שיפוץ בית בהרצלייה פיתוח הפך לחוויה ויזואלית ספוגת צבע
אדריכלות

שיפוץ בית בהרצלייה פיתוח הפך לחוויה ויזואלית ספוגת צבע

האדריכלית רלו שץ קיבלה מבעלי הבית השוכן בהרצלייה פיתוח יד חופשית לבצע בו מספר שינויים קלים, אך אלה התגלגלו לכדי תהליך רחב וכולל שהפך את החלל המשמים והאנמי לחוויה ויזואלית ספוגת עניין וצבע 

האדריכלית רלו שץ קיבלה מבעלי הבית השוכן בהרצלייה פיתוח יד חופשית לבצע בו מספר שינויים קלים, אך אלה התגלגלו לכהבית השוכן בהרצלייה פיתוח היה בית חדש שהוצע למכירה כשהוא מוכן למגורים, אך ללקוח שעמד לרכשו היו השגות על עיצובם של מספר אלמנטים (מעקה המדרגות, חדרי הרחצה, חלל המרתף וכד'), ולכן פנה לאדריכלית רלו שץ על מנת שתעצבם בסגנון אחר.

פנייתו לרלו הייתה אך טבעית על רקע תכנון מוצלח של פרויקט קודם שביצעה עבורו (תכנון ועיצוב דירת גג בתל אביב), ולכן בזה הנוכחי הוא אף העדיף לתת לה יד חופשית לחלוטין ו"לצאת מהתמונה". בשיפוץ כמו בשיפוץ, גם אם קטן, דבר גורר דבר, ומה שהחל כשינויים קלים התגלגל לכדי תהליך עיצובי רחב הרבה יותר, שכלל הסרת קירות, שילוב מחיצות חדשות, שיפוץ ועיצוב חדרי רחצה בכל הבית, תוספת מרפסות וכיו"ב. 

אזור המטבח ופינת האוכל: גוון לבן, טאצ'ים צבעוניים, וגוף תאורה ייחודי דמוי כנף מטוס

רלו: "הבית היה מאופיין בגווני לבן ואפור, ולמרות שתכנון חלליו היה טוב בעיקרו, חסרו בו עניין ואופי. כך, למעשה, התגבש הקונספט העיצובי להפוך אותו לסוג של הפתעה. לשלב בו צבעוניות ואלמנטים לא שגרתיים שייצרו חוויה ויזואלית שונה" ואמנם, למראה הבית נראה שהכינוי הולם- רלו הלכה על כל הקופה, ולדבריה הפתיעה אפילו את עצמה בתעוזה שנקטה על מנת לשוות לו תוכן חזותי של "משהו אחר", צבעוני, שמח וחווייתי.  

מרבית הפריטים נרכשו במילאנו, בסיוע שירותי יבוא אישי של יאיר אטיאס וגיל רוייטר, וככלל, כל אלמנט, פריט וחפץ ששולב בבית, נבחר בקפידה יתירה, וכל אזור, חלל, או פינה בחללו המרווח, הנפרש על פני ארבעה מפלסים, טופלו כך שישרתו את הרעיון - אם בפריטי ריהוט שעוצבו ייעודית, אם בגופי תאורה ייחודיים שיוצרו בהזמנה מיוחדת, אם בבחירת הצבעים, ובכלל זה כאלה ש"על פניו" אינם משתלבים אלה עם אלה אך כאן מפתיעים ושוברים את המיתוס, ואם בשילוב אלמנטים גראפיים שונים, מהם בלתי שגרתיים בעליל, דוגמת עבודת וידאו ארט בשירותי האורחים (!). עם זאת, למרות שמדובר בעושר צבעים ואלמנטים, המינון המדויק של שילובם אינו תזזיתי מידי, שומר על ניקיון החלל, ובה בעת מעשיר אותו בעניין האסתטי שביקשה רלו לשוות לו.

חדר המשפחה בקומת הגלריה שממנה ניתן להשקיף אל הסלון: עיצוב נינוח וצבעוני תואם את מהותו כחלל שנועד למשפחתיות אינטימית

מפלס הכניסה, הכולל סלון, מטבח ופינת אוכל, מתגלה כמרחב אוורירי ומרשים, מרוצף באבן לבנה ותחום בויטרינות גדולות המעניקות מבט ישיר אל הגן והבריכה. חזותו העכשווית והמודרנית נקייה, ובה בעת משובצת בפריטי ריהוט המתהדרים בצבעוניות עזה, ובתקרתו הגבוהה מרחף גוף תאורה אופקי וגדל ממדים, כעין נחש מצולע המתפתל ממעל ומדגיש את ממד הגובה. 

חדרי הילדים בקומת הגלריה: עיצוב מוקפד העושה שימוש בפריטים זהים, אך בפלטת צבעים שונה המעניקה לכל חלל אופי וחזות ייחודיים
חדרי הילדים בקומת הגלריה: החדר המשלב גווני כחול ממוקם מעל הבריכה, ובחירתם שנגזרה ממנה מעניקה תחושת קשר עמה

המוטיב המצולע / גיאומטרי מאפיין רבים מפריטי הריהוט, והצבעוניות שנבחרה עבורם מתכתבת עם עבודת אמנות גדולה של הצייר מנשה קדישמן, אשר לדברי רלו הכתיבה אותה במידה רבה. כך, למשל, גונה הכחול של יחידת מזנון אורכית שנתלתה על הקיר תחתיה כשהיא אף מהווה הד ויזואלי לגוף התאורה הייחודי; גונם הצהוב של הוילונות העשויים מאריג בעבודת יד, שמרקמו הנפחי משווה להם מראה עשיר ותלת ממדי משהו; ואפילו פריטי הריהוט שברחבת הבריכה, הנחשפים דרך שקיפות הויטרינות, אינם סוטים מהצבעוניות.

 אזור המטבח ופינת האוכל ממוקם מעברו השני של החלל, כאשר בחלקת קיר שכמו מסמנת הפרדה בינו לבין אזור הסלון משתלב קמין אינטגראלי שמפתיע עם "יתושים" מוארים שעפים מתוכו (עבודות של האמנית מירי צ'ייס) ושני לוגים מעץ שמונחים למרגלותיו כאילו נפלו החוצה. הגון השולט באזור המטבח הוא אמנם לבן, אך גם כאן לא נעדר ממד הצבע והייחוד, דוגמת גוף תאורה גדול דמוי כנף מטוס המשתלשל מעל יחידת האי, או כיסאות בר ומדף בגון ירקרק. 

סוויטת ההורים בקומה העליונה: חלל רחב ידיים המתהדר במרפסת שעוצבה כחלקת גן לכל דבר, עם שטיח דשא, כורסאות שיזוף, ג'קוזי ומערכת ריהוט חוץ

גולת הכותרת של מפלס הכניסה שייכת ללא כל ספק לשירותי האורחים, שעם עיצובם הרחיקה רלו לכדי הפקה של ממש, עם עבודת וידאו ארט שתוכננה, בוימה וצולמה ייעודית עבור חלל זה, כולל דוגמנית המככבת בה. רלו: "הרעיון נשאב מסצנת שירותי המועדונים, ונועד להוות טוויסט מפתיע ולא צפוי. ההפתעה מתחילה ברגע שמדליקים את האור, כשדמות בקנה מידה אנושי "מופיעה" כך פתאום בחלל השירותים, מתחילה להתאפר מול המראה, והתחושה המתקבלת היא שעוד מישהו נמצא איתך בחלל ".  

אל מפלסיו העליונים של הבית מוליך גרם מדרגות מרחף המשלב מדרכי אבן לבנה ומעקה שקוף, ואת שני עבריו "עוטפים" אלמנטים אדומים- מעין יחידת קונזולה עשויה פרספקס אדום שקוף ועבודת אמנות נוספת - פסל של האמן יגאל תומרקין, המגלם מחווה למרסל דושן אבי ה"רדי מייד". המפלס שמעל הכניסה מרוצף בפרקט עץ וכולל חדרי ילדים ופינת משפחה הממוקמת בגלריה הצופה לחלל המצוי תחתיה ומקיימת עמו קשרי עין ישירים. חזותה צבעונית וחמימה, והיא מגלמת היטב את מהותה כחלל אינטימי שנועד לבילוי משותף של בני הבית- לצפות בטלוויזיה, לשחק במחשב, או פשוט להתרווח ביחד בניחותא. 

צבעוניות עזה ונועזת בחדר הרחצה של סוויטת ההורים: חיפוי קירות באריחי גרניט פורצלו דקיקים בגון צהוב המשתלב עם אביזרים סניטאריים מסוגננים

חדרי הילדים במפלס זה תוכננו כסוויטות עם חדרי רחצה צמודים, ועוצבו תוך שימוש בפריטי ריהוט זהים אך בצבעוניות שונה המעניקה לכל אחד מהם, ובכלל זה לחדרי הרחצה שלהם, ייחוד חזותי: ממד דרמטי משהו לחללי הסוויטה שעוצבה בגווני אדום ושחור, וממד "ימי/מימי"  לחללי היחידה הממוקמת מעל הבריכה וצופה עליה- גווני כחול ותכלת המייצרים רצף, ולו תחושתי, עם מימיה, ותוספת של מרפסת קונזולית המחזקת גם את הקשר הפיזי עמה. 

יחידת ההורים המפנקת ממוקמת במפלס העליון, וכוללת מרפסת רחבת ידיים תחומה במעקה שקוף הנחשפת לעין כחלקת גן  לכל דבר: שטיח דשא סינטטי המרצף את שטחה, מערכת ריהוט חוץ מסוגננת, כורסאות שיזוף מזמינות, אמבט ג'קוזי, וגופי תאורה דמויי כדים גדולים המשלימים את האווירה ומשכיחים את העובדה שבעצם מדובר במרפסת ולא ב"גינה כמו גינה". חדר הרחצה של יחידת ההורים מפתיע בחזות ייחודית הנשלטת ע"י גון צהוב עז,  אשר ככלל מהווה גון דומיננטי במארג הצבע בבית ומשובץ גם בחדרי רחצה נוספים.  

חדר הכושר, חלומו של כל שוחר ספורט: מצויד כהלכה במיטב המכשירים ואינו חף ממגע צבעוני, דוגמת קיר ירוק, ספסל צבעוני, וציור של רוכב אופניים

 בקומת ביניים, בין מפלס המרתף וקומת הכניסה, ממוקם משרדו של בעל הבית- חלל אינטימי ורגוע בגווני לבן, כחול ותכלת, הנהנה מאור יום טבעי החודר אליו דרך פתח סקיילייט ומקשר ישיר עם החוץ שמעניקה לו מרפסת קטנה. בשטחה ניצבים כדי ענק עם עצי בונסאי, ומעבר לנוכחותם הפיסולית אשר בשעות החשיכה מוארת בכחול דרמטי ממדיהם הגדולים מסייעים "להסתיר נוף לא אטרקטיבי" כדברי רלו. 

מפלס המרתף מאכלס בשטחו חדר כושר, וכן שני חדרי שינה לאורחים. החדרים תוכננו באורח גמיש כך שבמידת הרצון ניתן לאחד את שטחם לכדי מרחב אחד, והם חולקים יציאה לפינת ישיבה חיצונית שגם עליה לא פסח מוטיב הצבע: גרם המדרגות המוביל לגינת מפלס הכניסה נצבע באדום, ולריהוט שהוצב בה גון ירוק. מכיוון ש"האורחים" הם בד"כ בתו ונכדותיו של בעל הבית, עיצבה רלו את החדרים, ובכלל זה את חדרי הרחצה שלהם ייעודית עבורן.

חדרן של הנכדות למשל, עוצב על טהרת הגון הורוד האהוב עליהן, עם גופי תאורה קבועי קיר שאינם אלא שמותיהן המוארים, שיוצרו בהזמנה מיוחדת תוך שיתוף פעולה עם גרפיקאית, ואת חדר הרחצה שלהן מעטרת פריחת דובדבן ורודה. החדר השני עוצב בגווני לבן תחת קונספט של ספא להדגשת תחושה של חופש, וגם בחדר הרחצה שלו מופיע שילוב של טיפוגרפיה ותאורה - פסי אור אופקיים משולבים ב"מילים נכונות" המחזקות את המסר. חדר הכושר שבמפלס זה הוא חלומו של כל חובב ספורט: מצויד כראוי, וניתן לסגירה/ פתיחה/ חלוקה באמצעות דלתות הזזה מיוחדות הנאספות לפינה אחת ללא פגיעה במרחב. 

עם כל היותו חלל "ענייני" מאד, שנועד לספורט, לא ויתרה רלו על הרעיון לשוות גם לו חזות מעט שונה, ומימשה זאת באמצעות פריטים צבעוניים ותמונה גדולה של רוכב אופניים, כמחווה לתחביב רכיבת האופניים של בעל הבית. את עיצוב הבית המוקפד משלימה הגינה הסובבת את הבית, ואשר גם בה נבחרו כל הצמחים "אחד לאחד" תחת עינה הפקוחה של רלו, ולא בכדי, לדבריה: "לקבל קארט בלנש בביצוע פרויקט הוא אולי סוג של חלום עבור כל מתכנן, אבל הוא גם מחייב הרבה יותר- לעשות את המיטב ולהצדיק את החופש שניתן". ואמנם, בסופו של התהליך המתגלגל, על כל הנועזות שננקטה בו, מפגשו של בעל הבית עם המרחב שיצרה עבורו היה מוצלח ויותר מזה. רלו: "כמו שאני הפתעתי את עצמי גם הוא היה מופתע, אבל אהב מאד את החלל שנוצר, את הצבעוניות ואת האווירה שהיא משרה, וזה הרי העיקר". 

מתוך כתבה "עניין של צבע". מגזין 122, ינואר-פברואר 2012 

כתבות נוספות

תערוכות בוגרים 2008
תכנון
תערוכות בוגרים 2008
שדרוג הממ״ד הביתי והפיכתו לחדר מן המניין
עיצוב
שדרוג הממ״ד הביתי והפיכתו לחדר מן המניין
צילומי אמנות מקוריים הופכים לחיפויי קירות מסוגננים
חדשנות וטכנולוגיה
צילומי אמנות מקוריים הופכים לחיפויי קירות מסוגננים
מינימל קומפקט
תכנון
מינימל קומפקט
מלבישים את הבית
אדריכלות
מלבישים את הבית
בין ה"מאגניב" לרגוע
חדשנות וטכנולוגיה
בין ה"מאגניב" לרגוע
דומוס בוטיק קרמיק: אולם חדש, עולם חדש
תכנון
דומוס בוטיק קרמיק: אולם חדש, עולם חדש
תערוכות בוגרים 2011 - הדור הבא
תכנון
תערוכות בוגרים 2011 - הדור הבא
"הפכתי את הלימון ללימונצ'לו"  המעצבת צביה קזיוף
אדריכלות
"הפכתי את הלימון ללימונצ'לו" המעצבת צביה קזיוף
"נשים שמתנהגות יפה - לא עושות היסטוריה"
עיצוב
"נשים שמתנהגות יפה - לא עושות היסטוריה"
עיצוב בתים במרכיבים וגישות של בנייה ירוקה
תכנון
עיצוב בתים במרכיבים וגישות של בנייה ירוקה
קטנה, קטנה אבל מעוצבת
חדשנות וטכנולוגיה
קטנה, קטנה אבל מעוצבת
להיות שם
חדשנות וטכנולוגיה
להיות שם
במבוק בשירות העיצוב והאדריכלות
תכנון
במבוק בשירות העיצוב והאדריכלות
חושים במקום לוח וגירים
חדשנות וטכנולוגיה
חושים במקום לוח וגירים
בנייה ירוקה: לבנות נכון במבט על הסביבה
אדריכלות
בנייה ירוקה: לבנות נכון במבט על הסביבה
לינזי קסלס- מרצה בכנס inno 2017
עיצוב
לינזי קסלס- מרצה בכנס inno 2017
מהפך של בית
תכנון
מהפך של בית
יש הרבה פסטל לאהוב בדירת 45 מ"ר
תכנון
יש הרבה פסטל לאהוב בדירת 45 מ"ר
הקיר הכחול שנותן את הטון
תכנון
הקיר הכחול שנותן את הטון
זיכרון וסובלנות - תכנון מוזיאון כסמל לסובלנות וזיכרון
אדריכלות
זיכרון וסובלנות - תכנון מוזיאון כסמל לסובלנות וזיכרון
פסטיבל העיצוב הבינלאומי בברלין 2010
אדריכלות
פסטיבל העיצוב הבינלאומי בברלין 2010
עשה לך דק
אדריכלות
עשה לך דק
בין הפורמאלי לנונשלאנט
אדריכלות
בין הפורמאלי לנונשלאנט
שני חלקים של השלם
אדריכלות
שני חלקים של השלם
חמימות עוטפת
תכנון
חמימות עוטפת
עיצוב בלבן - שיפוץ דירה מול הים
תכנון
עיצוב בלבן - שיפוץ דירה מול הים
שקוף שזה זכוכית  - בחדר האמבט
אדריכלות
שקוף שזה זכוכית - בחדר האמבט
AUPING Essential - תתכווננו לישון נפלא!
עיצוב
AUPING Essential - תתכווננו לישון נפלא!
שילוב של מרתף יין תוך כדי שיפוץ דירות
תכנון
שילוב של מרתף יין תוך כדי שיפוץ דירות
טרנדים מובילים בעיצוב חדרים בבית
תכנון
טרנדים מובילים בעיצוב חדרים בבית
נס חנוכה - גרסת השיפוצים
אדריכלות
נס חנוכה - גרסת השיפוצים
סיימתם לימודי עיצוב?  כך תשיגו עבודות ומוניטין
אדריכלות
סיימתם לימודי עיצוב? כך תשיגו עבודות ומוניטין
יופי של מכון
חדשנות וטכנולוגיה
יופי של מכון
ארומה של פעם כאן ועכשיו
אדריכלות
ארומה של פעם כאן ועכשיו
"אפס, בית "- מיצג אומנותי ירוק
תכנון
"אפס, בית "- מיצג אומנותי ירוק
עיצוב מסעדת The Cube - על גג  העולם
חדשנות וטכנולוגיה
עיצוב מסעדת The Cube - על גג העולם
גינה פורחת- מחלום למציאות
אדריכלות
גינה פורחת- מחלום למציאות
הום סטיילינג כפנים שונות של שיפוץ בתים
תכנון
הום סטיילינג כפנים שונות של שיפוץ בתים
בונים ירוק: כך אדריכלות והנדסה יכולות להיאבק במשבר האקלים
אדריכלות
בונים ירוק: כך אדריכלות והנדסה יכולות להיאבק במשבר האקלים
פסטיבל הקרח בירושלים
תכנון
פסטיבל הקרח בירושלים
עיצוב חללים של בית מלון על ידי הבינה המלאכותית בהשראת המעצב והאדריכל רון ארד
אדריכלות
עיצוב חללים של בית מלון על ידי הבינה המלאכותית בהשראת המעצב והאדריכל רון ארד
בין הגלוי לנסתר
תכנון
בין הגלוי לנסתר
מגורי מיקרו
אדריכלות
מגורי מיקרו
בתוך ים של חיפויים - כתבת המשך
חדשנות וטכנולוגיה
בתוך ים של חיפויים - כתבת המשך
גד הלפרין - חללי הסעדה במתחם מלונאי
עיצוב
גד הלפרין - חללי הסעדה במתחם מלונאי
השילוש הקדוש: יין, שלג ואח מבוערת
אדריכלות
השילוש הקדוש: יין, שלג ואח מבוערת
כך הפך גרם המדרגות הישן מחיסרון ליתרון והקיר בכניסה למטמון
אדריכלות
כך הפך גרם המדרגות הישן מחיסרון ליתרון והקיר בכניסה למטמון
לגעת בנוף – מתחמי ספא המכניסים את הסביבה פנימה
אדריכלות
לגעת בנוף – מתחמי ספא המכניסים את הסביבה פנימה
עיצוב דירה - גבוה מעל הנוף
תכנון
עיצוב דירה - גבוה מעל הנוף
עיצוב חנות לייף סטייל ברומא
חדשנות וטכנולוגיה
עיצוב חנות לייף סטייל ברומא
האם בעתיד לא יזדקקו יותר לאדריכלים?
עיצוב
האם בעתיד לא יזדקקו יותר לאדריכלים?
ניחוח יפני בטקסס ‏
אדריכלות
ניחוח יפני בטקסס ‏
מהסלון ועד המטבח: הסודות לעיצוב חללים שאי אפשר להתעלם מהם
חדשנות וטכנולוגיה
מהסלון ועד המטבח: הסודות לעיצוב חללים שאי אפשר להתעלם מהם
המענה לדילמת העיצוב בדירות קטנות
עיצוב
המענה לדילמת העיצוב בדירות קטנות
פסיפס ללא הפסקה
אדריכלות
פסיפס ללא הפסקה
מגמות העיצוב לשנת 2024 כבר כאן
אדריכלות
מגמות העיצוב לשנת 2024 כבר כאן
עיצוב בתים ובניה טבעית
תכנון
עיצוב בתים ובניה טבעית
בסוף זה עולם של אדריכלות, עיצוב ושיווק, ונשים יודעות לעשות את זה נכון
אדריכלות
בסוף זה עולם של אדריכלות, עיצוב ושיווק, ונשים יודעות לעשות את זה נכון
עושים סדר חכם במטבח - יעד פרזול
תכנון
עושים סדר חכם במטבח - יעד פרזול
בית ארבע הזרועות
אדריכלות
בית ארבע הזרועות
גיליון ספטמבר אוקטובר
עיצוב
גיליון ספטמבר אוקטובר
המעצב אריק לוי - ראיון
תכנון
המעצב אריק לוי - ראיון
קלאסיקה אורבנית בשרון
תכנון
קלאסיקה אורבנית בשרון
נראה כמו אוהל מבחוץ, אך הוא בית מבפנים
תכנון
נראה כמו אוהל מבחוץ, אך הוא בית מבפנים
האדריכל ההולנדי האנס ורמולן ישתתף בכנס INNO
תכנון
האדריכל ההולנדי האנס ורמולן ישתתף בכנס INNO
נשב בחוץ
אדריכלות
נשב בחוץ
סוגי הפרקט הפופולריים ביותר לבית ב-2023
תכנון
סוגי הפרקט הפופולריים ביותר לבית ב-2023
עיצוב ותכנון דירת גג
אדריכלות
עיצוב ותכנון דירת גג
האוסקר של האדריכלות הישראלית
אדריכלות
האוסקר של האדריכלות הישראלית
מחשבה מייצרת מציאות
תכנון
מחשבה מייצרת מציאות
שיפוץ דירה - עדנה חדשה לדירה ישנה
תכנון
שיפוץ דירה - עדנה חדשה לדירה ישנה
ריג'נט תאורה: האור שבקצה שולחן העבודה
חדשנות וטכנולוגיה
ריג'נט תאורה: האור שבקצה שולחן העבודה
קניית ריהוט משרדי משומש
חדשנות וטכנולוגיה
קניית ריהוט משרדי משומש
לחודש בלבד
עיצוב
לחודש בלבד
חיפויים לסביבת החוץ
חדשנות וטכנולוגיה
חיפויים לסביבת החוץ
מבעד לזכוכית השקופה
חדשנות וטכנולוגיה
מבעד לזכוכית השקופה
כשפרובנס וטוסקנה נפגשות בעמק יזרעאל
אדריכלות
כשפרובנס וטוסקנה נפגשות בעמק יזרעאל
הכנס הבינלאומי ה- 2 לתכנון ועיצוב מעטפת המבנה
עיצוב
הכנס הבינלאומי ה- 2 לתכנון ועיצוב מעטפת המבנה
תערוכת Maison & Objet ינואר 2011
אדריכלות
תערוכת Maison & Objet ינואר 2011
עיצוב ממקום אחר - 110
חדשנות וטכנולוגיה
עיצוב ממקום אחר - 110
נשב בחוץ
עיצוב
נשב בחוץ
מטפטף ומטופטף
תכנון
מטפטף ומטופטף
ניצוצות נוסח טוקיו
חדשנות וטכנולוגיה
ניצוצות נוסח טוקיו
חידושים בעולם החומרים והטכנולוגיות
תכנון
חידושים בעולם החומרים והטכנולוגיות
מאלגנטיות שקופה ועד לחיפוי עתידני
חדשנות וטכנולוגיה
מאלגנטיות שקופה ועד לחיפוי עתידני
לשבור את תקרת האבן
תכנון
לשבור את תקרת האבן
בעין העדשה - עיצוב חנות לעדשות מגע
חדשנות וטכנולוגיה
בעין העדשה - עיצוב חנות לעדשות מגע
שומרים על החום מבפנים
תכנון
שומרים על החום מבפנים
פתרונות עיצוב - 110
תכנון
פתרונות עיצוב - 110
בין צרפת לתל אביב
אדריכלות
בין צרפת לתל אביב
בית ירוק בצבע ורוד
אדריכלות
בית ירוק בצבע ורוד
הטיפים הכי חכמים לפינוק חדר האמבטיה
אדריכלות
הטיפים הכי חכמים לפינוק חדר האמבטיה
"צעצוע" - תערוכה בנושא צעצועים
אדריכלות
"צעצוע" - תערוכה בנושא צעצועים
בית הקשתות - אדריכלות ועיצוב
אדריכלות
בית הקשתות - אדריכלות ועיצוב
עולם ומלואו של ידיות
עיצוב
עולם ומלואו של ידיות
הרמוניה של שילובים
תכנון
הרמוניה של שילובים
רשתות חברתיות - המדריך לאדריכלים ולמעצבים
תכנון
רשתות חברתיות - המדריך לאדריכלים ולמעצבים
"אני הולך לכבוש את העולם"
אדריכלות
"אני הולך לכבוש את העולם"
טבע וצבע בלב תל אביב
חדשנות וטכנולוגיה
טבע וצבע בלב תל אביב