עיצוב דלתות
תכנון

עיצוב דלתות

הדלתות של היום, אם חוץ ואם פנים, הן הרבה מעבר לאלמנט פונקציונאלי שנועד לסגור על פתחם של הבית או חלליו. בעולם שמדבר עיצוב נודעת לנוכחותן משמעות אסתטית רבה, וההיצע בהתאם - עשיר, מגוון, ומקיף שלל אפשרויות של חומרים, גימורים, מידות וסגנונות 

במהותה הראשונית הדלת היא האלמנט המאפשר כניסה/יציאה אל ומהבית ו/או החדר - אלמנט פונקציונאלי חיוני, המפריד בין המרחב הפרטי לציבורי, או מחלל פרטי אחד למשנהו בטריטוריה ביתית, שדרכה יוצאים אל שאון העולם שבחוץ, ומאחוריה מסתגרים כשחפצים בפרטיות ואינטימיות. שנים רבות, להוציא ארמונות, טירות ובתי הדר, ההתייחסות לדלתות, אם כניסה ואם פנים, אכן הייתה פונקציונאלית גרידא - כל עוד הן מילאו את תפקידן איש לא נתן דעתו לצורתן או עיצובן, ובמרבית הדירות והבתים  ניתן היה למצוא דלתות עץ פשוטות צבועות בדרך כלל בצבע שמן בגוון בהיר, לעיתים עם חלון זכוכית במרכז, או עם צוהר צר לאורכה של הדלת. היום, בעולם שמדבר עיצוב, מגיעה האסתטיקה והשפה העיצובית גם אל הדלתות והופכת אותן לאלמנטים בעלי נוכחות משמעותית בכל חלל. לא עוד דלת סתמית וחסרת אמירה, אלא פריט מעוצב ודקורטיבי המשתלב בסביבתו מבחינה חזותית ומהווה חלק בלתי נפרד מהאסתטית והסגנון של כלל החלל. בתוך כך, למשל, בשנים האחרונות נרתמו גם מעצבי אופנה ידועים בעולם הגדול וגם בארץ (גדעון אוברזון לדוגמא), לטובת עיצוב דלתות, מתוך ראייה שהדלת קשורה למגמות אופנתיות, כמו בגד, כמו רהיט המתלבש בבד עכשווי. על פי הגישה של מעצבי האופנה, כשם שהלבוש מספר על אופיו של האדם והמפגש הראשון של העין הוא עם ערכים אסתטיים של צבע וצורה, כך גם דלת הכניסה היא המפגש הראשוני עם הבית, שיש בו לרמז על אופיו של החלל מאחוריה. גם אמנים ידועי שם שולחים ידם בעיצוב דלתות, כמו, למשל, האמן יעקב אגם שעושה שימוש בחומרים מגוונים ומעניק לכל דלת מראה ייחודי משלה, והדלתות שלו ככלל משלבות שיבוצי אריחים צבעוניים בעיצוב קינטי האופייני לו. 

השינוי המהותי ביחס לעיצוב דלתות נוגע גם במידות ש"תפחו" ומעניקות תחושה מרווחת  מבעבר, נפתחות לעולמות חדשים של יוקרה ואמנות, וכך, ההיצע העומד היום לרשות הציבור מקיף כמעט כל חומר, גימור, מידה וסגנון בשלל מידות ואפשרויות: חומרים כעץ, מתכת, פורניר, זכוכית, פורמייקה, ברזל, אלומיניום, אבן, נירוסטה או מיני שילובים של מספר חומרים; צבעוניות לסוגיה, דלתות שפורקו מטירות עתיקות, דלתות בסגנון מודרני-נקי לצד דלתות בעיצוב אקזוטי/אוריינטלי עם מיני פיתוחים, שיבוצים וריקועים, ועוד, ועוד. יחד עם זאת, לצד המגוון המפתה, כדאי לזכור כי מדובר באלמנט שמועד לספיגת מהלומות, טריקות, שריטות, ושלא לדבר על בעלי חיים המתגוררים איתנו בבית ומטביעים את חותמם עליו... לפיכך, גם כשקונים דלת מעוצבת, יפה ומהודרת, חשוב להקפיד על כך שתהיה איכותית ועמידה בפני שריטות, מכות, חום ורטיבות. בגזרת האיכות מדובר היום בתפעול קל ונוח, ואכן הדלתות  העכשוויות נעות על צירים מתקדמים, דוגמת צירים סמויים המאפשרים פתיחה שלה ל-180 מעלות, או כאלה המאפשרים את סגירתן בטכנולוגיית מגנט חדישה השומרת על הצורה והכיוון המדויק של הדלת והמשקוף גם לאחר שנים ארוכות של שימוש. 


דלת ללא משקופים בעלת ציר מרכזי נסתר (עילי ותחתון) המאפשר פתיחה של 180 מעלות. הדלת מהווה יחידת קיר של ממש המוצעת לפי הזמנה עבור מפתחים בגדלים מגוונים של עד 2 מ רוחב ו-3 מ גובה. INNOVATE
תכנון ועיצוב - דלת כבקשתך

כאשר מדובר בשיפוץ ו/או בבנייה פרטית, תכנון פתחי הדלתות בשלב מוקדם אינו מייקר את העלויות, מבטיח יתר דיוק ומאפשר בחירה נכונה יותר המשפרת את איכות החיים ומעלה את ערך הנכס. למיקום הפתחים יש השפעה מרבית על תפקוד המבנה כולו, וכשבוחרים דלת כדאי לקחת בחשבון גם את אופן הפתיחה/סגירה הרצוי. בחברת רבות ניתן היום להזמין דלתות כניסה המיוצרות בשיטת "טיילור מייד", על פי מידות מדויקות ובהתאם לחומרים ולצבעים מועדפים, וכן דלתות פנים באינספור מידות, דוגמאות וסוגי חומרים, כך שניתן להגיע להתאמה מלאה של הדלת לדרישות הספציפיות של כל אחד. 

בנוסף, לצד עיצוב חדשני, הדלתות העכשוויות מוצעות כמוצר בעל מפרט טכני עשיר, המשלב טכנולוגיות מתקדמות של מערכות נעילה בטיחותיות, אטמים אקוסטיים, פרזול איכותי, סף אקטיבי, אלמנטים מסוגננים, פרופילים מסוגים שונים ועוד, כך שלמעשה, כל מה שנותר לעשות כדי לשוות חזות מרשימה ומעוצבת לכניסה לבית או לחדריו הוא להחליט על הסגנון הרצוי. 

דלתות כניסה

דלת הכניסה לבית היא במידה רבה כרטיס הביקור שלו, מעין בבואה של דייריו או סוג של מסר. היא יכולה להיות מזמינה, מפתיעה, או לחלופין לשדר "ביתי הוא מבצרי". כך, לדוגמא, דלת המשלבת בעיצובה זכוכית שקופה מסמלת בית פתוח ומזמין, ודלת פלדה כבדה לעולם משדרת תחושת בטחון, ולחלופין סוג של סגירות. בתים פרטיים, בהם מטבע הדברים חופש הבחירה באשר למידות ולעיצובים הוא גדול יותר, מתהדרים לא פעם ב"מערכות כניסה" מעוצבות- לא רק דלת כמו דלת, אלא מערך שלם שיכול לכלול כנף אחת או שתיים, כנפיים קבועות (שקופות או אטומות)- בצד אחד, בשני הצדדים, או בחלק העליון וכן משקופים מעניינים המשלימים את המראה.

כאן אפשר אמנם "להתפרע" עם מידות גובה ורוחב גדולות במיוחד, אך בו בזמן המידות הלא סטנדרטיות מחייבות אחיזה ועיגון בהתאם, דוגמת צירים חזקים ואיכותיים המבטיחים תנועה חלקה וקלה למרות כובדה של הדלת, או משקופים מותאמים למשקל ולגובה. מעצם הווייתה ומיקומה בפתחו של הבית, מומלץ מאד שדלת הכניסה תהיה בטיחותית ותבטיח את בטיחותם וביטחונם של דייריו. לצורך זה מוצעות גם דלתות הפלדה המוכרות שמגיעות עם משקוף פלדה ומנגנון נעילה רב בריחי, כאשר עיצובן העכשווי מיישר קו עם הדרישה לחזות אסתטית ומאפשר להשיגן במגוון גוונים, גימורים, או עם שילוב אלמנטים דקורטיביים המשווים להן מראה מסוגנן ועדכני, ובהזמנה מיוחדת ניתן להשיג אותן במידות לא שגרתיות. כך מותאמת גם הדלת הבטיחותית לשפה החזותית העיצובית של כלל הבית.

בזירת דלתות הכניסה, מוצעות גם "דלתות יד שנייה", אלא שהאופציה הזו כלל וכלל אינה זולה כמתבקש בשיטת הקנייה של מוצר משומש. מי שבונה לעצמו בית פרטי רחב ידיים, מי שמבקש להרגיש כמו בעל אחוזה או טירה ומעוניין בדלת הולמת דוגמת אלה ששימשו בארמונות ובטירות עתיקות, יכול למצוא דלתות הנושאות ערכים היסטוריים ותרבותיים, שפורקו מבתים ישנים באחוזות נטושות, ממבנים עתיקים שנהרסו,מטירות, מנזרים וכד'. דלתות מפירוקים מגיעות מכל רחבי העולם, מהמזרח כמו גם מאירופה, והן מיועדות לכל מי שאינו מסתפק רק במראה של "ישן" אלא חפץ בדבר האמיתי. בדרך כלל הדלתות מגיעות כאשר הן במצב המקורי, עם כל הפרזולים והבריחים האותנטיים, וכאן, בהתאם לדרישת הלקוח, הן עוברות שיפוץ וטיפול המכשיר אותן למחזור חיים נוסף במעונן החדש- בית בסגנון עתיק או כזה המשלב בין ישן וחדש, כאשר ניתן להוסיף להן אלמנטים עדכניים כמנעול חשמלי או מערכת אינטרקום.

דלת נטולת משקופים, מעוגנת לקיר באמצעות מערכת פרופילים נסתרת, מוצעת במגוון גימורים, חיפויים וחומרים, כמו גם בגרסה נטולת חיפוי להתאמה והטמעה מושלמת עם הקיר. INNOVATE
דלת הפרדה בין חללי חדרים, מעוצבת כדלת אקורדיון מתקפלת ועשויה מסנדוויץ ליבנה. מיסטריאל

דלתות פנים

דלתות פנים הן אלמנט רב חשיבות בעיצוב החלל הביתי, הן פונקציונאלי והן אסתטי. בעוד שבמישור הפונקציונאלי חשוב, כמובן, שהן תמלאנה את תפקידן כראוי והשימוש בהן יהיה נוח, הרי שבמישור האסתטי הן שותפות מלאות בעיצוב שפתו של החלל. כך, לדוגמה, דלתות נטולות משקוף או בעלות משקוף נסתר, המשתלבות בקו הרמוני ורציף עם הקירות עד כדי כך שהן כמעט נעלמות, מתאימות לסגנון מינימליסטי ונקי; דלתות המעוצבות מפרופילי מתכת עם שילוב זיגוג  מדגישות תחושת אווריריות; דלתות בגימור עץ או בגוונים טבעיים בהירים מחזקות מראה קלאסי; הצבעוניות מייצרות ממד דינאמי ועליז; דלתות בחלוקה לפנלים רוחביים משוות ממד אופקי התורם לתחושת מרחב ; דלתות צבעוניות בחלל מונוכרומטי רגוע יוצקות לתוכו ממד של הפתעה וניגוד; וכן הלאה וכן הלאה. בין הדלתות המוצעות היום ישנן המגלמות הומאג' לדלתות של פעם עם צוהר מעוצב או זיגוג נוסטאלגי, ובמקביל, נראה כי התעוזה הצבעונית שהייתה נחלת חדרי ילדים בלבד, פורצת ליתר חללי הבית, וההיצע העכשווי של חברות רבות כולל דלתות בצבעוניות עזה, שכמו מייצרות ציפייה לחלל שמח המסתתר מאחוריהן. מרבית החברות אף מאפשרות ללקוחותיהן לבחור את צבע הדלת מתוך מניפת צבעים מגוונת, כאשר הצביעה יכולה להתבצע בטכניקות שונות - מאט, מבריק, מעונן, במראה עתיק, ועוד, וכן ניתן לשלב בהן טקסטורות וחריטות שונות ולהעניק לדלת מראה אלגנטי, שובב, צעיר, קלאסי, דרמטי, או כל סגנון רצוי אחר. מי שאינו מעוניין להשקיע ממון רב בהחלפת הדלתות, יכול פשוט לצייר עליהן או לצבוע אותן לפי טעמו, וישנן חברות המציעות שירותי "שדרוג" מסוג זה.  

טיפים וחומר למחשבה לפני בחירת דלתות – תכנון ועיצוב

להבטיח התאמה ונוחות -

דלת כניסה רחבה תורמת מראה מרשים, נוח ונגיש, וכבר בשלב התכנון מומלץ להקצות מקום לדלת רחבה. בהמשך לכך, כדאי לבחור את הדלת בשלב זה, ועדיף להגיע לאולם התצוגה עם תכנית המבנה על מנת לוודא התאמה מושלמת. בהיבט הפרקטי, ככל שהדלת תהיה בהירה יותר, כך היא תקלוט פחות שמש ותבטיח חסכון בחשמל.


דלתות בטחון –

יתרונן של הדלתות הבטיחותיות שאפשר היום לבחור בעיצוב דומה גם לדלתות הפנים לטובת מראה אחיד. רצוי להחליט על סוג הדלת לפני גמר השלד כדי להתקין את המשקוף המגיע עמה

גודל -    

גובה סטנדרטי של דלת פנים הוא 2.05 מ', אך אפשר להשיג דלתות זהות גם ב 2.14 מ', או ב- 2.20 מ'. דלתות גבוהות מעניקות מראה אלגנטי. דלתות כניסה לדירה מוצעות בגובה של עד 2.85 מ', ואפשר גם יותר כשמדובר בהזמנה מיוחדת. 

בידוד אקוסטי וסגירה שקטה –

כדאי לחשוב על דלתות אקוסטיות (עם מילוי פלקסבורד) ועם גומי אטימה בהיקף המאפשר סגירה שקטה. סף אקוסטי דינאמי המותקן בתחתית הדלת ויורד עם סגירתה תוך אטימת המרווח בינה לבין הריצוף יעיל במיוחד להשגת בידוד אקוסטי ולמניעת כניסה של חרקים.  

זיגוג –


כאשר בוחרים דלת פנימית בשילוב זכוכית, רצוי שהזיגוג יהיה "טריפלקס" שהוא עמיד יותר. ניתן להדפיס על זכוכית כל דוגמא ועיצוב רצויים, וככלל, יתרונה של הזכוכית הוא ביכולת העברת האור.

משקוף -

המשקופים הם חלק בלתי נפרד מחזות הדלת: כך, לדוגמה, לדלתות בקו מודרני מתאימים משקופים ישרים ושטוחים, משקופים מעוגלים מעניקים אופי של אלגנטיות מאופקת ומתאימים לדלתות בגון עץ, משקוף עם הלבשות מדורגות מתאים כאשר הקיר אינו חלק לגמרי או כשהטיח אינו מדויק.  דלתות נטולות משקופים/ בעלות משקופים נסתרים, משתלבות מצוין בחלל קטן היות והן אינן מכבידות עליו. 

במישור האסתטי -

דלת במראה קלאסי מתבססת בד"כ על גימור עץ טבעי.  - למראה נקי, אלגנטי, שאינו מחייב ושאינו נמאס לאחר זמן קצר, מומלץ לבחור בדלתות פורניר בגון בהיר המתאימות מאוד לבתים פרטיים ולדירות כאחד.  -דלתות פנים שגונן זהה לגון הקיר טובות לקבלת מראה אחיד ורגוע שאינו מסגיר כמעט את נוכחותן, ולחלופין כאלה שגונן מייצר ניגוד עז עם הקירות שלצדן מייצרות הפתעה ויזואלית.

שקט נפשי - 

בבחירת דלתות מומלץ לוודא שהן מצוידות באישור מכון התקנים וכן את נושאי השירות ותקופת האחריות שהחברה מעניקה.

 דלת כניסה מסדרת SUPREME שפותחה בהשראה מזרח תיכונית. עיצוב המשלב אלמנטים דקורטיביים מאלומיניום, חלונות מסורגים לצד הביטחון, וגימור בצביעה אלקטרוסטטית בצבעים אפוקסיים, או בצביעה ידנית של נפח-אומן. שריונית חוסם
דלת כניסה עתיקה שמקורה בפירוקים, מעניקה מראה אותנטי. טורקיז


מתוך "בית ונוי" 113: "פותחים לנו דלתות"

כתבות נוספות

פרויקט מילאנו: מה צפוי בשבוע העיצוב הגדול בעולם?
אדריכלות מהעולם
פרויקט מילאנו: מה צפוי בשבוע העיצוב הגדול בעולם?
עיצוב חללים של בית מלון על ידי הבינה המלאכותית בהשראת המעצב שיגרו באן
אדריכלות
עיצוב חללים של בית מלון על ידי הבינה המלאכותית בהשראת המעצב שיגרו באן
new lab - חממה טכנולוגית עתידנית על הריסות מספנה ישנה
חומרים
new lab - חממה טכנולוגית עתידנית על הריסות מספנה ישנה
עיצוב חמים לנוף פראי
אדריכלות
עיצוב חמים לנוף פראי
פרישה בסטייל: כך הפך בית ותיק בראשון לציון לגלריה מודרנית ומוארת
עיצוב
פרישה בסטייל: כך הפך בית ותיק בראשון לציון לגלריה מודרנית ומוארת
אין עתיד לאדריכלות הישראלית?
אדריכלות
אין עתיד לאדריכלות הישראלית?
הצעה לעיצוב אזור המתנה ברציף התת קרקעי - הרכבת הקלה של מטרופולין תל אביב. הדר דור
אדריכלות
הצעה לעיצוב אזור המתנה ברציף התת קרקעי - הרכבת הקלה של מטרופולין תל אביב. הדר דור
עיצוב מכונית העתיד של BMW
חומרים
עיצוב מכונית העתיד של BMW
רוכשים או משפצים דירה? 7 טיפים שכדאי להכיר בנושא משכנתה
עיצוב
רוכשים או משפצים דירה? 7 טיפים שכדאי להכיר בנושא משכנתה
מגמות בתחום עיצוב הבית
תכנון
מגמות בתחום עיצוב הבית
טעויות בתכנון המטבח שכדאי להימנע מהן
תכנון
טעויות בתכנון המטבח שכדאי להימנע מהן
רעננה בהוד השרון
אדריכלות
רעננה בהוד השרון
לשבור את תקרת האבן
תכנון
לשבור את תקרת האבן
יום מעונן
חומרים
יום מעונן
ניחוח יפני בטקסס ‏
אדריכלות
ניחוח יפני בטקסס ‏
מאחסנים בסטייל
עיצוב
מאחסנים בסטייל
תערוכת הרהיטים מילאנו 2009
אדריכלות
תערוכת הרהיטים מילאנו 2009
שומר על קנה מידה
אדריכלות
שומר על קנה מידה
תכנון גינה של חופש
אדריכלות
תכנון גינה של חופש
המלבישה
תכנון
המלבישה
והבית הזה הוא אני
אדריכלות
והבית הזה הוא אני
There’s no place like home
עיצוב
There’s no place like home
שיפוץ ועיצוב מחודש לדירה 2
תכנון
שיפוץ ועיצוב מחודש לדירה 2
זה לא אנחנו, זה הגבס
חומרים
זה לא אנחנו, זה הגבס
מהדרום הישר לשינקין
תכנון
מהדרום הישר לשינקין
לעצב את הזמן
תכנון
לעצב את הזמן
בית ותיק ששופץ לבית נופש במיורקה
אדריכלות
בית ותיק ששופץ לבית נופש במיורקה
מנימליסטית ומוארת-כך עיצבה לעצמה המעצבת את דירתה
תכנון
מנימליסטית ומוארת-כך עיצבה לעצמה המעצבת את דירתה
מסגור לפתוח- שיפוץ בית פרטי
אדריכלות
מסגור לפתוח- שיפוץ בית פרטי
גינה נאה (גם בחורף)
אדריכלות
גינה נאה (גם בחורף)
רעננה
חומרים
רעננה
עיצוב מטבחים: איזה סגנון הכי מתאים לכם?
תכנון
עיצוב מטבחים: איזה סגנון הכי מתאים לכם?
האור שבקצה הטכנולוגיה
חומרים
האור שבקצה הטכנולוגיה
קל וחומר - 125
תכנון
קל וחומר - 125
ספסלים
אדריכלות
ספסלים
בין העבר להווה - שיפוץ בית באיטליה
אדריכלות
בין העבר להווה - שיפוץ בית באיטליה
לגור בעיר, להרגיש בכפר - האם זה אפשרי?
עיצוב בתים פרטיים ודירות
לגור בעיר, להרגיש בכפר - האם זה אפשרי?
ישן מפני חדש תשאירו
אדריכלות
ישן מפני חדש תשאירו
נוטלי: פתרונות חדשניים למטבח העכשווי
אדריכלות
נוטלי: פתרונות חדשניים למטבח העכשווי
חצי עבודה
אדריכלות
חצי עבודה
טרנדים וחדשנות בעולם הקרמיקה: מבט מקרוב
חומרים
טרנדים וחדשנות בעולם הקרמיקה: מבט מקרוב
עיצוב קירות
חומרים
עיצוב קירות
דשא סינטטי - ירוק ואקולוגי
אדריכלות
דשא סינטטי - ירוק ואקולוגי
הזוכים בתחרות כנס בנייה ירוקה 2013
תכנון
הזוכים בתחרות כנס בנייה ירוקה 2013
שיפוץ דירה חלל, נוף, וחיבוק
תכנון
שיפוץ דירה חלל, נוף, וחיבוק
חדשות וחידושים - 122
עיצוב
חדשות וחידושים - 122
GBC של Geberit - הקולקציה שכובשת את חדרי האמבט
אדריכלות
GBC של Geberit - הקולקציה שכובשת את חדרי האמבט
הפנים הצבעוניות של החצר האחורית
אדריכלות
הפנים הצבעוניות של החצר האחורית
קליל: אוהבים מינימליזם, אבל לא רק
אדריכלות
קליל: אוהבים מינימליזם, אבל לא רק
השיטה של נקי כמו חדש לניקוי הדירה?
עיצוב חללי הבית
השיטה של נקי כמו חדש לניקוי הדירה?
מעטפת המבנה – פנים וחוץ
חומרים
מעטפת המבנה – פנים וחוץ
הבית בקיוטו שלקוח מציורי ילדים
אדריכלות
הבית בקיוטו שלקוח מציורי ילדים
מקצה לקצה: מחיצות רצפה תקרה
חומרים
מקצה לקצה: מחיצות רצפה תקרה
אדריכלות נוף, גינה בתנועה
אדריכלות
אדריכלות נוף, גינה בתנועה
הבית הפך למשרד: כך תעצבו פינת עבודה מושלמת
עיצוב
הבית הפך למשרד: כך תעצבו פינת עבודה מושלמת
בית מגורים בשרון:  שופע אור, פתיחות ומינימליזם עיצובי
תכנון
בית מגורים בשרון: שופע אור, פתיחות ומינימליזם עיצובי
שישה טיפים לוהטים למטבח 2014, ברברה ברזין
אדריכלות
שישה טיפים לוהטים למטבח 2014, ברברה ברזין
על לוח לבנו: המדיניות האקולוגית של EGGER
עיצוב
על לוח לבנו: המדיניות האקולוגית של EGGER
תכנון ועיצוב בית ברשפון
אדריכלות
תכנון ועיצוב בית ברשפון
בשם הפרטיות: רואים שקוף, רואים רחוק
אדריכלות
בשם הפרטיות: רואים שקוף, רואים רחוק
השכונות המובילות למשפחות צעירות בפרדס חנה-כרכור: איפה תמצאו את הבית המושלם?
אדריכלות
השכונות המובילות למשפחות צעירות בפרדס חנה-כרכור: איפה תמצאו את הבית המושלם?
שחור זה הלבן החדש
עיצוב
שחור זה הלבן החדש
עיצוב ותכנון בית בהוליבוד
אדריכלות
עיצוב ותכנון בית בהוליבוד
עיצוב סובב עולם - 124
אדריכלות
עיצוב סובב עולם - 124
משרדי חברת "UBS"
חומרים
משרדי חברת "UBS"
קולטי אדים מעוצבים
תכנון
קולטי אדים מעוצבים
טביעת רגל  ישראלית במילאנו
אדריכלות
טביעת רגל ישראלית במילאנו
חיים חדשים, דירה חדשה
תכנון
חיים חדשים, דירה חדשה
עובדים עם החושים , הספא הביתי
אדריכלות
עובדים עם החושים , הספא הביתי
עיצוב העתיד: כיצד בינה מלאכותית מובילה לרנסאנס בעיצוב פנים
אדריכלות
עיצוב העתיד: כיצד בינה מלאכותית מובילה לרנסאנס בעיצוב פנים
קליפורניה החולמת: גג מתעקל, עץ טבעי ואווירת חופש
אדריכלות
קליפורניה החולמת: גג מתעקל, עץ טבעי ואווירת חופש
הדירה שהיא ארץ לעולם לא
תכנון
הדירה שהיא ארץ לעולם לא
CLASSIC BLUE
תכנון
CLASSIC BLUE
מפעל חיים
אדריכלות
מפעל חיים
מפגש  מודרני-כפרי
אדריכלות
מפגש מודרני-כפרי
הדירה של הדס
אדריכלות
הדירה של הדס
חיבור בין שמיים לאדמה
אדריכלות
חיבור בין שמיים לאדמה
עיצוב בסגנון גברי
תכנון
עיצוב בסגנון גברי
תחרות עיצוב גופי תאורה סולאריים
עיצוב
תחרות עיצוב גופי תאורה סולאריים
הכי רחוק מהסטנדרט
אדריכלות
הכי רחוק מהסטנדרט
הבית החכם
תכנון
הבית החכם
עיצוב פנים לאנשים אהובים במיוחד
אדריכלות
עיצוב פנים לאנשים אהובים במיוחד
המפקדה שמגדירה את תרבות העבודה
חומרים
המפקדה שמגדירה את תרבות העבודה
תקציב קטן- פוטנציאל גדול
אדריכלות
תקציב קטן- פוטנציאל גדול
בין הקצוות
אדריכלות
בין הקצוות
פונקציונאלי ונוסטלגי- הכירו את מלון בוטיק אדוה
עיצוב
פונקציונאלי ונוסטלגי- הכירו את מלון בוטיק אדוה
לקראת אוטופיה - 2019 HEIMTEXTIL
אדריכלות
לקראת אוטופיה - 2019 HEIMTEXTIL
אתגרים ופתרונות בעיצוב משרדי העתיד – סיכום כנס INNO 2024
חומרים
אתגרים ופתרונות בעיצוב משרדי העתיד – סיכום כנס INNO 2024
נכנסים למטבח - 5 הדברים שיקפיצו את המטבח שלך לרמה אחרת
תכנון
נכנסים למטבח - 5 הדברים שיקפיצו את המטבח שלך לרמה אחרת
עיצוב אופנה - יוז'י ימאמוטו במוזיאון העיצוב בחולון
אדריכלות
עיצוב אופנה - יוז'י ימאמוטו במוזיאון העיצוב בחולון
האמת: זהו בית חלומות
אדריכלות
האמת: זהו בית חלומות
5 הבתים שאתם אהבתם בשנת 2016
אדריכלות
5 הבתים שאתם אהבתם בשנת 2016
אלון ברנוביץ, ישראל
עיצוב
אלון ברנוביץ, ישראל
משקיעים בצפון: מתחם התיירות היוקרתי והעוצמתי של מרום גולן יוצא לדרך
עיצוב
משקיעים בצפון: מתחם התיירות היוקרתי והעוצמתי של מרום גולן יוצא לדרך
אוהד כפיר: להתאים את החלל למידות האדם
חומרים
אוהד כפיר: להתאים את החלל למידות האדם
מה משותף לאופניים, בלונים ותלת רגל?
עיצוב
מה משותף לאופניים, בלונים ותלת רגל?
פביליון וגשר סרגוסה, ספרד
אדריכלות
פביליון וגשר סרגוסה, ספרד
להגשים חלומות של אנשים
תכנון
להגשים חלומות של אנשים
תכנון מא' עד ת'
אדריכלות
תכנון מא' עד ת'
האבן הטבעית - חומר נחשק וראוי בעיצוב המטבח
תכנון
האבן הטבעית - חומר נחשק וראוי בעיצוב המטבח