שיפוץ בית - חוץ ופנים, ישן וחדש
אדריכלות

שיפוץ בית - חוץ ופנים, ישן וחדש

כבוד לעברו של המבנה הוותיק שרכשו ברמת השרון, הנחה את דייריו - מתכנניו האדריכלים נטלי זכרוני ויניב פרדו בתכנון שגיבשו לצורך הרחבתו. התוצאה: מרחב מגורים שכמוהו כעלילה מתפתחת ומפתיעה, בה משתלבים בהרמוניה חוץ ופנים, ישן וחדש

כשהחליטו האדריכלים נטלי זכרוני ויניב פרדו לעזוב את המולת הכרך הסואן של תל אביב לטובת סביבה שקטה וירוקה יותר, הם מצאו בשכונה הותיקה ברמת השרון מענה למבוקשם. עם כל "באזז" הבנייה החדשה שעוטף את האזור כולו, הצביון של פעם שעדיין נסוך בה נשא חן בעיניהם, וכך גם בתיה הותיקים שנבנו בראשית שנות השבעים עבור אנשי משרד הביטחון, והם ממוקמים על מגרשים גדולים יחסית ומגלמים את סגנון הבנייה שרווח בעת בנייתם.  

מטבע הדברים, כל רכישת בית קיים כרוכה בשיפוץ הבית על מנת להתאימו לצרכי דייריו, ועל אחת כמה וכמה כאשר מדובר באדריכלים שזוהי עבורם הזדמנות "לעשות לביתם" תרתי משמע, ולממש העדפות אסתטיות אישיות. עם זאת, ושלא כמצופה, מבט מהחוץ אל ביתם של נטלי ויניב, מבהיר כי דבר לא שונה בחזותו המקורית: חד קומתי, מחופה טיח "שפריץ" ואטום יחסית כלפי הרחוב, תריסי גלילה מעץ סוגרים על פתחי חלונותיו, ומספר מדרגות מובילות אל דלת הכניסה.

"סוג זה של מבנים וארומת הוותק שלהם מגלמים זהות שאותה רצינו לשמר, ולכן את שיפוץ הבית ותוספת הבנייה תכננו כתגובה לקיים ובהתייחס אליו" אומרים נטלי ויניב. ואולם, שימור החזית הקדמית הוא רק פרק ראשון בסיפור התכנון, שאינו מרמז כלל ועיקר על התפתחות ה"עלילה", אשר עם פתיחת דלת הכניסה לבית מקבלת תפנית דרמטית- סגירות המעטפת הקדמית מתחלפת בפתיחות ובנוכחות חוץ חזקה הנמהלת בתוך חלל פנים, וזהו, למעשה, הנרטיב הרוקם אותה ושזור בכל רבדיה: שילוב של ישן וחדש, של חוץ ופנים.

 תוספת הבנייה שגיבשו נטלי ויניב נרקמה כתכנית המארגנת את הבית לאורכה של חצרו כשהיא חוברת לנוף עצי ארץ ישראל ותיקים שניצבו בה, ובתוכו פנימה מדגיש המתח הנוצר בן המבנה המקורי לבנייה החדשה חלוקת חלל ברורה ומוגדרת: חלקו הוותיק המאופיין בסגירות מאכלס את האגף הפרטי (שלושה חדרי ילדים ויחידת הורים), מספק לו את הממד המגן והעוטף שראוי לו, ואילו החלק החדש שנוסף לו מכיל את האגף הציבורי המאופיין בפתיחות רבה, עד כדי טשטוש תחומים בין פנים לחוץ ושזירתם לכדי מרחב מגורים אחד המשלב בית ופטיו. תכנון התוספת מושתת על מה שנטלי ויניב מכנים קומפוזיציה של בטון וזכוכית, סוג של אלמנט פיסולי המשתלב בגיאומטריה של הגג המקורי תוך יצירת תצורת פרפר וחללים מסוגים שונים. קומפוזיציה זו, הם מסבירים "היא היפוך של הבנייה המסורתית, בה האלמנטים ה"כבדים" והמסיביים משמשים כמסד ונושאים מעליהם את האלמנטים ה"קלים" יותר. כאן, האלמנט הכבד הוא דווקא הגג העשוי בטון, וכקירות משמשות מחיצות זכוכית אווריריות". הגג נוצק בטכנולוגיה בסיסית ("בטון קרשים") המטביעה בו את תצורת העץ ומגלמת בכך הומאז' לסגנון הברוטאליזם של שנות החמישים, כמו גם רובד נוסף של הנרטיב התכנוני, כאשר את שני חלקיו (הישן והחדש), מאחד חיפוי אבץ.  "הבנייה ככלל", אומרים נטלי ויניב "תוכננה באורח שיבטיח את שילוב הבית בנוף סביבתו, תוך מזעור עבודות העפר והבינוי ושמירת הקיים". בהמשך לכך,  החומריות שנבחרה על ידם  עבור שיפוץ הבית קשורה קשר הדוק לגישה ירוקה שנקטו ולממד המסורתי עליו ביקשו לשמור, דוגמת שימוש בחומרי בנייה שייצורם אינו דורש אנרגיה רבה, בחומרים מתכלים כעץ, חומרים מקומיים כבטון, או בחירת חיפוי האבץ המאופיין בתוחלת חיים ארוכה. דגש רב ניתן גם לבידוד תרמי יעיל של הגג, הקירות והחלונות ובתוך כך גם לחיסכון באנרגיה , לניצול אנרגיית שמש ויצירת אוורור טבעי, כמו, למשל, התקנת רפפות בחלקן העליון של מחיצות הזכוכית על מנת להבטיח סירקולציה של אוויר, ולמרות שילוב החצר הפנימית שאמנם מגדיל את שטחי המעטפת, קרינת השמש החודרת לפטיו הינה קרינה פסיבית.  

חדר הטלוויזיה כפרק הפרדה/חיבור בין הסלון והמטבח. חללי הבית אינם נחשפים באחת, אלא מאורגנים כציר בתצורת Z.

 במסגרת תוספת הבנייה ושיפוץ הבית הורחב שטחם של הסלון ושל יחידת ההורים, והחללים החדשים שנוצרו הם חדר משפחה/טלוויזיה, מטבח וחדר אוכל , וכן הפטיו שהינו חלק בלתי נפרד ממרחב המגורים, ולמעשה, כמו מרחיב/משלים את המסה הבנויה. הפתחים הרבים משמרים את הצביון המקורי "של פעם"- עשויים עץ בגון שמנת בהיר, ובאותה רוח התריסים שהותקנו בחלונות הם תריסי גלילה עשויים עץ. קירות החלל נצבעו בלבן, ריצוף החללים החדשים נעשה באריחי אבן גיר מקומית, ושלא כמקובל בסגנון הבנייה העכשווי, הכניסה לבית אינה חושפת את כלל אזורי החלל הציבורי באחת, אלא מזמנת תהליך של גילוי רצוף משחקי מבטים משתנים ופרספקטיבות שנפתחות. אזוריו השונים סדורים במעין תצורת Z המייצרת ציר תנועה עקלתוני  המגדירם בבירור:  "מאחורי/בעומק" הסלון שהורחב ממוקם  חדר המשפחה, בהמשכו וכמו באלכסון לסלון ממוקם המטבח, ואת הציר חותם  חדר אוכל. האורח בו כל אחד מחללים אלה מקבל את הכבוד הראוי לו ועוטה אופי וחזות משלו,  מייצר עניין ויזואלי משתנה ונוף פנימי עשיר ומפתיע. כך, לדוגמה, חדר המשפחה, הצופה אל הסלון ונצפה ממנו דרך פתח חלון גדול,  מרוצף  בעץ, ולצד אלמנט קירוי שקוף ששולב בשטחו הוא מתקבל כמעין "הכלאה" בין פטיו וחלל פנים, ובתוך כך משווה תחושת חוץ מסוימת גם בכיוון זה של החלל. המטבח הממוקם בהמשך לו נפרש כחלל מאורך, מודרני ועכשווי, שעיצובו משלב יחידות נגרות בגימור צבע לבן, משטח עבודה מאבן גרניט ירוקה, וחיפוי זכוכית המותקן מעליו, על גבי קיר הבטון. לבד מחלקת קיר שנבנתה בו לצורך שילוב המקרר ויחידת אחסון מקיים המטבח קשרי עין ישירים עם הפטיו מבעד למחיצת זכוכית שקופה, וזרימתו האורכית מובילה  אל חדר אוכל. חלל זה, שתוכנן במתכונת מסורתית של "חדר אוכל כמו חדר אוכל", מתגלה כפינת חמד מזמינה במיוחד, המביאה את הרעיון התכנוני לידי ביטוי מיטבי: תקרתו היא תקרת הבטון ה"ברוטאלי סטית", מבעד למחיצות הזכוכית שתוחמות אותו נשקף נוף עצים כבירי מידות שכמו מסוככים עליו, ואזור הפטיו המקורה שמשתרע בהמשכו מעצים את ממד חיבורו עם החוץ.  העניין המשתנה שמאפיין את חלל הפנים, בא לידי ביטוי אף בפטיו, שמהותו מתרחבת הרבה מעבר להגדרה של אזור חיצוני, והוא נוטל חלק פעיל בהתנהלות התנועה והחיים בבית כסוג של חלל לכל דבר. שטחו  אינו משתרע כמרחב הומוגני אחד, אלא נחלק לשלושה אזורים עם הפרש גובה קל ביניהם, כתוצר של תנאי השטח: אזור מרוצף דק "רגיל" (איפיאה), אזור מחופה אבנים שביניהן מבצבצת צמחייה ירוקה, ואזור מקורה ותחום בקורות עץ משופעות המתקבל כעוד חדר, רק חיצוני.  

המטבח: חלל מאורך, מודרני ועכשווי: יחידות נגרות בגימור צבע לבן, משטח עבודה מאבן גרניט ירוקה, וחיפוי זכוכית המותקן על גבי קיר הבטון.
חדר האוכל החותם את ציר התנועה: משמר ממד מסורתי של חדר אוכל כמו חדר אוכל ופונה אל חלקת הפטיו המשתרעת בהמשכה.
הפטיו, שהגדרתו מתרחבת הרבה מעבר להגדרה של אזור חיצוני, והוא נוטל חלק פעיל בהתנהלות התנועה בבית כחלל פנים לכל דבר ומקום של מפגשים.

 חיבור הישן והחדש שרוקם את שפת התכנון הארכיטקטוני, מאפיין אף את שפת העיצוב, שכמוהו נרקמת כאסתטיקה של חיבורי עולמות המשתלבים לכדי שפה אישית שאינה נצמדת לתכתיב אופנתי כזה או אחר. אלה לצד אלה אפשר למצוא בחלל הנעים פריטים ישנים שלוקטו בשווקים, מהם כאלה שנטלי ויניב רכשו עוד בימיהם הסטודנטיליים, פריטים מודרניים מסוגננים, ופריטים קלאסיים-אייקוניים שנרכשו בקפידה אנינה. בחדר המשפחה, למשל, ניצבת ספה בעיצובה של איילין גריי, השולחן בחדר האוכל הוא עיצוב של פרנק לויד רייט, ובסלון אפשר להשתרע על השזלונג של לה קורבזייה ולחלופין לשבת על כורסאות באוהאוס שנרכשו בשוק הפשפשים בחיפה.  גופי התאורה מאידך, מבטאים את צדו החדש של העיצוב, דוגמת פסי צבירה עם ספוטים או גופים דקורטיביים נחשקים עליהם חתומים מובילי סצנת העיצוב העכשווית כפיליפ סטארק ,ג'ספר מוריסון או אינגו מאורר.  את הקומפוזיציה האסתטית משלימה נוכחותם של ספרים, של יצירות אמנות של אופיר דור (אח של יניב), עמית גרון, סיגלית לנדאו ואיתמר שמשוני, ויותר מכל של משחקי המבטים המעשירים אותה בממד מיוחד. וכך, בין  הפנים והחוץ, וכשתכני עבר חוברים בהרמוניה להווה ולחדש, אין ספק שביתם של נטלי ויניב עוטה זהות ייחודית המאחדת את כל המהויות העומדות בבסיס תכנונו לכדי חוויית מגורים שלמה ושובת לב.

מתוך מגזין בית ונוי 119: " חוץ ופנים, ישן חדש"

כתבות נוספות

פרגולה מאלומיניום: יופי ופונקציונליות
תכנון
פרגולה מאלומיניום: יופי ופונקציונליות
חשיפה והסתרה בבית פרטי בקיבוץ
אדריכלות
חשיפה והסתרה בבית פרטי בקיבוץ
קמינים - עיצוב, טכנולוגיה ותכנון
תכנון
קמינים - עיצוב, טכנולוגיה ותכנון
רעננה בהוד השרון
אדריכלות
רעננה בהוד השרון
בית השנטי - שיפוץ
עיצוב
בית השנטי - שיפוץ
מדידה ארגונית בתהליך עיצוב סביבת העבודה
חומרים
מדידה ארגונית בתהליך עיצוב סביבת העבודה
תכנון ועיצוב בית - משני עברי הגשר
אדריכלות
תכנון ועיצוב בית - משני עברי הגשר
בגיל 92: האדריכל ישראל גודוביץ הלך לעולמו
אדריכלות
בגיל 92: האדריכל ישראל גודוביץ הלך לעולמו
מה התחדש בחנויות?
עיצוב
מה התחדש בחנויות?
מסגננים חדרי רחצה
אדריכלות
מסגננים חדרי רחצה
בפריז כמו בפריז, בריהוט כמו באופנה
אדריכלות
בפריז כמו בפריז, בריהוט כמו באופנה
חושבים שנים קדימה
תכנון
חושבים שנים קדימה
שתי חצרות בעיצוב בית בטורונטו, קנדה
אדריכלות
שתי חצרות בעיצוב בית בטורונטו, קנדה
תקועים בחופשה - גרסת המציאות
עיצוב
תקועים בחופשה - גרסת המציאות
חצר, גינה וגן – ה-Playground  של אדריכלי הנוף
אדריכלות
חצר, גינה וגן – ה-Playground של אדריכלי הנוף
זמן להתרענן
תכנון
זמן להתרענן
רואה את הנולד: מעצבת הפנים שמשלבת ישן וחדש
אדריכלות
רואה את הנולד: מעצבת הפנים שמשלבת ישן וחדש
Hotel Design Blog - הרומן האנגלי שלי חלק 1
עיצוב
Hotel Design Blog - הרומן האנגלי שלי חלק 1
משפצים? לפני שאתם שוברים - על ניסור קירות שמעתם?
תכנון
משפצים? לפני שאתם שוברים - על ניסור קירות שמעתם?
פינות עבודה בבית
תכנון
פינות עבודה בבית
שדרוג מבנה קיים - בית זיקי
תכנון
שדרוג מבנה קיים - בית זיקי
תערוכת אמביינטה 2020 - יריד האקססוריז שבו העתיד הופך להווה
תכנון
תערוכת אמביינטה 2020 - יריד האקססוריז שבו העתיד הופך להווה
הנה הם באים: הטרנדים והמגמות לשנת תשפ"ה כבר כאן
תכנון
הנה הם באים: הטרנדים והמגמות לשנת תשפ"ה כבר כאן
עידן חדש בתחום חיפוי קירות באריחים
סלון
עידן חדש בתחום חיפוי קירות באריחים
המעצב אסא אשוח - מפגש העיצוב והטכנולוגיה
תכנון
המעצב אסא אשוח - מפגש העיצוב והטכנולוגיה
בית שגדל עם הדיירים: עיצוב נכון לפי שלבי החיים
עיצוב
בית שגדל עם הדיירים: עיצוב נכון לפי שלבי החיים
עיצוב גינות המותיר את העולם הסואן בחוץ
אדריכלות
עיצוב גינות המותיר את העולם הסואן בחוץ
מעצבת אושרי גונן: כך עיצבתי את בית החלומות שלי
אדריכלות
מעצבת אושרי גונן: כך עיצבתי את בית החלומות שלי
כך דור Z משנה את כללי העיצוב של המשרד
טכנולוגיה
כך דור Z משנה את כללי העיצוב של המשרד
איך מעצבים חופש?
תכנון
איך מעצבים חופש?
עיצוב דירה עם תקציב מצומצם בהר הדר
תכנון
עיצוב דירה עם תקציב מצומצם בהר הדר
אחד לכל חדר
חומרים
אחד לכל חדר
פרוייקט מושב
אדריכלות
פרוייקט מושב
דוקטור צבע
תכנון
דוקטור צבע
הסלון כחלון ללב הבית: אריק בן שמחון חושף את סוד הקסם של תרבות האירוח הישראלית
תכנון
הסלון כחלון ללב הבית: אריק בן שמחון חושף את סוד הקסם של תרבות האירוח הישראלית
תערוכת Ambiente מתאחדת עם Creativeworld ו-Christmasworld
אדריכלות
תערוכת Ambiente מתאחדת עם Creativeworld ו-Christmasworld
גינה מחוברת לשורשים
אדריכלות
גינה מחוברת לשורשים
"אפס, בית "- מיצג אומנותי ירוק
תכנון
"אפס, בית "- מיצג אומנותי ירוק
כול מה שאתם צריכים לדעת על שיפוץ חדר האמבטיה
אדריכלות
כול מה שאתם צריכים לדעת על שיפוץ חדר האמבטיה
עשה לך דק
אדריכלות
עשה לך דק
מה לעשות עם החפצים כשמעצבים את הבית?
עיצוב
מה לעשות עם החפצים כשמעצבים את הבית?
הבית שהעז להיות מיוחד
אדריכלות
הבית שהעז להיות מיוחד
פנים חדשות לאקדמיה
אדריכלות
פנים חדשות לאקדמיה
עיצוב מערכות ריהוט – כיסאות
תכנון
עיצוב מערכות ריהוט – כיסאות
טו בשבט: "המרפסות והגגות הם לא קישוט, אלא חלק משמעותי ליצירת סביבת עבודה"
אדריכלות
טו בשבט: "המרפסות והגגות הם לא קישוט, אלא חלק משמעותי ליצירת סביבת עבודה"
לא כשר לפסח
חומרים
לא כשר לפסח
טיפים עיצוביים חשובים בעת תכנון מעטפת הבית שלכם
טיפים לעיצוב
טיפים עיצוביים חשובים בעת תכנון מעטפת הבית שלכם
בין HOME  ל- HOUSE
אדריכלות
בין HOME ל- HOUSE
פיירו ליסוני - אסתטיקה טהורה.
עיצוב
פיירו ליסוני - אסתטיקה טהורה.
ידע הוא כוח, גם במטבחים
תכנון
ידע הוא כוח, גם במטבחים
עיצוב הבית ושילוב נכון של פתרונות חימום
תכנון
עיצוב הבית ושילוב נכון של פתרונות חימום
ריצוף חללי פנים
חומרים
ריצוף חללי פנים
יחיד ומיוחד מאוד
תכנון
יחיד ומיוחד מאוד
תכנון מחודש לדירת גג בתל אביב
תכנון
תכנון מחודש לדירת גג בתל אביב
זום אין – כל הפרטים שצריך לאבזור הבית ב"לוז דיזיין"
עיצוב
זום אין – כל הפרטים שצריך לאבזור הבית ב"לוז דיזיין"
אפור בעיניים: מגמת הבניינים האפורים והשינוי המתרחש
אפור בעיניים: מגמת הבניינים האפורים והשינוי המתרחש
משרדי קבוצת "לפידות"
חומרים
משרדי קבוצת "לפידות"
דירה בפתח תקווה: ממקום - לבית
אדריכלות
דירה בפתח תקווה: ממקום - לבית
להרגיש הכי בבית, במשרד
חומרים
להרגיש הכי בבית, במשרד
הכותרות החשובות מתוך הוועידה לחדשנות בעיצוב ובאדריכלות
תכנון
הכותרות החשובות מתוך הוועידה לחדשנות בעיצוב ובאדריכלות
בין ה"מאגניב" לרגוע
חומרים
בין ה"מאגניב" לרגוע
שיפוץ דירה: איך עושים את זה בהצלחה
תכנון
שיפוץ דירה: איך עושים את זה בהצלחה
השוואת חומרי בניין: בטון מול פלדה ועץ
תכנון
השוואת חומרי בניין: בטון מול פלדה ועץ
האתגר הגדול: לתכנן ולעצב בית לעצמך
אדריכלות
האתגר הגדול: לתכנן ולעצב בית לעצמך
עיצוב בתים פרטיים עם חדרי ארונות
עיצוב
עיצוב בתים פרטיים עם חדרי ארונות
8 מ"ר שהם עולם ומלואו
תכנון
8 מ"ר שהם עולם ומלואו
לגור‭ ‬בכפר‭, ‬ גם‭ ‬בלב‭ ‬העיר
תכנון
לגור‭ ‬בכפר‭, ‬ גם‭ ‬בלב‭ ‬העיר
מבט: מיפוי החיפוי בתלת ממד
חומרים
מבט: מיפוי החיפוי בתלת ממד
מדעי האור
אדריכלות
מדעי האור
מה ההבדל בין תכנון, עיצוב ואבזור?
אדריכלות
מה ההבדל בין תכנון, עיצוב ואבזור?
בית מודרני מדהים שנבנה באמצעות 4 מכולות
אדריכלות
בית מודרני מדהים שנבנה באמצעות 4 מכולות
מכולה שהוסבה לבית פרטי
אדריכלות
מכולה שהוסבה לבית פרטי
Selina – מסע בעיצוב אחר
עיצוב
Selina – מסע בעיצוב אחר
עיצוב סוויטת היהלום, במלון אלכסנדר תל אביב. מישל הרוש
עיצוב
עיצוב סוויטת היהלום, במלון אלכסנדר תל אביב. מישל הרוש
לימונדה כחולה אבישי מרציאנו
תכנון
לימונדה כחולה אבישי מרציאנו
אפקט הוואו
אדריכלות
אפקט הוואו
חידוש מראה הבית באמצעות צבע הקירות
חומרים
חידוש מראה הבית באמצעות צבע הקירות
לספר סיפור אחר , מקדש לאוהבי סושי
אדריכלות
לספר סיפור אחר , מקדש לאוהבי סושי
מרחב למידה חדשני במתחם חקר "ניצני הנגב" בקיבוץ בית קמה
חומרים
מרחב למידה חדשני במתחם חקר "ניצני הנגב" בקיבוץ בית קמה
עיצוב דירה - גבוה מעל הנוף
תכנון
עיצוב דירה - גבוה מעל הנוף
"בית אמיתי" - שיפוץ מרכז שיקומי לנוער
עיצוב
"בית אמיתי" - שיפוץ מרכז שיקומי לנוער
עיצוב סביבת למידה חינוכית  "בגובה העיניים"
חומרים
עיצוב סביבת למידה חינוכית "בגובה העיניים"
אפור & פודרה, יופי & סטייל
תכנון
אפור & פודרה, יופי & סטייל
על הגבול הדק שבין בית כפרי לבית מודרני
אדריכלות
על הגבול הדק שבין בית כפרי לבית מודרני
לחם, וגם קצת שעשועים
חומרים
לחם, וגם קצת שעשועים
עיצוב בעיר האורות - תערוכת Maison & Objet
אדריכלות
עיצוב בעיר האורות - תערוכת Maison & Objet
מעצב פנים ידידותי לסביבה
תכנון
מעצב פנים ידידותי לסביבה
המעצב רפאל נבות
תכנון
המעצב רפאל נבות
דירה מדוייקת ואיכותית לאישה בפרק חדש בחייה: וכל זה ב 300K₪
תכנון
דירה מדוייקת ואיכותית לאישה בפרק חדש בחייה: וכל זה ב 300K₪
עיצוב בריחוף
תכנון
עיצוב בריחוף
בתוך ים של חיפויים
חומרים
בתוך ים של חיפויים
סגנון חופשי
חומרים
סגנון חופשי
החשיבה של פרנק לויד רייט בניו-יורק, דמותו של מיק ג'אגר בלונדון ועוד  מתוך מדור "עיצוב סובב עולם" מגזין בית ונוי
אדריכלות
החשיבה של פרנק לויד רייט בניו-יורק, דמותו של מיק ג'אגר בלונדון ועוד מתוך מדור "עיצוב סובב עולם" מגזין בית ונוי
מהתערוכות של מילאנו ויפן - אל הוד השרון
תכנון
מהתערוכות של מילאנו ויפן - אל הוד השרון
בית חכם - טכנולוגיות מתקדמות יתרונות ועיצובים
חומרים
בית חכם - טכנולוגיות מתקדמות יתרונות ועיצובים
סדר על משטח הכיור
תכנון
סדר על משטח הכיור
אדריכלות של חוסן: כך הפכו מרכזי הספורט למוקד קהילתי חדש
אדריכלות
אדריכלות של חוסן: כך הפכו מרכזי הספורט למוקד קהילתי חדש
רדה אמלו REDA AMALOU - ועידת נצרת ה- 2  21.9.2016
עיצוב
רדה אמלו REDA AMALOU - ועידת נצרת ה- 2 21.9.2016
שיפוץ דירה משקיפה אל הטבע
תכנון
שיפוץ דירה משקיפה אל הטבע
בין ארצות-הברית לתל-אביב
תכנון
בין ארצות-הברית לתל-אביב