אתגרים ופתרונות בעיצוב משרדי העתיד – סיכום כנס INNO 2024
חדשנות וטכנולוגיה

אתגרים ופתרונות בעיצוב משרדי העתיד – סיכום כנס INNO 2024

גם השנה, זו השנה ה-7 ברציפות, התקיים כנס INNO 2024  לתכנון, עיצוב וחדשנות המשרד ומרחב העבודה. הכנס הוקדש לשילוב בין הבנת צרכי העבודה החדשים – היברידי, היברידי היברידי, לבין דאגה לרווחת ולבריאות העובדים. לצד העבודה ההיברידית דובר על עיצוב ביופילי, תאורה אופטימלית, אקוסטיקה מושלמת, עידוד הליכתיות בתוך המשרד, שמירה על כדור הארץ ועוד.

איריס מושלי מנכ"לית בית ונוי

פרודוקטיביות לצד נוודות דיגיטלית

האדריכלית ורד גינדי סקרה את אופי החשיבה ודרכי העבודה של עובדי דור ה-Z וה-Y (המילניאלס). לדבריה, אחד המאפיינים של הדור החדש הוא הרצון בעבודה היברידית ולעתים גם בנוודות דיגיטלית. עוד ציינה גינדי שהפרודוקטיביות של אותם עובדים היא גבוהה, הם מקפידים לאכול בריא ולעשות ספורט ודואגים לכדור הארץ.

בהתאם לצרכים אלו, העיצוב של חללי המשרד החדשים הוא מרהיב לצד תחושה של ביתיות. חללי העבודה הסופר גמישים כוללים חדרי ישיבות פורמאליים וא-פורמליים, מרפסות שמשקיפות לנוף, מגוון אפשרויות להתחבר לטבע, יותר מדרגות בתוך המשרדים לעידוד תנועה...

וכמענה לצורך האנושי והבסיסי ביותר באינטראקציה - חללים ייעודיים ליצירת סוגי מפגשים שונים בין העובדים.

דואגים גם לכדור הארץ

קמפוס העבודה החדש

האדריכל דגן מושלי, הציג מקרה בוחן של תכנון 'קמפוס עבודה' עבור תאגיד בנקאי שהחליט לרכז מספר גדול של משרדים במבנה אחד, וגם להתאים את המשרדים לסגנון העבודה החדש. מבנה הקמפוס, מאפשר סביבה מרווחת וטבעית משום שהוא מוקף בצמחייה ירוקה, שטחים פתוחים ושבילי הליכה. בקמפוס המשרדים יש בתי קפה, אזורי פנאי, חדרי כושר, חללים משותפים ועוד, שמעודדים תחושה של קהילה ושיתופי פעולה בין עובדים. הסביבה הרגועה שהקמפוס מייצר תורמת לאיזון טוב יותר בין עבודה לבין החיים.

יתרונות נוספים לקמפוס המשרדי: יותר שטח בהשוואה למגדלי משרדים, זמינות חנייה גבוהה יותר, גמישות בפריסות ובעיצובים של המשרדים בהתאם לצרכי הלקוח, יותר פרטיות בהשוואה למשרדים במגדלים, ויצירת זהות מותגית אחידה.

תכנים מרתקים לצד תערוכה מקצועית

ירידה משמעותית בבניית משרדים חדשים

ד"ר רינה דגני ממכון גיאוקרטוגרפיהחלקה איתנו כמה נתונים מעניינים מאוד. למשל, ב-5 שנים אחרונות הייתה בנייה ממוצעת שנתית של כ-2.8 מיליון מ"ר תעסוקה: משרדים, מסחר, תעשייה ולוגיסטיקה. גם ההיי-טק שהוא אחד ממנועי הצמיחה המשמעותיים בבניית משרדים, נמצא בירידה חדה ברבעון הראשון של 2024. דגני הוסיפה שכיום יש עודף היצע של משרדים בלב המטרופולין: ת"א, ר"ג והרצליה, כמו גם בפתח תקווה וסביבתה, בנתניה, רעננה וכפר סבא. למרות העודף, בזכות הביקושים, המשרדים יאוכלסו, גם אם במחיר נמוך יותר.

ההשלכות הישירות לתכנון האדריכלי ולעיצוב סביבת העבודה: פחות משרדים חדשים, שטחים קטנים יותר, מגבלות של "קיימות", יותר התאמה לאופי העסק ולגודלו, ויותר יצירתיות.

מגוון חומרים ופתרונות לרווחת ובריאות העובדים

גמישות במקום העבודה

שיטות עבודה היברידיות נתפסות כסטנדרט חדש בתעשיות רבות, טען בהרצאתו האדריכל מיכי סתרוהוסיף שלפי דו"ח 'מצב העבודה המרוחקת', שבדק 3,000 עובדים מרחבי העולם, 71% מהחברות מאשרות מתכונת מסוימת של עבודה היברידית, לעומת 8% בלבד מהחברות שלא מאפשרות גמישות זו.

שיטות עבודה היברידיות עשויות להפוך למקובלות ונפוצות בעתיד הקרוב. לדבריו, בתכנון נכון ההיברידיות יכולה לשפר את הביצועים הארגוניים ואת שביעות רצון העובדים, תוך הפחתת הצורך בעבודה פיזית במשרד. יתרונות נוספים לעבודה ההיברידית הם: איזון בין עבודה לחיים, סביבת עבודה גמישה שמפחיתה לחץ נפשי ומשפרת את הבריאות הכללית, חיזוק הקשר בין עמיתים לעבודה, ופרודוקטיביות מוגברת.

אך כדי להגיע לתנאים אלו יש צורך להתגבר על האתגרים הבאים: חוסר תחושת שייכות שמוביל לתחושה של בדידות, קושי בשיתוף פעולה ובבניית מערכות יחסים בין העובדים, וטשטוש גבולות בין עבודה לחיים אישיים. מעצבי פנים יכולים לתכנן חללי משרדים היברידיים יעילים ואפקטיביים באמצעות: אזורים שיתופיים, טכנולוגיה מתקדמת, חללים גמישים, עמדות עבודה דינמיות ודאגה לבריאות ולתחושת הרווחה של העובדים.

חושבים מחוץ לקופסה

ביופילי גם במשרדים

בהרצאתה דיברה האדריכלית לורל דופמן על המודעות הגוברת להשפעה החיובית של הטבע על נפש האדם, על ביצועיו ועל היכולות הקוגניטיביות שלו. שילוב זה של טבע במבנים מוגדר כ"עיצוב ביופילי".

לורל ציינה חלק מהעקרונות העיצוב הביופילי במשרדים: קשר לא וויזואלי עם הטבע: גירוי החושים – קולות, ריחות, מרקמים. גירוי חושי שאינו קבוע באמצעות יצירת קשר אקראי עם הטבע, שינויי טמפרטורה וזרימת אוויר. יצירת 'מקלט' שבו האדם מרגיש מוגן ועוד.

הפחתת רעש כרוני שפוגע בבריאות

בתחילת הרצאתה בנושא: חומרים בריאים בדגש על נוחות, אליס אטיולה, יועצת האקוסטיקה בחברת Autex, דיברה על אומדנים שמראים שכ-40% מפליטת גזי חממה נגרמים באופן ישיר ועקיף על ידי מבנים. לכן חברת Autex הקימה קו ייצור של אפס פסולת, הכולל שימוש בפסולת משוחזרת והפחתת השימוש בחומרי גלם ופליטות נלוות. תהליך הדה-חומריות של החברה הפחית את השימוש בחומרי גלם ב-30% למוצר הליבה. כמו כן החברה הצליחה לאזן לאפס את כל הפליטות מהמוצרים האקוסטיים, וכיום כל המוצרים והפעילות הגלובלית הם ניטרליים מבחינת פליטת הפחמן.

אטיולה הדגישה את חשיבות המוצרים האקוסטיים בהפחתת הרעש הכרוני במשרדים ובסביבות עבודה שמשפיע לרעה על מערכת העצבים, יכול לגרום לחרדה ולמתח ואף לפגוע בריכוז של העובדים. אטיולה ממליצה לעשות את התכנון האקוסטי מראש ולהתאים אותו לצרכים של כל חלל. לדבריה, על ידי תכנון אקוסטי נכון אפשר להפחית רעשים ולהגיע ל-53% הטבה בפרודוקטיביות של העובדים.

פונקציונאליות בלי להתפשר על העיצוב

חומרים מורכבים בשירות היצירתיות של האדריכלים

חוזק וגמישות לצד קלילות ועמידות, איזה אדריכל או מעצב פנים לא היה רוצה לעבוד עם חומר כזה? ד"ר אריאלה בלונדר מחברת XENOM הסבירה שהחומרים המורכבים עשויים על פי רוב משילוב בין סיבים טכניים כגון: פחמן, זכוכית, ארמיד, בזלת ועוד, שרפים פולימריים בהתאם ליישומים הנדרשים, כגון: אפוקסי, פוליאסטר, חומרים מבוססי מינרלים... התרכובת הזו מעניקה יחס פנומנאלי בין חוזק למשקל שמאפשר ורסטיליות צורנית וחומרית לצד עמידות יוצאת דופן.

בלונדר הדגישה שהחומרים המורכבים מסייעים ליצירת זהות עיצובית, מיתוג, וכן גם מאפשרים שפה צורנית יוצאת דופן. בעזרת החומרים המורכבים, אפשר ליצור מוצרים בעלי קומפלקסיות גיאומטרית ללא מגבלת גודל, צורה או טקסטורה.

חומרים מורכבים לעושר צורני

אור יום בכל שעה של היום

את הרצאתו התחיל למברטו סקלברין, יועץ תאורה בכיר באיטליה, בטענה שמקום העבודה חייב להתאים את עצמו לפורמט העבודה החדש... המטרה היא אומנם אחת - שהעובדים ירגישו טוב, אך אין פתרון אחד שמתאים לכולם. למברטו הוסיף שתאורה טבעית (שהיא חלק ניכר מהעיצוב הביופילי), היא צורך בסיסי לחיי היום יום ולעבודה. האור הטבעי יכול לשפר את האושר והרווחה הכללית, את שביעות הרצון ממקום העבודה, את הביצועים של העובדים וגם את המחויבות כלפי הארגון.

במחקר שנעשה יותר משליש מעובדי המשרד הרגישו שהם לא נחשפו למספיק אור טבעי. כתוצאה מכך 47% אמרו שהם הרגישו עייפים, 43% הרגישו במצב רוח קודר בגלל המחסור באור טבעי ובחלונות. כדי לאפשר פתרונות תאורה טבעיים התכנון צריך להיות גמיש ואדפטיבי לסביבת העבודה בעלת צרכים אינדיבידואלים משתנים. הודות לטכנולוגיות חדשות כגון: סנסורים, עדשות שמנצלות את התאורה במלואה, תאורה ללא סנוור, מערכות אופטיות שמחקות אור טבעי, שליטה בצבע האור ובטמפרטורה שלו, התאמה לגבהים שונים, תאורה מלאכותית שמחקה חלונות סקיילייט (אפילו במרתף) ועוד  – אפשר למצוא פתרונות כאלו. למברטו הדגיש שתכנון התאורה צריך להיות אופקי ורוחבי כאחד, והוא מחייב התייחסות לאיכות גופי התאורה, בין השאר למניעת הבהובים שהעין לא קולטת, אבל יכולים לגרום לכאבי ראש ובעיות בריאותיות אחרות.

פותרים יחד אתגרים מקצועיים

ואיך אפשר בלי קיימות!

בהרצאה של האדריכל חן שליטא 'אפס פחמן בבניינים - אתגרים והזדמנויות', הוצג הנתון המטריד הבא - שנת 2023 היא השנה החמה ביותר שתועדה משחר ההיסטוריה. האתגר של האדריכלים הוא להגביל את עליית הטמפרטורה ל-c⁰1.5 לעומת התקופה הטרום תעשייתית. כאשר הסביבה הבנויה אחראית על 38% מפליטות הפחמן, נדרש איפוס של כל פליטות הפחמן מבניינים עד 2040.

הצעד שעליו שליטא ממליץ הוא ניתוח ההשפעה על הסביבה של חומרי הבנייה המיושמים בפרויקט, באמצעות השוואה בין הבניין המתוכנן לבין בניין טיפוסי הנבנה באזור בהיבט הכמויות והמרכיבים של חומרי הבנייה.

לשם כך נבדקות 6 השפעות סביבתיות: השפעת התחממות גלובלית (GWP,) היא העיקרית. חומרי הגלם (A1-A3) הם בעלי ההשפעה הגדולה ביותר על טביעת הרגל הפחמנית.

תהליך העבודה המוצע הוא: 1. תכנון ראשוני – גיאומטריה מופשטת שימוש בקיים. 2. תכנון סכמטי – אופטימיזציה מבנית – עובי יציקת רצפות מופחת ומחיצות פנים. 3. תכנון מפורט: חוזק בטון לאופטימיזציית צמצום פחמן. בחירת חומרי גמר - שימוש בחומר מהצומח או אחוז ממוחזר. 4. שלב הביצוע - טכנולוגיות לצמצום פחמן ביציקה ובבנייה. שימוש בחומרים מתוצרת מקומית. שימוש ואיסוף תעודות EPD.

מי ייתן ובמשרדי העתיד ייושמו חלק מהעקרונות, הטיפים וההצעות – למען שיפור איכות החיים של כולנו ולמען שמירה על כדור הארץ שלנו. לגלריית התמונות המלאה לחצו כאן

כתבות נוספות

חלון לים התיכון
תכנון
חלון לים התיכון
חומרים חדשים - 117
תכנון
חומרים חדשים - 117
70 שנות עיצוב ואדריכלות
עיצוב
70 שנות עיצוב ואדריכלות
הסיפור שמאחורי הציור שבקיר
תכנון
הסיפור שמאחורי הציור שבקיר
שיפוץ דירת גג באמירה אישית
תכנון
שיפוץ דירת גג באמירה אישית
"אמריקנה" - תערוכת יחיד של אורן לוקץ' בגלריה רוזנפלד
אדריכלות
"אמריקנה" - תערוכת יחיד של אורן לוקץ' בגלריה רוזנפלד
חללי עבודה פתוחים ביום שאחרי מגפת הקורונה
חדשנות וטכנולוגיה
חללי עבודה פתוחים ביום שאחרי מגפת הקורונה
תתחדשו על המטבח
תכנון
תתחדשו על המטבח
בין HOME  ל- HOUSE
אדריכלות
בין HOME ל- HOUSE
פרקט או דמוי פרקט? זו השאלה
חדשנות וטכנולוגיה
פרקט או דמוי פרקט? זו השאלה
מעלית ביתית- יש דבר כזה
תכנון
מעלית ביתית- יש דבר כזה
הגישה המשחקית לחיי משפחה מודרניים
אדריכלות
הגישה המשחקית לחיי משפחה מודרניים
עיצוב גינות וניצול מושכל של שטחים
אדריכלות
עיצוב גינות וניצול מושכל של שטחים
תמורות בחיפוי מבנים: זהות מקומית ועמידות לאורך שנים
חדשנות וטכנולוגיה
תמורות בחיפוי מבנים: זהות מקומית ועמידות לאורך שנים
חישוב מסלול מחדש – איך נחיה, נעבוד ונתקשר זה עם זה בעתיד? תערוכת DOMOTEX 2019
אדריכלות
חישוב מסלול מחדש – איך נחיה, נעבוד ונתקשר זה עם זה בעתיד? תערוכת DOMOTEX 2019
תכנון מעברים בגינה
אדריכלות
תכנון מעברים בגינה
טובות השתיים
אדריכלות
טובות השתיים
העיצובים החדשניים של וול-סמארט לבתים חכמים ויפים יותר
אדריכלות
העיצובים החדשניים של וול-סמארט לבתים חכמים ויפים יותר
מפלט ביער
אדריכלות
מפלט ביער
מדרגות בסגנון מודרני
עיצוב
מדרגות בסגנון מודרני
מוציאים את המשרד מחדר השינה
חדשנות וטכנולוגיה
מוציאים את המשרד מחדר השינה
חשמל זורם בכפות ידיה
אדריכלות
חשמל זורם בכפות ידיה
שתי חצרות בעיצוב בית בטורונטו, קנדה
אדריכלות
שתי חצרות בעיצוב בית בטורונטו, קנדה
חלום גדול על מגרש קטן
אדריכלות
חלום גדול על מגרש קטן
בית גמיש
אדריכלות
בית גמיש
שָה-שָה-שָה  שקט בבקשה
עיצוב
שָה-שָה-שָה שקט בבקשה
בין עבודה ידנית לתחכום טכנולוגי
אדריכלות
בין עבודה ידנית לתחכום טכנולוגי
הבית שמרגיש נופש
אדריכלות
הבית שמרגיש נופש
דירת החלומות הצעירה: בדיוק לפי מידותיהם
תכנון
דירת החלומות הצעירה: בדיוק לפי מידותיהם
להרגיש  את הגינה
אדריכלות
להרגיש את הגינה
עיצוב מול אלגוריתם
אדריכלות
עיצוב מול אלגוריתם
חומרים חדשים - 120
תכנון
חומרים חדשים - 120
בין העבר להווה - שיפוץ בית באיטליה
אדריכלות
בין העבר להווה - שיפוץ בית באיטליה
לגור בקובה - עיצוב בית פרטי
אדריכלות
לגור בקובה - עיצוב בית פרטי
עיצוב בית פרטי- הידור גאומטרי
אדריכלות
עיצוב בית פרטי- הידור גאומטרי
דגן מושלי- מרצה בכנס inno 2017
עיצוב
דגן מושלי- מרצה בכנס inno 2017
מים שקטים חודרים עמוק
אדריכלות
מים שקטים חודרים עמוק
אור ודקורציה
תכנון
אור ודקורציה
יחיד ומיוחד מאוד
תכנון
יחיד ומיוחד מאוד
הכנס השנתי למנהלי פרוייקטים 2016
אדריכלות
הכנס השנתי למנהלי פרוייקטים 2016
מתיחת פנים
עיצוב
מתיחת פנים
הרמוניה של שילובים
תכנון
הרמוניה של שילובים
למה חשוב שיהיה ביטוח אחריות מקצועית לאדריכלים שלכם?
תכנון
למה חשוב שיהיה ביטוח אחריות מקצועית לאדריכלים שלכם?
חשיפה לצפון
אדריכלות
חשיפה לצפון
הפריטים הקטנים שעושים את ההבדל: איך לבחור מתנות חג שמשדרגות את עיצוב הבית?
אדריכלות
הפריטים הקטנים שעושים את ההבדל: איך לבחור מתנות חג שמשדרגות את עיצוב הבית?
הבית החכם
תכנון
הבית החכם
דירת רווקים בטייוואן בסגנון תעשייתי
תכנון
דירת רווקים בטייוואן בסגנון תעשייתי
Lodz Plaza Center
חדשנות וטכנולוגיה
Lodz Plaza Center
המסעדה המשוגעת
אדריכלות
המסעדה המשוגעת
בטון מוחלק: טרנד הריצוף החם ביותר כיום
תכנון
בטון מוחלק: טרנד הריצוף החם ביותר כיום
TED JACOBS ,  ארה"ב
עיצוב
TED JACOBS , ארה"ב
הבית שבאגם
עיצוב
הבית שבאגם
הסגנון הוא המתכון: איך באמת בוחרים נכון ריהוט גן?
אדריכלות
הסגנון הוא המתכון: איך באמת בוחרים נכון ריהוט גן?
עיצוב מערכות ריהוט גינה
תכנון
עיצוב מערכות ריהוט גינה
מהדרום הישר לשינקין
תכנון
מהדרום הישר לשינקין
פתרונות עיצוב
תכנון
פתרונות עיצוב
עיצוב דירת גג- לחיות עם ספרים
תכנון
עיצוב דירת גג- לחיות עם ספרים
חוברו להם יחדיו
אדריכלות
חוברו להם יחדיו
Pebble leisure, הצעה לעיצוב חדרים בבתי מלון: studio dash
עיצוב
Pebble leisure, הצעה לעיצוב חדרים בבתי מלון: studio dash
פתרונות חימום לחורף
תכנון
פתרונות חימום לחורף
תור האלומיניום
תכנון
תור האלומיניום
מוזיאון ה-1000 - פרדיגמה חדשה לגורדי שחקים- מעטפת עמודי בטון שמשמשים כהגנה מפני רוחות חזקות
עיצוב
מוזיאון ה-1000 - פרדיגמה חדשה לגורדי שחקים- מעטפת עמודי בטון שמשמשים כהגנה מפני רוחות חזקות
קטנה גדולה
תכנון
קטנה גדולה
הצבע חזר ללחיי מילאנו - חלק ראשון
אדריכלות
הצבע חזר ללחיי מילאנו - חלק ראשון
שיפוץ דירה - רכות אורבאנית
תכנון
שיפוץ דירה - רכות אורבאנית
חורף חם ועסיסי: כל הסיבות להתחדש במטבח חוץ כבר העונה
אדריכלות
חורף חם ועסיסי: כל הסיבות להתחדש במטבח חוץ כבר העונה
בית ותיק ששופץ לבית נופש במיורקה
אדריכלות
בית ותיק ששופץ לבית נופש במיורקה
בית השנטי - שיפוץ
עיצוב
בית השנטי - שיפוץ
חומרים חדשים - 104
תכנון
חומרים חדשים - 104
?עיצוב משרד נשי, יש דבר כזה
תכנון
?עיצוב משרד נשי, יש דבר כזה
עיצוב פנים לאנשים אהובים במיוחד
אדריכלות
עיצוב פנים לאנשים אהובים במיוחד
האדריכלות הישראלית: בדרך אל העיר העתידית
עיצוב
האדריכלות הישראלית: בדרך אל העיר העתידית
תכנון מקדים מורה נבוכים לתכנון המטבח
תכנון
תכנון מקדים מורה נבוכים לתכנון המטבח
גלגלי הצלחה
חדשנות וטכנולוגיה
גלגלי הצלחה
במבט ראשון,חלק א' מתוך מגזין 128
עיצוב
במבט ראשון,חלק א' מתוך מגזין 128
התכנון ישראלי, הווייב אמריקאי
אדריכלות
התכנון ישראלי, הווייב אמריקאי
כל מה שרציתם לדעת על שולחנות קפה מעוצבים
תכנון
כל מה שרציתם לדעת על שולחנות קפה מעוצבים
מגמות וסגנונות בעיצוב פינת האוכל 2020 – יש למה לצפות!
אדריכלות
מגמות וסגנונות בעיצוב פינת האוכל 2020 – יש למה לצפות!
עיצוב בפריז
אדריכלות
עיצוב בפריז
חיפויי עץ אקולוגיים
תכנון
חיפויי עץ אקולוגיים
עיצוב חדר צבעוני
תכנון
עיצוב חדר צבעוני
תכנון פרויקט במוסקבה
חדשנות וטכנולוגיה
תכנון פרויקט במוסקבה
חלל שפר הופעתך
עיצוב
חלל שפר הופעתך
קירות וצבעים
תכנון
קירות וצבעים
גינה נאה (גם בחורף)
אדריכלות
גינה נאה (גם בחורף)
טוסקנה ופריז, דרך החיים עצמם
אדריכלות
טוסקנה ופריז, דרך החיים עצמם
תערוכת המשרדים בקלן אוקטובר 2008
אדריכלות
תערוכת המשרדים בקלן אוקטובר 2008
עיצוב דירה בתל אביב - מן הכבד אל הקל
תכנון
עיצוב דירה בתל אביב - מן הכבד אל הקל
תכנון ירוק בפרויקט עיצוב הבית
תכנון
תכנון ירוק בפרויקט עיצוב הבית
פנטהאוז של הצהרה: קלאסיקה עכשווית בגובה אחר
אדריכלות
פנטהאוז של הצהרה: קלאסיקה עכשווית בגובה אחר
ברוכים הבאים למחר: האתר החדש של קליל
תכנון
ברוכים הבאים למחר: האתר החדש של קליל
עיצוב בהשראת ה'פרובנס'
אדריכלות
עיצוב בהשראת ה'פרובנס'
המדריך לבניית קירות ירוקים
חדשנות וטכנולוגיה
המדריך לבניית קירות ירוקים
עיצוב חללים של בית מלון על ידי הבינה המלאכותית בהשראת המעצבת פטריסיה אורקילה
אדריכלות
עיצוב חללים של בית מלון על ידי הבינה המלאכותית בהשראת המעצבת פטריסיה אורקילה
טבע, נוף ובריכת אינסוף
אדריכלות
טבע, נוף ובריכת אינסוף
תנו לנשום בשקט
חדשנות וטכנולוגיה
תנו לנשום בשקט
פסטיבל האור בעתיקה 2010
אדריכלות
פסטיבל האור בעתיקה 2010
עידן חדש בתחום חיפוי קירות באריחים
תכנון
עידן חדש בתחום חיפוי קירות באריחים
תכנון ועיצוב בית ותיק
אדריכלות
תכנון ועיצוב בית ותיק
נוף מודרני- תכנון בית חדש בשפלה
אדריכלות
נוף מודרני- תכנון בית חדש בשפלה