה
אדריכלות
פשטות מנסחת עוצמה
Louis Vuitton - עכשיו הספר
אדריכלות
Louis Vuitton - עכשיו הספר
האמבטיה מראה סימני חלודה? כך תתקנו אותה
תכנון
האמבטיה מראה סימני חלודה? כך תתקנו אותה
מטפסים על קירות
תכנון
מטפסים על קירות
עיצוב ממקום אחר - 110
חומרים
עיצוב ממקום אחר - 110
מחממים את מבערי השיווק - פוסט אורח מאת קרנית בן עמי
אדריכלות
מחממים את מבערי השיווק - פוסט אורח מאת קרנית בן עמי
Median Space
אדריכלות
Median Space
Silent rooms – הדרך לאיכות חיים בחלל המשרד המודרני
חומרים
Silent rooms – הדרך לאיכות חיים בחלל המשרד המודרני
חידוש ועיצוב רהיטים ישנים
תכנון
חידוש ועיצוב רהיטים ישנים
העיצובים החדשניים של וול-סמארט לבתים חכמים ויפים יותר
אדריכלות
העיצובים החדשניים של וול-סמארט לבתים חכמים ויפים יותר
הטיפים הכי חכמים לפינוק חדר האמבטיה
אדריכלות
הטיפים הכי חכמים לפינוק חדר האמבטיה
הבית שמבקש שקט: למה כולנו נמשכים עכשיו לעיצוב יפני
עיצוב בתים פרטיים ודירות
הבית שמבקש שקט: למה כולנו נמשכים עכשיו לעיצוב יפני
מלול תרנגולות לחנות מעוצבת
חומרים
מלול תרנגולות לחנות מעוצבת
הכנסת אורחים אמנותית
עיצוב
הכנסת אורחים אמנותית
עיצוב ותכנון בית בהוליבוד
אדריכלות
עיצוב ותכנון בית בהוליבוד
קסם העבר, נוחות ההווה
עיצוב
קסם העבר, נוחות ההווה
סדר על משטח הכיור
תכנון
סדר על משטח הכיור
קבלת פנים ספרותית
אדריכלות
קבלת פנים ספרותית
בדר אלומיניום: קווי יצור חדישים ומגוונים ומענה לכל פרויקט
עיצוב
בדר אלומיניום: קווי יצור חדישים ומגוונים ומענה לכל פרויקט
בית ישן וחדש
אדריכלות
בית ישן וחדש
There’s no place like home
עיצוב
There’s no place like home
זה המוזיאון שגונב את ההצגה בלונדון
אדריכלות מהעולם
זה המוזיאון שגונב את ההצגה בלונדון
מה קורה כשמוותרים על כל המסדרונות בבית?
אדריכלות
מה קורה כשמוותרים על כל המסדרונות בבית?
לייף סטייל גרסת המחר
אדריכלות
לייף סטייל גרסת המחר
שיפוץ קטן-גדול
אדריכלות
שיפוץ קטן-גדול
תכנון ותקצוב המטבח
תכנון
תכנון ותקצוב המטבח
הבטון שמצמצם סכנות בריאותיות
תכנון
הבטון שמצמצם סכנות בריאותיות
המעבדה של המעטפת האמורפית / מעטפת שיוצרת בקרת אקלים משתנה
עיצוב
המעבדה של המעטפת האמורפית / מעטפת שיוצרת בקרת אקלים משתנה
בית מעוצב בשרון: נוחות עם נוכחות
אדריכלות
בית מעוצב בשרון: נוחות עם נוכחות
הבית שבקצה הרחוב
תכנון
הבית שבקצה הרחוב
בצל עננת הקורונה: כך תהפכו את סביבת המגורים לנעימה, מכילה וחווייתית
אדריכלות
בצל עננת הקורונה: כך תהפכו את סביבת המגורים לנעימה, מכילה וחווייתית
עיצוב מלון בוטיק לאנשי עסקים, רמת גן. עודד אלוני
עיצוב
עיצוב מלון בוטיק לאנשי עסקים, רמת גן. עודד אלוני
חלל שפר הופעתך
עיצוב
חלל שפר הופעתך
בניה ירוקה - פורצת גבולות
תכנון
בניה ירוקה - פורצת גבולות
תפיסות עכשוויות של אדריכלות בת קיימא
תכנון
תפיסות עכשוויות של אדריכלות בת קיימא
כך צמד אדריכלים גורם למסעדה לטייל
חומרים
כך צמד אדריכלים גורם למסעדה לטייל
הפרויקט בנגבה: שני מבנים, בית אחד
אדריכלות
הפרויקט בנגבה: שני מבנים, בית אחד
מוציאים את המשרד מחדר השינה
חומרים
מוציאים את המשרד מחדר השינה
ברצלונה: מעיר קיימת לעיר מקיימת
תכנון
ברצלונה: מעיר קיימת לעיר מקיימת
עיצוב מחודש לדירת גג
תכנון
עיצוב מחודש לדירת גג
אושרי גונן מעצבת את הנשימה: מרחבי WELLNESS כתגובה למציאות
חומרים
אושרי גונן מעצבת את הנשימה: מרחבי WELLNESS כתגובה למציאות
בית גמיש
אדריכלות
בית גמיש
גלגולה של דירה - שיפוץ דירה ותיקה
תכנון
גלגולה של דירה - שיפוץ דירה ותיקה
מול נוף הגולף
אדריכלות
מול נוף הגולף
הבית שמרגיש נופש
אדריכלות
הבית שמרגיש נופש
כך השתנה הבית הישראלי ב-78 שנים
עיצוב
כך השתנה הבית הישראלי ב-78 שנים
הכל התחיל משטיח
תכנון
הכל התחיל משטיח
פתוח וסגור- בית פרטי בשרון
אדריכלות
פתוח וסגור- בית פרטי בשרון
Engin Celikbas , הולנד
עיצוב
Engin Celikbas , הולנד
במהירות האור - חידושים בתחום התאורה
תכנון
במהירות האור - חידושים בתחום התאורה
מוצרים מפנקים ומעוצבים לחורף
תכנון
מוצרים מפנקים ומעוצבים לחורף
כל המידע על שיפוץ בניין משותף
תכנון
כל המידע על שיפוץ בניין משותף
הכנות לעיצוב בית למכירה
הום סטיילינג ואבזור
הכנות לעיצוב בית למכירה
הבית בגדרה- אלוהי הפרטים הקטנים
אדריכלות
הבית בגדרה- אלוהי הפרטים הקטנים
טוסקנה ופריז, דרך החיים עצמם
אדריכלות
טוסקנה ופריז, דרך החיים עצמם
עיצוב חדש לקוטף סברס
תכנון
עיצוב חדש לקוטף סברס
מפלט ביער
אדריכלות
מפלט ביער
"הפכתי את הלימון ללימונצ'לו"  המעצבת צביה קזיוף
אדריכלות
"הפכתי את הלימון ללימונצ'לו" המעצבת צביה קזיוף
תכנון בתים במגרשים צרים
אדריכלות
תכנון בתים במגרשים צרים
עיצוב חסר גבולות במסע חובק עולם
חומרים
עיצוב חסר גבולות במסע חובק עולם
שיפוץ דירה - בין צירי הזמן
תכנון
שיפוץ דירה - בין צירי הזמן
מעל לפני השטח
תכנון
מעל לפני השטח
תכנון ועיצוב בית - משני עברי הגשר
אדריכלות
תכנון ועיצוב בית - משני עברי הגשר
סימן שבא אביב
תכנון
סימן שבא אביב
"בית הסלע" בקנדה: מחבוא בין עצי האדר
אדריכלות
"בית הסלע" בקנדה: מחבוא בין עצי האדר
"Heimtextil 2018": העולם הוא עיר ללא הפסקה
תכנון
"Heimtextil 2018": העולם הוא עיר ללא הפסקה
בתוך ים של חיפויים - כתבת המשך
חומרים
בתוך ים של חיפויים - כתבת המשך
העיצוב על פי מילאנו , היצע אסתטי מגוון
אדריכלות
העיצוב על פי מילאנו , היצע אסתטי מגוון
HOME SWEET HOME
תכנון
HOME SWEET HOME
מהבית הזה לא תרצו לצאת!
אדריכלות
מהבית הזה לא תרצו לצאת!
חלל השראה לעיצוב הבית- Atelier
חומרים
חלל השראה לעיצוב הבית- Atelier
התפיסה המודרנית בתחום עיצוב מטבחים
תכנון
התפיסה המודרנית בתחום עיצוב מטבחים
האסתטיקה של מינימליזם: איך לעצב חללים בקווים נקיים?
עיצוב
האסתטיקה של מינימליזם: איך לעצב חללים בקווים נקיים?
תערוכת Ambiente בפרנקפורט
אדריכלות
תערוכת Ambiente בפרנקפורט
שטיחים אתניים בעיצוב הבית
עיצוב
שטיחים אתניים בעיצוב הבית
עיצוב בריחוף
תכנון
עיצוב בריחוף
"סגנון כפרי"? אין דבר כזה
אדריכלות
"סגנון כפרי"? אין דבר כזה
והיה כעץ שתול
אדריכלות
והיה כעץ שתול
לצוף בחלום
אדריכלות
לצוף בחלום
עיצוב חדר ארונות מודרני
אדריכלות
עיצוב חדר ארונות מודרני
עיצוב ותכנון דירת גג
אדריכלות
עיצוב ותכנון דירת גג