עיצוב
למה דווקא עכשיו אנחנו בוחרים לשפץ את הקיים?
סבבי הלחימה והעתיד המעורפל משנים את הדרך שבה ישראלים משפצים את הבית. במקום שיפוצי ענק ממושכים, יותר ויותר בוחרים בעדכונים נקודתיים, מתוך שהייה ממושכת בבית ורצון עמוק לשפר את הסביבה המיידית
בתקופה של חוסר ודאות, הבית מקבל תפקיד חדש. הוא הופך לעוגן רגשי, מקום שמספק יציבות, שקט ותחושת ביטחון. במקום להיכנס לשיפוצים גדולים וממושכים, רבים בוחרים בשינויים קטנים, מדויקים ומידיים, כאלה שמאפשרים לשפר את איכות החיים בלי תהליכים ארוכים ומורכבים.
צילום: אייל תורגמן, עיצוב פנים: מיטל צימבר
צילום: אייל תורגמן, עיצוב פנים: מיטל צימברמחפשים יציבות
"בתקופות של חוסר ודאות והסתגרות, הבית מקבל תפקיד עמוק יותר מארבע קירות, הוא הופך למרחב שמספק יציבות ושקט", אומרת עדי לביא, מנהלת שיווק קבוצת חמת. "אנחנו רואים שאנשים פחות נכנסים לשיפוצים גדולים וממושכים, ויותר מחפשים שינויים נקודתיים שמאפשרים להם להרגיש שהם משפיעים על הסביבה שלהם, גם כשהמציאות בחוץ פחות צפויה. יש כאן גם ממד פסיכולוגי. פעולה של חידוש או שדרוג, אפילו קטן, מייצרת תחושת שליטה ומסוגלות, ולעיתים גם ריענון מנטלי. שינוי כמו החלפת פרקט, למשל, יכול להשפיע לא רק על הנראות אלא גם על התחושה בחלל, על האור, על התנועה ועל האופן שבו הבית 'עובד' ביומיום. במקביל, אנחנו מזהים עלייה בפתרונות שמרחיבים את חוויית המגורים בלי להיכנס לעבודות מורכבות, כמו מטבחי חוץ, שמאפשרים לנצל אזורים בבית בצורה אחרת ולייצר מרחבי שהייה נוספים. בסופו של דבר, מדובר בגישה פרקטית יותר לעיצוב, כזו שמחברת בין צורך רגשי לבין שיפור אמיתי של איכות החיים בבית".
צילום: אלנה צלמת אדריכלות. מטבח חוץ אלומקס - קבוצת חמת - אדריכלות רייזיק פרח לפתוח דלת
אחד המוקדים הבולטים לשינוי הוא האלמנטים הבסיסיים ביותר בבית, חלונות ודלתות שמשפיעים באופן ישיר על התחושה היומיומית.
צילום: שי אפשטיין , עיצוב: קרן אשד"דלתות פנים הן חלק מהשפה האדריכלית של הבית. הן חוזרות כמעט בכל מבט, מייצרות קצב, קווים ורצף", אומרת מאיה דונרשטיין-יתיר, סמנכ"לית שיווק רב-בריח. "ומניסיון של שנים בענף, התגובות בהחלפה של דלתות ישנות בדלתות גמר צבע חדשות עם תשומת לב ודגש לידיות והגמרים הן שכל הבית מתיישר לשפה עיצובית אחת, החלל 'נפתח' ולעיתים זו הדרך הפשוטה ביותר לייצר תחושה של בית חדש".
צילום: צילום שי אפשטיין. עיצוב: קרן אשדהיא מוסיפה: "במסגרת הרצון של ישראלים לשיפור איכות החיים בקלות, מזהים עלייה בביקוש לפתרונות נעילה חכמה, ביחוד למנעול הדלת LOCKAPP-X שלנו אותו ניתן להרכיב בקלות על דלתות קיימות ומאפשר פתיחה ונעילה מרחוק, פתיחה לפי טביעת אצבע או באמצעות קוד לזמן מוגבל. מדובר בדרך קלה ונגישה להגביר את תחושת הנוחות, הביטחון והשליטה בבית".
צילום: באדיבות קליל, בסדרת בלגי פלוסהבית הוא העוגן
מעצבת הפנים מיטל צימבר מתייחסת לצורך בהתחדשות בתקופות של חוסר ודאות. "הבית חוזר להיות העוגן הכי משמעותי שלנו, המקום שבו אנחנו מחפשים יציבות, שקט ותחושת ביטחון. הבחירה לשפץ את הקיים, ולא לצאת לפרויקטים ארוכים ומורכבים, משקפת צורך עמוק בשליטה ובדיוק בתוך מציאות משתנה. יותר ויותר אנשים בוחרים להתמקד בשיפוצים נקודתיים וחכמים, שדרוג של חללים מרכזיים כמו הסלון, המטבח או חדר הרחצה, ולהשקיע בפרטים הקטנים שעושים הבדל גדול: תאורה נכונה, חומרים נעימים למגע, ופלטות צבעים רכות ומרגיעות. בתוך כל אלה, מתרחש שינוי שהוא הרבה מעבר לאסתטיקה. זהו תהליך שמחזיר סדר בתוך הכאוס, מייצר תחושת רוגע ומאפשר לנו לנשום, להיטען מחדש, ולהרגיש בבית באמת".
צילום: ראובן קפיצ'ינסקי. "הבית הפך למרחב שצריך להתאים את עצמו למי שחי בו", שלי אברהם, סמנכ"לית השיווק של קליל"בתקופות כאלו אנחנו רואים שהבית נתפס פחות כפרויקט שצריך 'לסיים' ויותר כמרחב שצריך להתאים את עצמו למי שחי בו", מוסיפה שלי אברהם, סמנכ"לית השיווק של קליל. "אנשים לא ממהרים לשבור קירות, אבל כן מחפשים דרכים מדויקות לשפר את התחושה ביום יום, במיוחד דרך אלמנטים שמשפיעים על האור, האוויר והקשר עם החוץ. לפתחים יש תפקיד משמעותי בהקשר הזה. הגדלה של מפתח, החלפת חלון או דלת, ואפילו שינוי באופן הפתיחה, יכולים לשנות לגמרי את החוויה בבית. התוצאה היא יותר אור טבעי, זרימת אוויר משופרת ותחושת מרחב, גם בלי שינוי מבני דרמטי. יש כאן גם רובד רגשי".
צילום: שי אפשטיין, עיצוב: קרן אשד"האפשרות לראות החוצה, להכניס את הסביבה פנימה, מייצרת תחושת פתיחות שמאזנת את תחושת הסגירות שמגיעה לפעמים בתקופות של אי ודאות. בסופו של דבר, אנשים מחפשים פתרונות שהם גם פרקטיים וגם נותנים ערך יומיומי מורגש, כזה שלא דורש תהליך ארוך ויקר אבל כן משפר את איכות החיים באופן מיידי".
צילום: ענת קזולה. "אנשים מחפשים שינויים נקודתיים", עדי לביא, מנהלת שיווק קבוצת חמתפעולות פשוטות עם השפעה מיידית
גם בתוך הבית עצמו, פריטים שנראים קטנים לכאורה יכולים לייצר שינוי משמעותי. מעצבת הפנים קרן אשד מזהה מגמה דומה מהשטח. "בתקופה האחרונה אני מרגישה אצל ישראלים צורך עמוק להיאחז בבית, להפוך אותו למקום יציב בתוך מציאות לא יציבה. במקום שיפוצים גדולים, יש פנייה לשינויים קטנים ומדויקים: צבע שמרכך ומכניס שמחה, דלת שמתחלפת, ידיות שמכניסות רעננות. אלה פעולות פשוטות יחסית, אבל עם השפעה מיידית על התחושה. בעיניי, זו לא רק בחירה עיצובית, זה ניסיון לייצר שליטה, להרגיע, ולבנות לעצמנו מרחב שמרגיש בטוח ונעים יותר".
צילום: אור חורי. מאיה דונרשטיין-יתיר, סמנכ"לית שיווק רב-בריח.הבחירה לשפץ את הקיים היא ביטוי לצורך עמוק, לייצר סדר בתוך אי הוודאות, להשיב תחושת שליטה, ולבנות סביבה שמאפשרת להרגיש בבית במלוא מובן המילה.
צילום: אייל תורגמן, עיצוב פנים: מיטל צימבר"בבקשה, רק שנייה של שלווה": למה חדרי הרחצה החדשים נראים כמו ספא?
אלגנטיות נצחית: כך הפך פנטהאוז סטנדרטי בצפון תל אביב לבית משפחתי מרגש
"ה'וואו' הראשוני הוא קריטי": הפסיכולוגיה מאחורי דירות לדוגמא
"הפטריות הן המעצבות האמיתיות - לא אנחנו"
המעצבת שמלמדת את הבית להרגיש
מה קורה כשמוותרים על כל המסדרונות בבית?
כתבות נוספות
התפיסה המודרנית בתחום עיצוב מטבחים
יחיד ומיוחד מאוד
איך לארגן חדר כושר ביתי?
נוף כמרכיב אלמנטרי של עיצוב משרד
רעיונות טובים צריכים חומר שיהפוך אותם למציאות
תכנון פרויקט במוסקבה
Studio Beam: מאירים את הקיץ
בחוץ כמו בבית - ריהוט גינה ואביזרים
חיפוי וריצוף בחדרי רחצה
עיצוב בשתי קומות- דופלקס במתחם נגה
בחזרה לעתיד - מגדל אייפל בתכנון אלטרנטיבי
גיבורת המחזה
תנו לשמש לחדור
אורח לרגע
חיבורים, גיאומטריה, קומפוזיציה ונקודות מפגש-בין אמנות לעיצוב פנים
מה חדש בעולם החומר?
מגמות בעיצוב ריהוט סביבת החוץ
התאמת ריהוט ב- 360 מעלות
שני בתים וסטודיו
פיסת אירופה קטנה באשקלון
הכנס הבינ"ל השלישי לבנייה ירוקה 28.11.12 - סדר יום
לכאן תרצו להזמין את החברים: גינה עוטפת עם האט־טאב מדליק
עיצוב ממקום אחר - 105
להשיג את המראה הבינלאומי, בקלילות
למה כולם מוותרים על הספה הגדולה?
כך תעצבו את מטבח החלומות שלכם
הדיסנילד של הקמעונאים – תערוכת יורושופ 2014
הצעה לעיצוב הרכבת הקלה של מטרופולין תל אביב. חני אוסטרמן, נטלי כהן
הלקוחות הם מקור ההשראה שלי
מקלחונים מעוצבים לחדר הרחצה
בניית שידה מעוגלת? זה סטארטאפ! פוסט אורח מאת ניר ימיני
סבתא חוזרת בגדול
איך מעצבים אינסוף ?
בית נופש ירושלמי עם נשמה: שימור היסטורי פוגש עיצוב מודרני
כשהסלון התקנא באמבט
סיפורו של מלון "ביי קלאב"
מדריך רשתות חברתיות חלק שני
בית הספר היסודי צין ע"ש אנדרה וקתרין מיראז' ◦ מדרשת בן גוריון בנגב
פינות עבודה בבית
שיפוץ דירה - התחדשות
עיצוב משרד ירוק באופיו
בית ארבע הזרועות
מעצבים בלבן – סגנון 'שאבי שיק'
קלאסית, נעימה ועל זמנית: דירה במראה שובבי לזוג צעיר בצפון של תל אביב
עיצוב חדרים עם מערכת סולרית פסיבית
מהו המטבח האינטגרלי?
האבן הטבעית - חומר נחשק וראוי בעיצוב המטבח
עיצוב בית – בית ספר ירוק ללימודי סביבה
ולמרות הכל - עשוי רק משני מרכיבים
בדר אלומיניום: קווי יצור חדישים ומגוונים ומענה לכל פרויקט
משלבים בין חדשנות למסורת
החללים המעוצבים של כנס INNO 2014
כמה זה 6X8?
מינימל קומפקט
מה משותף לאופניים, בלונים ותלת רגל?
למידה היברידית
טוסקנה ופריז, דרך החיים עצמם
קפה עם נורמן פוסטר וטדאו אנדו
לחיי המוזיקה!
לספר סיפור אחר , מקדש לאוהבי סושי
חורף וקררררר..
חוברו להן יחדיו
בית מגורים מודרני שנבנה מ-31 מכולות מסע באוסטרליה
מדברים עיצוב - Maarten Baas
הרמוניה של שילובים
התאמה ייחודית לרצונות הלקוח
עיצוב סובב עולם - 124
פרישה בסטייל: כך הפך בית ותיק בראשון לציון לגלריה מודרנית ומוארת
דברים טובים באים בזוגות
אלומאיר: היסטוריה של חשיבה קדימה
פשוט צבעוניות
חומרים חדשים - 121
U need - קונספט עיצוב יחידת נפש. מעצב פנים ניצן הורוביץ
מעצבי פנים בישראל
על ביטוח דירה ונזקי שריפה
השפעת התכנון הפרמטרי על האייקוניות של מעטפת המבנה
תנורים, כיריים, עיצוב, טכנולוגיה מגמות וחידושים
פתרון עיצובי ואסתטי לארונות בחדר הרחצה
מווילה לחווית המגורים הכי נוצצת בתל אביב
מחוברים לעבודה
אחד לכל חדר
הום סטיילינג - 'אימג'בנק'
עיצוב הבית עד אחרון הפרטים
הכיוון טבע
בית הארחה- הבית שתוכנן במיוחד למשפחה שאוהבת לארח
חומרים חדשים 103
בית הפלדה הצהוב
נוסיף עוד קיסם? כך נראית מדורת ל"ג בעומר המודרנית
יש הרבה דגים בים...
האדריכל Xavier Vilalta
הכותרות החשובות מתוך הוועידה לחדשנות בעיצוב ובאדריכלות
חוץ-פנים, פנים חוץ
מטבח בא לעולם
גינה לחופו של ים
קניון "מוסקבה סיטי"
פסיפס של אהבה
מטבחי Häcker -מטבחים ומקיימים
לא רק בטוסקנה: בית העץ בשרון שמאתגר את האדריכלות המקומית
קול קורא לתחרות ירוקה בכל קנה מידה
לא למעבר בלבד